Ferrari, Massa'nın Yüksek Tempoyu Sürdürmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Sezonun ilk yarışlarında zorlanan Massa, Kanada’da hem sıralamalarda hem de yarış içerisinde daha iyi performans sergiledi ve uzun zaman sonra gridde üst sıralarda yer aldı.

Domenicali “Felipe’den görmek istediklerimiz tam olarak onlardı. Bu yüzden zor anlarımızda hep zorluyorum ve ona inandığımız için performans sergilemesi gerektiğini söylüyorum.”

“Kanada’da harika iş çıkardı çünkü yarışın son metrelerinde dahi pes etmedi. Sezon sonuna kadar Felipe’den tam olarak bunları görmek istiyorum. Bu hem kendisi hem de takım için çok önemli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    inşallah bu performansın devamı gelecek.massa'ya sonuna kadar güveniyorum.umarım takım hep bu şekilde arkasında olur massa'nın.

  2. Stefano Domenicali : ''Sezon sonuna kadar Felipe'den tam olarak bunları görmek istiyorum. Bu hem kendisi hem de takım için çok önemli.'' herşeyi özetliyor . Geçen senelerde hep arkasında oldular Massa'nın ama bu sefer kötü sürmeye devam ederse işler Massa için ters gidecek gibi gözüküyor .

  3. rocco junior avatarı

    Felipenin lastikten fazla sorunu var bence.Hem aracı tam potansiyel kullanamamak hem değişen kurallara adaptasyon zorluğu hem de araçtaki sıkıntı.Ancak son yarışta aşmış görünüyor.Eğer araç lastik sorununu çözerse bundan direk olumlu etkilenecek ve bu sorun ortadan kalkacaktır.Bir kaç gün önce Ferrariye pırttan bir haber için sallayanlar,ortada fol yumurta yokken sazan gibi atlayanlar resmi sitede onu ne kadar sevip koruduklarını açıkladıklarında ne dediler merak ediyorum.Aslında merak etmiyorum zaten biliyorum.180 derece değişip yine olumlu laflar söylediler

  4. Felipe'nin sorunu sert hamurlu lastiklerdir.Hem araç hem de Felipe bu lastiği sevmeyince haliyle ortaya kötü sonuçlar çıkabiliyor.Sezonun ilk sıralamasında liderden 2 saniyenin üzerinde fark yiyerek başlaması, aynı zamanda bir sezonun daha kabus gibi geçeceğinin habercisiydi.Sezonun en sert lastiğinin kullanıldığı İspanya'da kabus, hem sıralamada hem yarışta had safhadaydı.Monako ve Montreal de süper yumuşaklar kullanılmaya başlayınca hem Felipe'nin hem aracın performansında artışlar oldu.Sıralama performansı tam 1 saniyenin de üzerinde arttı.Yarışta da şanssızlıklar olmasaydı Felipe podyumla tanışırdı.Montreal'in son metreleri harikaydı.İstek azim ve hırs doruktaydı.
    Son olarak takımın lastik sorununu ne derece anlayıp neler yapabildiğini muhtemelen İngiltere'de göreceğiz.İngiltere Felipe'nin de performans açısından durumunu ortaya koyacaktır.Biraz daha sabırla beklemek lazım.Fia'nın getirdiği yasak ve değişiklikler açısından da İngiltere'yi görmeden kesin konuşmak doğru olmaz.

  5. karthikeyan *********, altındaki araca ve tur bindiriliyor oluşuna bakmadan pistin kuruyan yarış çizgisi üzerinde bir tarafını sallaya sallaya gitme sevdası, felipe'nin garanti podyum; belki de galibiyeti kaçırmasına neden oldu.

    ama bir de şu yönden bakmak lazım, eğer o kaza olmasaydı felipe son 10 turda pist üstünde 6 araç geçmemiş olacaktı, çünkü buna gerek kalmayacaktı. tv ekranının altında kayan zaman tablosunda, felipe'nin 12. sırada pitten çıkıp, 1,5 tur başına 1 aracı geçip 6.sıraya yükselmesini izlemek keyifliydi. hakikaten çok hırslıydı bu yarışta. foto finish de güzel oldu. 0,045 saniye fark, sanırım en yakın bitişlerden birisidir yarışlarda.

    bunun yanında, ilk bölümde (ben de dahil =) bir çoklarını şaşırtan ıslak pistteki performansı gayet iyiydi.

  6. Stefano Domenicali '' Böyle devam edersen kalırsın yoksa bavulunu toplarsın ''

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir