Ferrari İçin "Ya Tamam, Ya Devam" Dönemi Yaklaşıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso lider Vettel’in 92 puan gerisinde yer alıyor. Felipe Massa da takım arkadaşının 37 puan gerisinde. Ferrari ise takımlar klasmanında Red Bull’un 154 puan gerisinde.

İtalyan ekibi henüz çalışmaları sonlandırmadığını söylüyor ancak önümüzdeki yarışlarda alınacak sonuçlara göre sezonun geri kalanı için stratejilerini belirleyeceklerini söylüyor.

Takımdan yapılan açıklamada “Bunu inkar etmeye gerek yok; eğer önümüzdeki 4 yarışta Ferrari adına iyi sonuçlar alınmazsa, kalan yarışlarda galibiyet kazanma yolunda havlu atmayacağız ancak takımın 2011 için şampiyonluk umutları artık bitecek. Şu anki liderler uzun süre kendilerine yetebilecek kadar puan farkı açabildiler.”

“Avrupa ve Macaristan yarışları bu dönem için açılış ve kapanış yarışları olacaklar. Ancak ikisi arasında yer alan İngiltere ve Almanya yarışları kilit olacak çünkü Silverstone ve Nurburgring aerodinaminin önemli olacağı pistler olacak.” sözlerine yer verildi.

Takımın Baş Tasarımcısı Nikolas Tombazis “Sonunda Monaco ve Kanada’da galibiyet için ciddi bir rakip olduk ancak sonucunda beklediğimiz sonuçları alamadık.”

“İki nedenden dolayı rekabetçiydik. Öncelikle iki pistin karakteristikleri aracımıza uydu. Bunun yanında araca getirdiğimiz güncellemeler işe yaradı. Her iki neden aracın son yarışlardaki gelişiminde katkı sağladı. Valencia’da da aynı trendi sürdürebileceğimizi düşünüyorum çünkü oradaki pist son 2 yarışın yapıldığı piste çok benziyor. Özellikle Kanada’ya benziyor çünkü uzun düzlüğü ile birlikte sert fren noktaları, orta hızlı virajlar var. Bunların da aracımıza uygun olması gerekiyor.” dedi.

Tombazis, bir kez daha aracın arka süspansiyon sisteminde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Tombazis “Kanada’da cuma günü Alonso’nun aracında test etmiştik. Olumlu bir testti. Lastikler hem bizim hem de takımların çoğu için oldukça yeni ve hâlâ öğrenmeye devam ediyoruz. Bu süspansiyon paketinin Pirelli lastiklerine daha iyi uyması için çalışıyoruz. Kanada’daki testler oldukça iyiydi ve simülatör verilerinin doğru olup olmadığını görmek istedik. Önümüzdeki yarışlarda daha da geliştirilmiş sistem planlıyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. CEVABIM ONU COKOYNAMAYICOKSEVIYORUM

  2. Ferrari için 2011 sezonu bitmiştir, oturup düşünsünler, rüzgar tünelindemi bir enayilik var yoksa biz demi diye….!!!

  3. rocco junior avatarı

    Sorun yanlış isimlerin yanlış görevlerde olmasıydı ki artık değişiyor.İşini yapamayanlar bir bir bedelini ödüyor.Seneye Ferrari çok güçlü dönecektir.Sezonun geri kalanında da inşallah güçlü perfonmanslar sergileriz çünkü çok ihtiyacımız var.Doğru yolda olduğumuzun kanıtı olacak bu.Bu sene aracı bu kadar lastiklere nazik,sadece yarış düşünerek ve kerse göre tasarlama hatasını yaptıkları için çuval oldu.Malesef 1-2 kişinin aldığı aracı yanlış tasarlatma kararı tüm takımı etkiliyor.Ama Fry,Tombazis ve yeni ekip bu işten alınlarının akıyla çıkacaklardır

  4. Ahmet'in sözüne katılıyorum. ferrari'nin aero departmanı göçmüş durumda.
    bir zamanlar (ki çok uzun değil), ferrari'nin en kuvvetli yönü aero performansı idi. uzun ve hızlı virajlarda araç yağ gibi akıp gider, millete fark atardık bu yönümüzle. araca pek uymayan pistler ise, kerb kullanımının yoğun olduğu, hızlı virajların bulunmadığı, aero gücünü sergilemeye fazla izin vermeyen dur-kalk pistleri idi.

    ama maalesef, keser döndü sap döndü, gün geldi hesap da döndü.. şimdilerde bir zamanlar gözü kapalı favori olduğu pistlerde ferrari aracı nal topluyor. aero yapının zayıflığı, dünyanın gözüne gözüne batıyor. işte, daha 1 ay önceki ispanya. olanları yazmaya gerek yok.

    ve şimdilerde, yine bir zamanlar süper aerosunu kullanamadığı ve "bitse de gitsek" gözüyle baktığı yarışlara bel bağlıyor ferrari..

    çok ilginç bir döngü, insanın aklı almıyor bazen. "neydik, ne olduk" diyorum elimde olmadan.

    ama bu sefer, ferrari geçen seneki kadar bile kuvvetli değil.
    red bull, geçen seneki zayıf kaldıkları alanları ve dayanıklılık problemlerini geride bıraktı.
    mclaren ise oyun hamuru gibi. (tasarımı gereği) doğru ellerde istenen yönde performansı arttırılabilir, bilinmeyen potansiyeli ortaya çıkarılabilir gibi bir görüntüsü var.

    kanada, monaco, valencia gibi kaç yarış var takvimde? monza, biraz kore, biraz singapur. başka? yok. bu kadarıyla mı şampiyonluğu kovalayacakmışız?

  5. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    şahsi fikrim ferrarinin teknik kadrosunda acilen değişime ihtiyacı var. yerinde stratejilerle podyumlar gelebilirdi ve hatta 2 3 yarış kazanılırdı diye düşünüyorum. ama gel görki yüzüne gözüne bulaştırıyor bizim pit duvarı işi.

  6. rocco junior avatarı

    Evet devamı olacak o yüzden 2 seçenek var ikiside mantıklı olabilir.2009 da Mclaren'nin yaptığı,Redbull'un yaptığı gibi bir sezon sonrası için aracı olabildiğince geliştirip temel hazırlamak,diğeri ise belli bir noktadan sonra aracın gelişimini anlamak ve zayıf yönlerini geliştirmek adına kaynakları sonraki sezona aktarmak.Seneye pek değişme olmayacağı için ikinci seçenek daha iyi gibi duruyor.Pek riskli değil yani geç kalmanız söz konusu olmayacak.Tabi tamamen bana göre böyle yoksa zorlayıp aracı geliştirmekte işe yarayabilir.

    Ferrari aracına bakacak olursak fazlaca yanlış olduğunu görürüz.Evvela bu ön kanattan ve arka süspansiyonlardan kurtulmaları lazım,burunda bana kalırsa değişmeli.Bir başka en büyük etken kersin olması ve aracın kers etrafında toplanması.Aynı hatayı 2009 da yine yaptıkar.Kers açıkça söylemek istiyorum hiçbir işe yaramıyor en basit örneği Redbull 2011 ve 2009 Brawn.Kersin faydasını yemişim yani yok 0.5sn getiriyor hikaye geliyor bana.Aracın tüm dengesini bozuyor,bir sürü sorun çıkartıyor ve start dışında pek işe yaradığını sanmıyorum.

    Son olarak Ferrari,araç yapacaksa seneye serbest olan ağırlık dağılımı avantajını iyi kullanacak bir araç yapmalı.Bunun için kersten kurtulmalı.Yani kersi araca adapte etmeli.Hafif bir start kersi bile olabilir

  7. Cadde yarislari Ferrari`nin son sansiydi, bu pistlerde nispeten rekabetci oldular ama biliyoruz ki Ferrari`nin aero tarafi gocmus durumda, bundan sonraki yarislar genelde aero gerektiren pistlerde, bence hemen 2012 ye odaklansilar, mevcut sasi taaaa Raikkonen zamaninda 2009 sezonunun ortasinda gelisimi durdurup 2010 icin insaa edilen arac, bunun gelisim sureci bitti, heryerini sonuna kadar kullandilar, yeni ham bir sasi lazim, gelisime acik olmasi icin..

  8. İyide arkadaşlar, gelecek seneki araç bu senekilerin devamı olmayacak mı ? Motor dğeişikliği olacaksada kime ne getirir ne götürür bu şuan bilinemez. Mecburen yeniliklere devam etmeleri gerekir..

  9. rocco junior avatarı

    Zaten hep farklı araç,sorunları anladık,büyük güncelleme diyorlar.Önce İngiltere dediler ya tamam ya devam diye şimdi 4 yarış.Bu ne demek abi?İnşallah yine yanlış karar vermezler.Yok yere zorlayıp tekrar geç kalırlarsa işimiz 2012de de yaş olur.Ancak sezonun yeni şekli,kuralları ile beraber istenen sonuç alınsa,fark kapansa bile 2012ye dönmek lazımdır.Çünkü Ferrari bu sene hızlı yarış çıkartsa bile şanssız ayrıca sık hata yapıyor.O yüzden 2010 gibi bir geri dönüş olmayacaktır.İnşallah sezonu 1-2 zaferle noktalarız ve aracı olabildiğince düzeltiriz.Eksik yönleri geliştirmeyi,lastikleri anlamayı başarırız.Bu,2012 aracının temeli için çok mühim olacak.

  10. Ayrıca Tombazis İngiltereye Kapsamlı ve buyuk bir güncelleme ile gidiceklerini söyledi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir