Whitmarsh: "Değişiklikler Mclaren'i Yaraladı"

yazar:

kategori:

Özellikle son yarışa kadar Red Bull’un arkasında 2. sırada görünen Mclaren, Valencia’dan beri eski formundan uzak görünüyor ve özellikle bu hafta sonu gelen yasakların ardından bugünkü sıralamalarda en üst sırada yer alan Mclaren sürücüsü pol pozisyonundan 1.5 sn yavaş kaldı.

Whitmarsh “Herkesin difüzörler, egzoz gazları ve benzeri konularda aptalca davrandığını söyleyebiliriz. Gerçek şu ki son 18 ayda herkes egzoz beslemeli difüzörlerin geliştirmek için sıkı çalıştı.”

“Biz de özellikle o alanda sıkı çalıştık ve bir çok değişiklik yaptık. Bu hafta sonu olan değişiklikler nedeniyle sıralamalarda rekabetçi olamadık ve bunu biliyoruz.”

“Tam olarak nedenini biliyor muyuz? Tamamen değil. Ancak tüm bu değişikliklerde onlara cevap veremediğimizi ya da bize olan olumsuz etkinin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.”

“Oldukça rekabetçi olan bir araçtan oldukça rekabetsiz olan bir araca döndük. Büyü yok. Olan bu. Bunu anlıyor ve kabul ediyoruz.” dedi.

Whitmarsh, bundan sonra öncelikli hedeflerinin tekrar rekabetçi olmak olduğunu ancak bunun yanında şampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Whitmarsh “Olumsuz etkileneceğimizden şüpheleniyorduk ve şu ana kadar gördüklerimize göre etkilendik ancak kurallar ne olursa olsun adapte olup mücadele etmeye çalışacağız. Pes etmiyoruz. Yarın da vazgeçmeyeceğiz. Aynı şekilde şampiyonadan da vazgeçmeyeceğiz.  Yarış kazanmaya çalışacağız.”

“Gerçekçi olursak bunu yapmaya çalışacağız. Şampiyon olmaya odaklanacak mıyız? Dürüst olmak gerekirse bu muhtemelen yanlış odaklanma olur. Mümkün olduğu kadar kısa sürede eskisi gibi rekabetçi olmaya, kazanmaya çalışacağız ve oradan sonrasını göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    2009'daki gelişimlerine hayran olmuştum.Sezonu bırakmadan gelişmeye devam ettiler.Şimdi ise değişiklikleri takip edemiyorlar.Gelişemiyorlar.
    Ben Mclaren'i bir hafta geride görsem sonraki hafta mücadelenin baş kahramanı olarak bilirdim.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    monaco'da ferrari öndeydi ? sıralama turları ?

  3. dün dündür, bugün bugündür. Ayrıca dün sadece puan tablosunda vardır. Yok strateji hatasından kazanamadım, yok sert lastiği çalıştıramadım dinlemez.

    çerezler hazır, bekle silverstone!

  4. Takımımız emin ellerde.
    İçimiz rahat.

    güzel bir pazar öğledensonrası olması ümidiyle…..

  5. monacoda önde olduğunuz fikrine katılmıyorum hamilton turunu atamadı ki o ana kadar tüm seanslarda güçlü oolduğumuz görünüyordu hatta hamiltonun q2de attığı tur bile alonsonun zamanından iyiydi
    http://www.formula1.com/results/season/2011/855/6853/
    buradan bakabilirsin yarış sonucuna göre konuşacaksan yaşanan olaylar sizi 2. sıraya attı bizim pit stratejimiz yanlıştı o yüzden geçildik bunu herkes gibi senin de gördüğünü umuyorum

    dünden beri inannılmaz hayal kırıklığı yaşıyorum sanki hiç kimse etkilenmemiş gibi olan bi tek bize olmuş sanki 😀 acaba yaşadığımız sadece sıralamalarla mı ilgili malum hava soğuk devamlı gaz akışı kesilince arka tarafın ısısı düşmüş olabilir bu da lastik kullanımını etkilemiş olabilir mi kural değişiklikleri ile ferrarinin bu sistemi çok geliştiremediğini gördük ki bir dönem lastikleri çalıştırmakta sorun yaşıyorlardı ve çözdüler sezonun geri kalanı için martin rekabetçi olmaya çalışacağız demiş eğer sorun böyle bişeyse umutluyum ama daha kompleks sorunlar yaratmışsa deyim yerindeyse hapı yuttuk 😀

  6. alonzomanyaa  avatarı

    ''Özellikle son yarışa kadar Red Bull'un arkasında 2. sırada görünen Mclaren''

    Bu nasıl bir giriş yahu, Monacoda Ferrari öndeydi, Kanada da nerdeyse pol alıyorduk, button sağolsun biçti yarış içinde, Valensiya da zaten öndeydik. Kısaca İspanyadan sonra hep Ferrari öndeydi.

    İlginç oluyor bu tip yorumlar.

  7. Mercedes motoruna taninan ayricalik aynen duruyor, Renault`a verilen izin şok bir kararla geri alindi, Horner “tamam sistemimiz yasaklandi onumuze bakacagiz“ derken Whitmarsh Mercedes motoruna verilen izne ragmen sikayet ediyor, bence aglayan Redbull degil Mclaren su durumda..

    Hatta Renault bile bu kadar gerilere dusmesine ragmen Fia hakkinda Mclaren kadar atip tutmadi, ne konusuyosunuz abicim siz..

  8. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Bu adam F1 deki en iyi patron.Adam gibi adam.

  9. rocco junior avatarı

    kardeş helal olsun sana senin gibi taraftar pek az var yorumuna +1 hatta +10.o zaman diğerleride tüm eski yasaklar için bastırsın tekrar getirtsin değil mi?yasakta yanlıştı şimdi kaldırılmasıda yanlış.basket maçlarındaki telafi düdüğü gibi

  10. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    helal olsun whitmarsh redbull gibi ağlamaktansa adam gibi çıktın ve büyüklük nasıl olur gösterdin. Büyük takımlar ağlamak yerine yeni fikirlere odaklanma yoluna gider. Zaten kural değişikliklerine ağlayan redbull , şuan zirvedeyse mclaren ve ferrari'yi kısıtlamaya çalışan fia sayesindedir. Çıkmışlar şimdi varlık sebepleri olan fiaya ağlıyorlar. o kadar fark var bu senede garanti neredeyse şampiyonluk. Helal olsun adam gibi adam etkilendik ama eski sisteme dönüş yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir