Pirelli Lastik Seçiminde Tarafsızlığını Koruyacak

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takımın son zamanlardaki çalışmaları, Red Bull ile olan farkı kapatmalarını sağladı ve Avrupa GP’de Fernando Alonso, iki Red Bull’un arasına girip podyuma ikinci sırada çıktı.

Bununla birlikte Massa’nın da sıkça dile getirdiği gibi Ferrari, sezon başında sert hamurlarla sıkıntı yaşadı ve Pirelli’nin seçimi muhafazakâr doğrultuda olursa takım bundan kötü etkilenebilir.

Lastik seçimi konusunda son karar en geç Salı sabahı yapılacak toplantıda verilecek.

Pirelli Motor sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bizim için çok zor bir durum. Çünkü iyi bir yarışma olmasını sağlamak istiyoruz; aynı değerde, çok fazla pitstop olmasını da istemiyoruz. Silverstone çok sıcak olabilir ve eğer sıcak, hızlı ve agresif olursa bu bizim için büyük bir karar demek”

“Eğer soğuksa, hamurların çok sert olmasını istemezsiniz, kaymaya ve ufalanmaya başlar. Bunu analiz ediyoruz. Bu yüzden Valensiya’dan alınan verilere bakacağız ve Pazartesi gecesi veya en azından Salı sabahı bir karar vermemiz gerek”

Hembery, verecekleri kararın ne kadar önemli olduğunu farkında ama bu kararın takımların özel olarak düşünülmesi sonrasında verilmeyeceğini ifade etti.

Hembery: “Takımların farklı görüşleri vardır. Onlardan tavsiye istedik ama açıkçası birini diğerinden üstün tutmak veya  cezalandırmak istemiyoruz. Bütün takımlara birden bakmalıyız”

“Göz önünde bulundurduğumuz 12 takım var ve onlar için doğru kararı vereceğimizi hissediyorum; ayrıca kendimiz için de doğru karar olacaktır.”

“Asıl endişemiz, herhangi bir takımı cezalandırmamak üzerine. Bazı insanlar Barselona’dan itibaren, sert lastiklerin yüksek yere basma kuvvetine sahip araçlara yaradığına kadar verdiler. Bu yüzden strateji açısından sert lastiklerin herhangi bir takımı cezalandırmamasına dikkat etmemiz gerek. Aynı değerde, 5 pitstop da yapılmasını istemiyoruz. Bu yüzden bir denge bulmamız gerekiyor.”

“Bizim için neyin iyi olduğunu düşünmeniz gerek. Bizim için doğru olan, 4 pitstoptan fazla istemememizdir. 3 pitstopu tercih ederiz ama muhtemelen Silverstone ne yaparsak yapalım 4 pitstopta sahne olacak, ne tercih edersek edelim. 5 pitstop olmadığı sürece bizim için temel bu”

“3 veya 4 olacaksa, takımların gereksinimlerini dengeleme yapacağız. Bir tablo hazırlayacağız, takımların gereksinimlerini analiz edeceğiz ve takımların çoğu için en iyisi neyse, onu temel alacağız”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    sarılıp uyumayı düşünüyorum gece iyi ısıtır. soruya bakarmısın :S

  2. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Neden sert lastik istiyorsun?

  3. Lastikler ne olursa olsun herkes için aynı olacak. Çalıştırmayı becerip becerememe takımların işi.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    sert lastik olacağı daha önce açıklanmıştı sanki şimdi nereden çıktı bu durum ?

  5. rocco junior avatarı

    İspanya'da getirilen lastikler herkes tarafından tepki ile karşılandı,ancak sonuç yere basma kuvveti iyi olanların kaymağını yediği şeklindeydi.Madem tarafsızsınız o zaman lastik gelişiminde neden mevcut olarak arada sırada yarışan ve bir takımın test pilotluğunu yapan pilota test yaptırıyorsunuz.Bu sayede yeni lastik tipini,nasıl setup edildiğini çok iyi anlayabilirler.Madem takımların ortak şikayetlerini dinliyordunuz o zaman neden biz adrenalin,fazla pit stop agreisf lastik deyip 180 derece dönüp 5-6 yarış geçmişken bukadar heyecan yeterli şimdi dayanıklı muhafazakar lastik istiyoruz diyorsunuz.Hayır adaletse herkes için olsun kıvırmanın manası yok.Madem Ferrariyi kayırmamaktan bahsediyorsun bari sırtından da vurma ortalama 2-3 pit yapılan biraz dayanıklı lastik getirin kardeşim.Asgari 2 pit görelim 3 ise azami olsun yani 3 pit iyidir bence.Pirellİ-Ferrari ortaktır,kesin bize özel lastik yapacak dediler ama göründüğü üzre sonuç felaket bırakın bize göre lastik yapmayı rakiplere göre yapmadıklarını nerden bilelim?Böyle bir kayırma talebi olmadı ama sizde adam gibi lastik yapın lütfen

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    tamam anladık defalarca tekrar etmenize gerek yok.Pirelli italyan değildir!!!!!
    İspanyada yaşananlar sayılmaz.

  7. Redbulları yakalamanın tek bir yolu var o da yasaklar değil,
    Fia nın acilen antrman yasaklarını kaldırması lazım.
    Büyük takımlar, ferrari, mclaren ve mercedes antreman yapamadıkları için hızlı gelişemiyorlar.
    RB nin zaten iyi bir aracı vardı ve nerdeyse hiç güncelleme yapmadan önde kalmaya devam ediyor.
    Antremanlar serbest bırakıldığı andan itibaren 1 ay içerisinde rb leri geçerler.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kimin kazanabileceği salı sabahı mı belli olacak yani????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir