Renault'ta Hayal Kırıklığı Hakim

yazar:

kategori:

Takımın Rus pilotu Petrov, yarışta ilerleme kaydetmeyi hedefliyor.

Petrov: “Hayal kırıklığı yaşıyorum. Buraya çok büyük beklentilerle gelmiştik. Yağmur bu hafta sonunu kötü etkiledi. Bu konuda şüphe yok. Bugün yine hava işleri çok zor hale getirdi. Sonuç olarak potansiyelimizi ortaya koyamadık ve gerekli olan hızlı turu atamadık.

“Ama bunun yanında araç çok güçlüydü ve yüksek hızlı virajlarda hızlıydı. Bu yüzden yarın yarışta fazlaca sıra atlayacağımız konusunda hâlâ iyimserim. Stratejimizin etkili olacağını umuyorum. Çünkü DRS alanı çok uzun değil ve geçiş şansı sınırlı. Performansı yükseltmek için kendi çabamıza ihtiyacımız var ama meydan okumaya hazırız”

Takım arkadaşı Heidfeld de aracından memnundu ama ondan tam potansiyelini çıkarak konumda olamadıklarını kabul etti.

Heidfeld: “Bu bölümde (motor) haritalama kuralının bu hafta sonundaki performansımıza ne kadar etki ettiğini görmek hâlâ zor. Elbette bir etkisi var ama bana göre bugünkü durum, birçok etkenin bir sonucu. Yağmur da hazırlıklarımızı zorlaştırdı. Araç fena değil ve yavaş görünmüyor. Sadece bunu tam olarak ortaya çıkarak konumda değildik. Dün arka kanatta sıkıntı yaşadık. Ardından bu sabah sıralama için bunu değiştirdik ve daha iyi çalışmasını umduk ama açıkçası 16. sıra hayal kırıklığı yarattı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir