Raikkonen: "Garanti Bir Şey Yok"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari takımının İspanya’daki hafta sonuna favori olarak girmesine rağmen pilotlar dünya şampiyonluğu liderliğinin garanti alında olmadığını söyledi.

Fin pilot, son iki yarışta bir zafer bir de ikincilik elde etti ve 19 puana sahip ama geçen sene elektrik sorunu nedeniyle yarış dışı kalmasını hatırlatarak işlerin bir anda tersine dönebileceği konusunda temkinli.

Raikkonen: "Bu durum güel ama sezon başlayalı henüz bir kaç yarış oldu. Daha gidilecek çok yol var. Şu anda lider olmanız eğer bunu koruyamazsanız önemli değil. Şimdiye kadar işler yolunda gitti."

"Şüphesiz sezonun başlangıcı daha iyi olabilirdi ama puanlarda liderlik yapıyoruz. Bu yüzden mutlu olmalıyız"

"Geçen sene bitirememiştik ve yarışta sadece 9 tur kalabilmiştik. Burada neler olduğunu tam olarak hatırlamıyorum ama genelde pek de iyi sonuçlar değildi. Tersine dönebilir, bu sene güçlü olabilir ve yarışa liderlik yapabiliriz."

Raikkonen’in takım arkadaşı Felipe Massa, geçen hafta Barselona’daki testler sırasında yapılan gelişmelerden dolayı kendini mutlu hissettiğini ifade etti.

Ama Raikkonen, araçla kuru zeminde iyi bir deneme imkânı bulaması nedeniyle temkinli.

Raikkonen: "(Burun hakkında) net bir şeye sahip değilim. Çünkü, kuru zeminde sadece 4-5 tur atabildim ve biraz ıslaktı. Takımın gelişmesi ile ilgili takımın mutlu olduğunu düşünüyorum. Bazı yeni parçalar getirdik. Bu yüzden daha iyi olmalı. Şüphesiz araç önceki yarışlara göre daha iyi olmalı"

"Burada kuru şartlarda bulundum ve aracı her geliştirdiğiniz zamanda durum daha iyi olmalı. Bizim şüphesiz yapmamız gerekn işler var ama daha hızlı olabilriz"

Raikkonen’in en yakın rakikibi, 3 puan geride olan BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld.

BMW’nin McLAren’i geçip de Ferrari’nin en büyük rakibi  olup olmadığı sorulduğunda Fin pilot: "Son yarışta en iyi ikinciydiler. Bu yüzden şüphesiz oradalar ve bu durum yarışta yarışa değişir."

"Eğer son yarışa bakarsanız onlar benzerdi ve biz onların önündeydik. Burada işlerin nasıl gideceğini bilmiyoruz. Üç takım arası yakın olacak"


Yorumlar

  1. ecem girgin avatarı

    ispanya ferrari için gerçekten zur kimi haklı ferrari alsın yani

  2. F1 bu hiç bir şey garanti değil… En azından şimdi değil.

  3. tolga soydan avatarı

    komedi 😀

  4. Bu Rai'de bir garip arkadaş ya. Söze bakar mısınız! "Geçen sene bitirememiştik ve yarışta sadece 9 tur kalabilmiştik. Burada neler olduğunu tam olarak hatırlamıyorum" 😀 Fazla söze gerek var mı.. Adam resmen verin altıma araba süreyim gerisi beni ilgilendirmez dio :))

  5. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    umarım kimi birinci olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir