Briatore: "Alonso'yu İstememekte Ferrari Haklı"

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, Ferrari’de bir Raikkonen-Alonso ikilisinin olmasının İtalyan takım için faydalı olmayacağını söyleyen Montezemolo’ya destek verdi.

R28’in temposu ile hayal kırıklığına uğrayan Fernando Alonso’nun, gelecek sene başka takımlara geçme durum, özellikle de Ferrari’ye, üzerine söylentiler bulunuyordu.

Ama Ferrari Başkanı Montezemolo bu hafta, İspanyol pilotun İtalyan takıma gelişinin kendilerine zarar vereceğini belirtti.

Bir sponsor basın konferansında konuşan Briatore: "Bir takımda gerçekten iyi iki pilota sahip olmak daima çok zordur."

"İki pilotunuzun eşit derecede iyi olması durumunda, takım arkadaşları birbirlerinin en büyük düşmanı haline gelir"

"Fernando, Schumacher veya Raikkonen gibi pilotlar, karmaşık yapılıdır ve onları bir araya getirmek, daima olumlu sonuçlar vermez."

Alonso’nun şu anki takım arkadaşı Nelson Piquet’e saygıdan Briatore, F1 için en iyi stratejinin, her iki pilotla çalışırken bir derece hiyerarjisi uygulamak olduğunu ifade etti.

Briatore: "Geçen seneyi düşünün, Alonso ve Hamilton. Sonunda McLaren pilotlar şampiyonluğunu kaybetti ve nedeni de rekabetti."

Briatore ayrıca, Montezemolo’nun 2009 için Alonso ile anlaşmak istemediklerini açıklamasının kendisini rahatlatıp rahatlatmadığı sorusuna cevap vermedi.

Briatore: "Burada Renault hakkında konuşmak için bulunuyorum. Ferrari hakkında konuşmak istiyorsanız, Maranello’ya olan seyahatinizi bile öderim"

Bunların yanı sıra Briatore, nişanlısı 28 yaşındaki Elisabetta Gregoraci ile Kanada ve Fransa yarışları arasında 14 Haziran’da evlenecek.


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    alonsonun gidiceğini biliyo bu yüzden böyle açıklamalar yapıyo.ferrariyi gaza getirmeye çalışıyo 😀

  2. umuta katılyrm bnce bmw griiddeki en iyi pilot dızılımıne sahip bırbırıyle geçımı mukemmel olan ıkı pılot ikiside nerdeyse aynı duzeyde bakın yanlıs anlamayın en iyi pilotlar demıyrm en iyi koordine iki pilot dıyrm bırbırlerıne kotu sozlerı yok süper anlasıyolar ve ikiside mukemmel alonso yu alıpta basını agrtmaz bmw alonsonun nazını cekeblcecek tek takı renaulttur okadar olumsuz sey soyluyo takım hakkında butun takımlar cekemez onu onun yeri renaulttur ve renaulttla zaferlere devam edecktrr

  3. gökay kara avatarı

    kaybetmek istemiosa adam gibi araç çıkarsın gönlümden geçen:
    bmw-alonso-vettel ama sadece varsayım

  4. BMW pilot kadrosunu bozmaz bence.

  5. alonso bence bmw gidecek.

  6. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    biri atore alonso yu 2010 dan iti baren bir yere salmaz ok

  7. eh tabi flavioda fernandoyu kaybetmek istemez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir