Newey: "Red Bull'daki İşim Bitince Tekliflere Bakarım"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takımın Red Bull’u yakalamada yaşadığı sıkıntıların ardından Ferrari’nin yapacağı ilk işin, Adrian Newey’i bünyelerine katmak olduğu öne sürülüyordu.

Tuttosport ve Corriere dello Sport’a konuşan Newey, Red Bull’da şu anda mutlu olduğunu belirtti.

Newey: “Takımlardaki birçok değişiklikle birlikte kariyerimde çeşitlilik olduğunu düşünüyorum. Ama şu anda Red Bull ile mutluyum. Kendimi başka bir yerde düşünemiyorum”

Bununla birlikte Newey, başka bir takıma geçmeyi de tamamen reddetmiyor ama aslında diğer serileri gözden geçiriyor.

Newey: “Gelecekte ne yapacağımı bilmiyorum. Hiç fikrim yok”

“Benimle ilgilenen birçok takım var ve Red Bull’daki projemi sonuçlandırdığımda tekliflere bakacağım. Ama başka bir şey yapacaksam, bu F1’den farklı bir şey olacaktır diye düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Newey Red Bull'dan ayrıldıktan sonra tek bir takıma gitmesin.Tüm takımlara ayrı ayrı şeyler bulsun rekabet artar 😀

  2. Adrian Newey'nin Redbull'dan ayrıldıktan sonra Mercedes GP'ye gitme olasılığını yüksek görüyorum.

  3. Arkadaşlar bazı insanlar hayal gücünü daha iyi yönetebilir ama F1 mühendisleri arasında uçurum seviyesinde fikir gücü farkı yok.Ferrari muhafazakar kabuğu kırdıktan sonra bakın İtalyan mühendislerden de güzel fikirler çıkacaktır.

    Sezon başı hatırlayan varsa F150th nin dengeli bir araç olacağı ve küçük güncellemelerle sezonu bitireceğini,sektörlerde ortalamayı tutturacağını öne sürmüştük.Nitekim Pirelli'yle uyumu yakalama sürecini saymazsak bu şekilde devam ediyor.

    Hatta testlerde Mclaren aracı yerlerdeyken sezona bundan çok daha iyi başlayacağını,fakat şasinin gelişime kapalı bir şasi olduğunu da öngörmüştük.

  4. asgari ücret sigorta yemek artı yol karşılığında kendisini kuracağım takıma davet ediyorum
    şaka bi yana ben onun yerinde olsam red bulldan kazandığım paralae ile kendi takımımı kurardım pilot konusunu endişe etmesin yaptıkları kendisinin referansıdır pek çok iddialı takım pilotu iki dudağının arasından çıkacak "gel" sözcüğüne bakar 😀 dizilirler karşısında ip gibi

  5. Peki olur da Newey Formula 1'i bırakırsa kalite düşer mi? Buyrun burdan yakın 🙂 İçimde öyle bir his var çünkü; O yoksa kim ne yaparsa yapsın, en hızlı kim olursa olsun Newey daha iyisini yapardı gibi bir his.. Mesela onun araçları kazanamadığında sebebi genellikle dayanıklılık oluyordu, şu an öyle bir sorun da yok.. Saf hız hususunda müttijjj biri..

  6. Ferrari, Newey'den daha iyi tasarım yapabilen tek kişiyi, Rory Byrne'ı takımı İtalyanlaştırmak için emekliye ayırdı. Şimdi işler sarpa sarınca Newey'i almaya çalışıyorlar.

  7. MGP alsın. şu an en çok onların ihtiyacı var. arta kalan zamanda siz de kullanırsınız 🙂

  8. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    ferrari bu adamı almaya çalışıyordur.diger takımları bilemem ama ferrari de öyle bir ruh var.

  9. rocco junior avatarı

    “Benimle ilgilenen birçok takım var ve Red Bull'daki projemi sonuçlandırdığımda tekliflere bakacağım. Ama başka bir şey yapacaksam, bu F1'den farklı bir şey olacaktır diye düşünüyorum"
    Burada kapıyı kapatmış gibi sanki ancak geçenlerde Newey 2012 aracının belki Redbull için hazırlatacağı son araç olacağından bahsetti.Benim şahsi fikrim gelmeyeceği yönünde ancak Ferrari'den Fry ekibe hergün yeni birisini katıyor.Neweyin adamlarının gelme ihtimali var en azından artık kendi başlarına ondan bağımsız veya ona karşı zafer kazanmak,farklı bir takımda başarılı olmak isteyebilirler.Bunlardan ikisi çok mühim ki Peter Prodromuo şef tasarımcı ve aerodinami başı Rob Marshall.
    Bununla birlikte takıma Redbull'dan stratejist Neil Martin,Mclaren'den Iley,Nick Jefferies,Renault'dan Tim Densham katıldılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir