Red Bull 2012 Aracına Odaklanmaya Hazır

yazar:

kategori:

Newey’in son eseri RB7 şu ana kadar sezonu domine etti ve Sebastian Vettel geride kalan 8 yarışın 6’sında damalı bayrağı ilk sırada görürken diğer 2 yarışta 2. oldu ve en yakın rakibi ile 77 puan fark açtı.

Newey “RB7’nin gelişimini sürdürmemiz gereken bir noktadayız. Henüz şampiyonada yarıda bile değiliz bu yüzden zorlamaya devam etmeliyiz ancak aynı zamanda gelecek seneki aracı da düşünmeye başlamalıyız bu yüzden şu anda iki bölüm olacak.” dedi.

Gelecek hafta sonu egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanacak olmasıyla Red Bull’un ne kadar kayba uğrayacağını tahmin ettiklerini söyleyen Newey, rakiplerinin durumunu bilmediklerini söyledi.

Newey “Kaybımız hakkında kabaca fikrimiz var ancak tüm motorların aynı şekilde etkilenip etkilenmeyeceği ya da bizden daha fazla etkilenecek araç olup olmayacağını bilmiyoruz. Aracımızın eskiden olduğu gibi etkili çalışmasını sağlamak için çalışmamız gerekecek.” dedi.

Newey ayrıca gelecek sene Red Bull’a hazırlayacağı aracın son Formula 1 aracı olabileceğini işaret etti.

Newey “Formula 1 kariyerim devam ettiği sürece Red Bull’da olmaktan çok mutlu olacağım ve başka bir yere gittiğimi düşünemiyorum. Gelecekte ne yapacağıma dair bir fikrim yok. Motor sporları dışında bir şey yaptığımı hayal edemiyorum. Farklı bir şey yapacak olursam çok farklı bir şey olur.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bence Redbull 2013 e odaklansin, bu arac nasilsa 2012 yi de goturur 🙂

  2. 2 kanatta Mercedes icin tasarlayiver nolcek demi? 🙂

  3. ben böyle bi ortamda açıkçası sezon ortasında bir sonraki sezonun aracının planlanmasını anlayamıyorum.2012 için kurallar kesinleşti mi?Bi takım bi sistem bulucak aracını o sistemin etrafında kurucak,bunun için dünyanın parasını harcıycak sonra Fiadan bir karar "bu sistemi kullanamazsınız".bence çok riskli bir durum.

  4. Newey dayı 2012 aracından arta kalan zamanında MGP aracına da odaklanıverirse iyi olur 🙂

  5. Helal olsun adamlara hak ederek kazanıyorlar ve bu seneki araç ve puan durumu o kadar mükemmele yakın ki adamlar "bu araç hepinize yeter bu haliyle bile" diyip, biz sakin kafa gelecek seneye odaklanacağız diyorlar dalga geçer gibi, bizim mercedes'te tam tersi biz bu sene de adam gibi bir araç yapamadık seneye odaklanıyoruz diyorlar.
    Aradaki fark bu kadar bariz ve içler acısı…

  6. Çok normal. Ellerinde zaten mükemmel bir konsept var. Birde zayıf noktaları zaten belli bir araç. 2012 için bunlar üstünde kafa yormak şimdiden iyidir sonuçta. Zaman çok çabuk akıp gibiyor çünkü.

  7. buradaki anahtar durum diğerleri ne yapacaklar

    yok bu dekolte kafadan kopya yapacaklarsa gitti bir sene daha

  8. rocco junior avatarı

    Dediğimiz oluyor sonunda;bu kadar fark varken rahat rahat 2012ye kaynak aktarabilirler.En kötü podyumda olurlar.Zaten diğerleri pole alacakta yarış kazanacakta işte bir hata veya saçma bir durum olması lazım.Böyle olunca diğer takımların erkenden 2012ye odaklanmasıda birşeyi değiştirmiyor

  9. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    redbull seneye yarışlara bisikletle katılacakmış.

    bu dekolte kafada o cinlik oldugu sürece vettel yaya olarak çıksa bile kazanır yarışları 😀

  10. arklı bir şey yapacak olursam çok farklı bir şey olur." dedi.Nevey amca sen uzay mekiği yaparsın çok farklı olsun diye :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir