Vettel: "Webber Benimle Elinden Geldiğince Yarıştı"

yazar:

kategori:

Yarışın en çok öne çıkan konularından biri de son turlarda Webber’e, Vettel’i geçmemesinin telsizden söylenmesiydi.

Alman pilot, takımın neden bu talimatı verdiğini anlayabildiğini ama yine de mücadeleden keyif aldığını ekledi.

Vettel: “Önde kalmaya çalışıyorum. Bunda bir sorun yok. Araçlarınız 2. ve 3. iken yalnızsa ve 1. adam ile 4. adam oldukça uzaktaysa takım açısından yarışmanın ve aptalca bir şey yapmanın anlamı yok”

“2. ve 3. arasındaki fark çok değil ama doğal olarak yarışmaya çalışıyoruz. Yerimi korumaya çalıştım. Sorun yaşıyordum. Mark hızlıydı ve ardından damalı bayrağı gördük”

Vettel ayrıca bu konunun neden basında bu kadar çok dillendirildiğini anlamadığını ifade etti.

Sonucun sahte olup olmadığı sorusuna Vettel: “2. oldum”

“Önceden söylediğim gibi Mark beni geçmeye çalıştı. Önünde kalabilirdim. Açıkça onun hızlı olduğunu görebilirsiniz. Eğer yarışıyor olmasaydım geçmesine izin verirdim. Bu yüzden isteyeceğiniz son şey, takım için kötü bir şey yapmaktır”

“Tersi olsaydı bir anlamı yoktu. Elbette o bölümde Mark’ı geçmek isterdim. Bu yüzden aptalca bir şey yapmanın anlamı yok. Yaygara koparmak için bir neden göremiyorum”

“Bizler yarışıyorduk. Program yapmamıştık ‘Ben sağa gideceğim, o da sağa gidecek. Ben burada fren yapacağım, o orada fren yapacak.’ Benimle elinden geldiğince sıkı bir şekilde yarışmaya çalıştı; geçiş için bir yol bulamadı”

“Benim için şu anda oldukça gülünç.”


Yorumlar

  1. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Sende beyin özürlü oldugunu tescil ediyorsun her mesajında ve avatarından da anlaşılacağı üzere…

  2. Elinde geldiğince ne demek yahu? Nasıl bi' tanımlamadır bu?

    Sanırım Seb geçen seneyi çabuk unutmuş. Arkada onların hata yapmasını bekleyen Lewis ve Jenson varken, Webber'e takımı falan düşünmeden yaptığı atağı hatırlatmak lazım kendisine. O yapabiliyorsa, bu hakka Webber neden sahip değil? Kimse geçen sene Seb o atağı yaptığında takımı düşünüp yapmamalıydı demedi, neden şimdi Webber'e takım bik bik deniyor? Tabii cevap birinci pilot meselesi ama. Neyse.

  3. vettel de şumi gibi hep birinci pilot olmanın avantajını yaşıyor,weberle eşit statüde olsa ve webber onun kalitesine ya da yaşına yakın olsa bu kadar önde olamazdı,takım ona çalışıyor tıpkı ferrarinin şumiye çalıştığı yıllardaki gibi.ama lewis öyle değil,ilk seneinde alonsoyla mücadele etti,hem de o sene kendinden tecrübeli ve iki kez dünya şampiyonu olan birine karşı,diyeceksiniz ki lewisin şampiyon olduğu sene de kovaleinen ona yardım etti,takım lewisi tuttu,buna ancak gülünür;çünkü kovalainen malesef lweisin rakiplerinden hiç puan çalamadı,onları hiç arkasında tutamadı,yani o seneki şampiyonluğa hiç katkısı olmadı desek yeridir…

  4. özür dileriz senden izin almamız gerekirdi ahmet abii

  5. Bugün raikkonen taraftarlarına ne oldu anlamadım.Hayırdır arkadaşlar bu rahatsızlık niye?Nascar haberi çıkmıyor diye mi bu saldırganlığınız?

  6. o zaman alonso da kütle amortisör şampiyonumu oluyor 🙂

  7. Dinime kufreden musluman olsa diye bir atasozumuz vardir, once kendi pilotunuza baksanizda sonra elalemi elestirseniz..

  8. aero şampiyonu bunu herkesin külahına anlatırsın

  9. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    korkak takimin korkak pilotu! Gecis ozurlu oldugunu tescil ettirdi bugun >:)

  10. keyser soze avatarı

    Ya tamam balon ya.Bırakın herkes iyi pilot olsun Vettel de balon olsun.Zaten RedBull o kadar iyi bir araç ki Vettel gibi bir balonu geçen sene şampiyon yaptı bu sene de büyük bir avantajla önde olmasını sağladı!!!

  11. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Eğer Webber 2 sen 3 olsaydınız,Webber sorun yaşasaydı ve sen hızlı olsaydın…

    takım 33 puanımı yoksa senin alacağın o extra 3 puanımı düşünürdü?

    Artık F1 otoriteside olmuşsun.Başka pilotların ellerinden ne kadar geldiğinide biliyorsun….

  12. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    ben açıkca vettelin balon bir pilot oldugunu düşünüyorum… onde birinciyken sakin sakin gitmeye benzemedi tabi hamiltonun arkasında olmak..iyi pilottuysan geçecektin lewisi-ki arabası mclarenden cok hızlıydı o anda…inş. lewis yada fernando olur şampiyon…weberde koltugunu korumak için tum bunlara katlanmak zorunda ne yazıkki 🙁

  13. Vettel'i de severim ama nedense bana sadece yarış çizgisi pilotu gibi geliyor; mesela geçiş ve savunma performansı gibi extra pozisyonlarda üst düzey değil diye düşünüyorum; öğrenecektir elbet. Bugün Webber'in net bir şekilde geçmediğini gördüm, hatta bazı arkadaşların belirttiği gibi startı da buna dahil edebiliriz.

  14. Hamilton'u geçemedin gördük seni bugün aerodinami şampiyonu

  15. Hamilton'u geçemedin gördük seni bugün aerodinami şampiyonu

  16. EVET EVET

    aynen öyle önce start da yol verdi nazikçe..

    sonra horner yol verdirtdi 2 de 2

    elinden bu kadar geldi tabi başka ne yapsın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir