Hamilton "Güçlü Olarak Geri Dönmek Önemli"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton kötü geçen Bahreyn yarışının ardından bu hafta sonu yapılacak İspanya GP’de geri dönüş yapmak için yarışlara yaklaşımının değişmeyeceğini söyledi.

Hamilton "Yarışın hemen ardından yanlış giden şeylerin farkındayım ve bunları nasıl düzelteceğimi biliyordum. Bu yüzden yarıştan sonra bir kaç gün zayıf performansım konusunda çalıştık ve çalışmaya girip buraya temiz bir kafayla gelmemi garanti altına almaya çalıştık."

"Bu her zaman kilit nokta olmuştur: Unutup geriye güçlü dönmek."

"Bu yarışa da aynı şekilde yaklaşıyorum ve açıkçası aynı hataları yine yapmayacağım. Bu hafta burada yarışlara aranın ardından temiz bir kafayla geldim ve buraya temiz kafa ile gelmek gerçekten önemli. Kendimi iyi hissediyorum." dedi.

Şampiyonada Kimi Raikkonen ve Nick Heidfeld’in arkasında 3. sırada bulunan Hamilton 3 takımın tepeye oynaması ile oldukça zor bir şampiyona olacağını düşünüyor.

Hamilton "Kesinlikle sezona başlarken geçen senekine benzer şekilde Ferrari-Mclaren mücadelesi olacağını düşünüyorduk ancak BMW çok iyi adım attı ve aynı şekilde tüm padok gelişim gösterdi."

"Busene sıralamalarda fark olarak geçen seneye göre çok yakın olduğumuzu görüyoruz ve bu izleyiciler için çok iyi bir durum. Bizim içinde aynı şekilde bir başka mücadeleci olması ve onları yenmek için mücadele oldukça eğlenceli." dedi.

İngiliz pilot Barcelona’nın sezonun geri kalanı için kesin bir işaret olmayacağını, pistten piste performansların farklı olacağını söyledi.

Hamilton "İnsanlar bunu söylüyorlar ancak ben buna tam olarak katılmıyorum. Geçen sene Ferrari burada çok hızlıydı ve aynı şekilde bizde hızlıydık ancak ben her pistte farklı olacağını düşünüyorum."

"Burada çok fazla test yaptık ancak burası bu işler için mükemmel bir pist. Hava sürekli iyi ve rüzgar oldukça az, bu yüzden test ve aracın performansını görmek için gerçekten iyi ancak diğer tüm pistler farklı."

"Avrupa’ya tekrar döndüğümüz için gerçekten heyecanlıyım ve eve daha yakın olduğumuz için mutluyum. Barcelona ise F1’in en tarihi pistlerinden ve aynı zamanda en iyi pistlerinden birisi." dedi. 

Hamilton ayrıca daha önce ortaya çıkan sorunlara rağmen bu hafta sonu yapılacak yarışta İspanyol taraftarların sorun çıkaracağını düşünmediğini söyledi.

Hamilton’a daha fazla sorun olup olmayacağının sorulması üzerine "Hayır" cevabını verdi.

Şubat ayındaki testlerde Lewis Hamilton, İspanyol taraftarlarının sözlü saldırısına uğramış ve bunun sonucunda FIA bu olayın tekrar gerçekleşmesi halinde bu ülkedeki yarışları çekmekle tehdit etmişti.

FIA aynı zamanda bugün ırkçılığa karşı "Herkes İçin Yarış(EveryRace) Kampanyasını duyurdu.

Yarış öncesi Mclaren’in düzenlediği organizasyonda İspanyol taraftarlar ile görüşen Hamilton bu kampanyayı destekeldiğini belirtti.

Hamilton "FIA’nın bunu destekliyor olması mükemmel. Tamamen onların arkasındayım ve diğer pilotların da bunu desteklemesi mükemmel." dedi.


Yorumlar

  1. İnşallah McLaren-Mercedes. Çünkü ne kadar çok takım başa güreşirse o kadar zevkli bir sezon izleriz. Hamilton eminim ki geri dönecektir ve umarım bizimde ve BMW'nin de içinde bulunduğu 6 aracın başa güreştiği yarışlar izleyebiliriz..

  2. Hamilton güveniyorum sana daha gençsin son 2 yarışta bazı şanssızlıklar yaşadın umarım bu yarışta daha şanslı olursun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir