Loeb Takım Taktiklerine Çok Kızmış !

yazar:

kategori:

Eski takım arkadaşı Dani Sordo’ya kurduğu 5 yıllık üstünlüğün ardından Loeb bu sene Ogier ile eşit statüde hem takım arkadaşına hem de Ford’un Fin pilotu Mikko Hirvonen’e karşı şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Geçen hafta gerçekleşen Acropolis Rallisi’nin 2. günündeki son etaba ilk iki sırada giren Citroen pilotlarından Ogier’in rallinin son gününde avantajlı olmak için yavaşlayarak geri çekilmesi ile takım arkadaşı Loeb’in pazar günü etaplara çıkacak ilk isim olmasını sağladı.

Etaplara daha iyi koşullarda çıkan Ogier, taktiği gereği verdiği liderliği geri aldı ve ralliyi kazanan isim oldu.

Takım arkadaşı tarafından yavaşlama taktiklerinin kendisi için kullanılması durumuna kızgın olup olmadığı sorulduğunda Loeb:” Evet kızgındım ( Cumartesi günü ). Bazı taktiklerin kullanılacağını biliyordum ama benimle alakası olmadığını biliyordum.”

“Sonunda aramızdaki fark ortadan kalkmıştı. Fark olmayınca takım da ona hedef süre verdi.”

“Bende takıma ona neden bu ayrıcalığı, avantajı veriyorsunuzda bana vermiyorsunuz diye sordum. Onun ihtiyacı olduğu 5 saniyeyi alamayacağını biliyorlardı. O, 20 saniye önde tamamlamak istiyordu.”

“O an, çok kızmıştım; O’nun önünde çıkıp yolları temizlemek istemiyordum özellikle de takımın size karşı taktik uyguladığını gördüğünüzde.”

Buna rağmen Loeb takımın iki pilotu ile de arzu ettiklerinde takım arkadaşlarını feda etseler bile bu tür taktikleri kullanabilecekleri konusunda anlaştığını da kabul etti.

“Bu önceden kararlaştırdığımız bir şeydi. Eğer Ogier’in yerinde ben olsaydım benim için de aynı şey geçerli olacaktı. Çünkü kural bu.”

“Bence takım emirleri olmamalı, her sürücü istediği zaman istediği taktiği uygulamalı. Şampiyonaya liderlik ediyorsanız bunu yapamazsınız ama geride iseniz, kartlar sizin elinizde olur ve sorun olmaz. Ogier kendisi için doğru olanı yaptı”

 Citroen Takım Patronu Oliver Quesnel ise takımın iki pilotuna da eşit şartlar vermek için kendini adadığını, o durumun bir anda geliştiğini çünkü Loeb’in temposuna bakıldığında zaten Ogier’in önünde etaplara çıkacağını belirtti.

“İki pilotumuzda birbiriyle eşit, ikiside 1 numara. Dolayısıyla zorlayabileceklerini biliyorlar. Sebastien Ogier’e yaptığımız şeyi, Sebastien Loeb için de yapardık. Araçlarının aynı olduğunu biliyorlar. Bunun herkes için açık olmasını istiyoruz, medya ve taraftarlar için de.”

Ogier’in zaferi onu Hirvonen’e yaklaştırdı ancak takım arkadaşıyla arasında 22 puan fark var.

Ogier:” Baktığımız zaman durumumuz ne çok kötü, ne de çok iyi. Ama ralliye başlamadan önceki durumuna göre de iyi. Seb’in 22 puan arkasındayız ve Mikko’ya daha da yakınız ama hedefimiz Mikko değil. Sebastien’e baskı kurmaya devam edeceğiz.”


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    dürüst adam ve her yönüyle efsane

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir