Hamilton Yarışın Sonunu "Çılgınca" Olarak Niteledi

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, yarışın son bölümünde yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldı ve öncelikle Mark Webber’e yer kaybetti ve son turda Felipe Massa’nın büyük baskısını hissetti.

Hamilton ve Massa son düzlüğe yan yana çıktılar ve çok yakın ara ile damalı bayrağı geçtiler. Aradaki fark sadece 0.024 saniye idi.

Hamilton: “Olabildiği kadar yakın. Çılgıncaydı. Her  şeyden önce takım, pitstoplarda muhteşem bir iş çıkardı ve bugün gerçekten arkamızdaki desteği bilerek gelmek… Silverstone’de bu kadar çok insan olduğunu bilmezdim”

“Burada arkamızdaki destek, herhangi bir pilotun başka bir yerde alacağından çok fazlaydı. Bunun için kocaman teşekkür ediyorum. beni teşvik ettiklerini hissedebiliyordum. İyi bir kalkış yaptım ve birkaç sıra kazandım”

“Ne yazık ki sonunda 21 civarında tur kala yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldım. Fazlaca. Bu yüzden Webber’e yeri vermek zorunda kaldım. Ardından son tur bana ‘Tamam, şimdi zorlayabilirsin’ dediler ve (onun (Massa’nın) yakalamasına izin verdikten sonra ben ‘Oh, teşekkürler’ oldum. Ona o yeri vermeyecektim, hiç bir şekilde”

İngiliz pilot, şaka ile karışık yarışın sonunda komiserlerin kendisini çağırmasını beklediğini de söyledi.

Hamilton: “Komiserler için platinyum kart sahibi gibiyim. Bu yüzden orada olmayı bekliyorum. Aslında buradan doğrudan komiserlere gideceğim. Gidip tekrar gelmek yerine oturup bekleyeceğim”

Takım arkadaşı Jenson Button ise pitstopta tekerleğini takamadıkları için yarış dışı kaldı.

Button: “Tepeyi tırmanırken tekerlek çıktı. Hemen durdum. Büyük hayal kırıklığıydı. Hepimiz hatalar yaparız. Hepimiz bunun tekrar olmamasını umuyoruz”

“Bir başka hayal kırıklığı daha var. Çünkü kendi halkımız önündeydik; birkaç iyi mücadele oldu ve pitstopum öncesinde tempom çok iyiydi. İşler çok iyi görünüyordu ve pitstop ardından Mark’ın önünde olmasam bile yanında çıkardım diye düşünüyorum”

“Çok şey olabilirdi. O kadar yukarıda ve temponuz iyi iken her zaman bir podyum şansı vardır.”


Yorumlar

  1. Sinan ÖZER avatarı

    Yarış kazandı mı ? Podyuma çıktı mı ? İkisi de hayır.Bir bölümü yağmur altında geçen bir yarışta 10.sırada start alıp altında mclaren var iken 4.sıraya yükselmek çok üstün bir başarı değil.

  2. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    güzel bi noktaya deyinmişsin ama şu anda düzlükte en hızlı olan araç force india mercedes motorlu 2.mercedes gp oda mercedes motorlu 3.mclaren oda mercedes motorlu.ondan sonra düzlükte en iyi olan araçlar ferrari motorlu araçlardırr.zaten F1'de 3 tane motor markası var bütün arabalar bu motorlardana birini kullanıyoo. ferrari mercedes renault bu 3 motor içinde düzlüklerde en hızlı gideni mercedes virajlarda en iyi gideni red bull ferrari hem virajlarda hemde düzlükte orta gidiyoo. en sağlamıda ferrari motoru bunu böle bil. eğer o yarış macaristanda olsaydı bak bakalım sen o zaman o daracık pistte Vettel Hamiltonu nası ağlatıyoo. silverstone eski silverstone deyil önceden silverstone'da atak yapmak monaco'daki gibi zordu ama pazar günü görmedim herkes birbirini çok rahat geçiyo. uzun düzlüklerde Vettel drs açamadan Hamilton uzuyo ama eski start düzlüğünün orası çok virajlı olduğu için virajda neredeyse dışardan geçicekti Vettel Hamilton'u

  3. bir den fazla yön değiştirmede öndeki ceza yer arkadaki değil. senin dediğin öndekine yasak arkadakine değil

  4. Biraz mı?

  5. 2 sn fark çok şaşırtıcıydı, bence McLaren yine yağmur setuplarını tercih etti gibi…

  6. hamilton kadar bende bekliyordum. ancak çağırmamalarına şaşırdım desem yalan olmaz.

  7. mcl- attack avatarı

    😀 kesinlikle schumi saatli bombaya döndü resmen

  8. bencede ya bıktım sürekli lewisin iyi giderken salakça sorunlar yaşamasını bıktık artık :[

  9. ben şunu anlayamadım,lewis için ilk pit stop sonrası yumuşak lastiklerle her şey iyi gidiyordu,hatta ikinci pistop sonrası lewis ikinci sıraya yükseldi,hatta alonsoyu da geçmek üzereydi,sonra ne olduysa her tur 1,5 sn geri düştü,ve sonunda yaklaşık 10 sn geri düştü. bunun bir açıklaması olmalı.bu arada lewis için devamlı sorunlu yarışlar olmaya başladı, 21 tur kala benzin tasarrufuna geçmek de neyin nesi,bu işi yapamadıkları belli oldu, bence ekip değişmeli ve yeni bir yaklaşım şart.bu arada kimse değinmemiş ama vettelin nasıl bir pilot olduğunu tekrar gördük,lewisin aracı sürünmeye başladığı anlarda wettel onu geçemedi,hem de drs olmaına rağmen hem de yüksek hızlı virajlarda redbull açık ara önde olmasına rağmen.wetteli şu an açık ara lider yapan en önemli unsur kesinlikle devamlı pol'den başlaması.gördük ki kolay geçiş yapamıyor,bundan sonraki yarışlarda polü kaptırırp ilk viraja birinci sırada giremezse görün bakın başına neler gelecek.

  10. Sıralamalarda 2sn.yavaş aracıyla yaptıklarını hepberaber izledik.

    —Hamilton—

  11. Bu arada Lewis'in hakemlerle ilgili tavrı, söyledikleri hiç hoş değil. Bu tavırlarıyla Senna'nın izinden gittiğini sanıyorsa biri ona söylesin kazanamaz. Son iki yıldır en azından hakemler pilotlar kadar hata yapmıyor. Herkes işini yapmaya çalışıyor ve pilotların katılımıyla hakemler kurulu gelişmişe benziyor. Bu eda'nın devamıyla ister istemez insanlarda bir psikolojik etki oluşturabilir ve an geldiğinde inanın altından kalkamaz. Kimse de onu çıkaramaz.
    🙂 Buradan kendisine çığırıyoruz demek ki çağırılmanı gerektiren bir durum yok ki gerektiğinde çağırılıyorsun zaten.

  12. Farkın sebebi savunan ile atak yapanın sınırlarında gizlidir.

  13. Ben Nebuchadnezzar a katılıyorum mesele o pilot bu pilot değil aynı yarışta yaşanan sıcak olayların karşılaştırılması sadece.Hamilton değil kim o teması yapsa ve görmezden gelinse yine eleştiriyi alır ceza kesiciler.Massanın önemli bi şey değil demesi ceza kesenlerin schuacher olayında aşırıya kaçmadıklarını göstermez çünki hamilton olayı var ortada.Massa bi şey yok diyo diye savunma olmaz o zaman kobayaşhiye soralım bi de belki o da sorun yok diyecekti kasti bi durum yok diyecekti ceza kesenler demeçlere göre haklı çıkmaz.İkiside yarışırken rakibine vurdu mu?vurdu biri kurumamış zeminden dolayı ve kobun açıktan almasından dolayı atak yapmak isterken diğeride massaya geçilmemek isterken vurdukları adamı yarış dışı bıraktılar mı?hayır.Bu arada bazı gözü dönmüş yarışı nereleriyle izlediklerini tam kestiremediğim arkadaşlar kobayşhi nin temas sonucu yarış dışı kaldığını yazmışlar allah akıl fikir versin at çamuru izi kalsın…temas oluyo schumacher pite giriyo kob devam ediyo sorunsuz ki sorun olsa pit ekibi alırdı onu baya bi turdan sonra rutin pit girişini yapıyo çıkıyo devam ediyo yine ve motoru bitiyo tekerine temas edip motor patlattırıyolar schumachere ayıppp yahu.Netice olarak hamiltona gösterilen tolerans schumiye gösterilmedi yarın bi gün başkasınada böyle yaparlarsa yine kim olursa savunurum adalet herkeze lazım arkadaşlar….

  14. Ben Nebuchadnezzar a katılıyorum mesele o pilot bu pilot değil aynı yarışta yaşanan sıcak olayların karşılaştırılması sadece.Hamilton değil kim o teması yapsa ve görmezden gelinse yine eleştiriyi alır ceza kesiciler.Massanın önemli bi şey değil demesi ceza kesenlerin schuacher olayında aşırıya kaçmadıklarını göstermez çünki hamilton olayı var ortada.Massa bi şey yok diyo diye savunma olmaz o zaman kobayaşhiye soralım bi de belki o da sorun yok diyecekti kasti bi durum yok diyecekti ceza kesenler demeçlere göre haklı çıkmaz.İkiside yarışırken rakibine vurdu mu?vurdu biri kurumamış zeminden dolayı ve kobun açıktan almasından dolayı atak yapmak isterken diğeride massaya geçilmemek isterken vurdukları adamı yarış dışı bıraktılar mı?hayır.Bu arada bazı gözü dönmüş yarışı nereleriyle izlediklerini tam kestiremediğim arkadaşlar kobayşhi nin temas sonucu yarış dışı kaldığını yazmışlar allah akıl fikir versin at çamuru izi kalsın…temas oluyo schumacher pite giriyo kob devam ediyo sorunsuz ki sorun olsa pit ekibi alırdı onu baya bi turdan sonra rutin pit girişini yapıyo çıkıyo devam ediyo yine ve motoru bitiyo tekerine temas edip motor patlattırıyolar schumachere ayıppp yahu.Netice olarak hamiltona gösterilen tolerans schumiye gösterilmedi yarın bi gün başkasınada böyle yaparlarsa yine kim olursa savunurum adalet herkeze lazım arkadaşlar….

  15. Massa'nın ikinci foto finişi. 🙂

  16. o da bilmiyor ne dediğini 🙂

  17. ''şans şampiyonu''?????

  18. Mclaren Mercedes avatarı
    Mclaren Mercedes

    vettel hamiltonu geçmeye çalışırken kaç kez sağ sol yapıp geçti NEDEN CEZA VERMEDİLER ONA HAMILTON ÖYLE YAPINCA YÜZDE YÜZ CEZAYI YİYOR

  19. Brezilyalı pilot, yaşanan temasın kendisi için bir sorun olmadığını belirtti.

    Massa: "Gerçekten söylenecek bir şey yok. Son viraja girerken Lewis'e yakındım. İçeri girdim, dışarı çıktım. Ondan geç fren yaptım ve onun biraz önünde dönebildim. Sonra bana biraz çarptı ama bence yanlış bir şey yoktu"

    "Ve ardından son virajda tamamıyla geniş alıyordum ve bir alternatif bulmam gerekti. O aracını içeride tutmuştu. Daha iyi tutunmaya sahipti ve bitirebilirdi. Farkı bilmiyorum ama anlık olarak öndeydi."

    Mücadeleden keyif alıp almadığı sorulunca Massa: "Hayır. Çünkü onun arkasında kaldım ama sizin için iyi oldu. Ama her zaman önde bitirmek istersiniz."

  20. massa ya çarp koçum çılgın ıl seni 2008 in şans şampiyonu

  21. Bir ara beni iyi çoşturdun. Pit lerden sonra Vettel in önünde Alonso nun hemen ensesinde çıkınca kendimi kaybettim bir an. Ama Alonso nun hızı biraz fazlaydı bu yarışta.

    Kürsüye çıkacak potansiyel vardı aslında, yakıt koymayı unutmasaydılar. Bu hafta kenar yönetimi ve mekanikerler hata rekoru kırdı. Hemen düzeltin kendinizi bence.

    McLaren ın sorunu arka lastiklerin uzun vadede çalışmaması yarışta. Sıralamada ise çözülemeyen bir downforce eksikliği.

    Hızlı yön değişimlerinde araç çok iyi fakat uzun ve hızlı virajlarda araç çok dengesiz ve frenajda yavaş kalıyor. Vettel in onboard undan çok net anlaşılıyordu McLaren ın durumu.

  22. Shumi nin iki yarıştır yaptığının 10 da 1 idi.

  23. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    yaklaşık 15 turluk yağmur performansı göz önüne alınarak düşük yakıtla yarışa başlamışlar.Belki de bir sc periyodu ihtimali düşünmüşlerdir.Ben de ilk virajda bu zeminde bir kaza olur diye tahmin etmiştim.Ben de mclaren gibi yanıldım.Acaba button için de aynı şeyi yaptılar mı?out olmasaydı bunu öğrenebilirdik.
    Başta şumiye olmak üzere çabuk ve katı cezalar veren hakemlerin bu olayı incelemeye dahi almaması ilginçtir.Hamilton çok sertti.Massanın bir kez daha yarışını mahvedebilirdi.

  24. ingiltere 'de yarışıyordu ama nedense takımın telsizi direk piste yayın yapıyordu. Artık hep şifreli konuşsalar iyi olacak

  25. Forza Felipe avatarı

    Hamilton'da hakemleri baskı altına almaya başladı iyice..

  26. Hamilton fanı oldgumu söyleyiyim yazıma başlamadan önce , hamiltonun önden kamerayı izeldiyseniz bilerek üstüne kırıyor massanın 😀 çok güldüm bilerek vuruyor :D:D: işte bu hamilton be biz seni bu yüzden seviyoruz zaten son viraj son sn :)))))))))

  27. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    bence gunun alonso ile beraber yıldızıydın…gayet iyi yarıstı…tebrikler…bence tartısmasız pistteki en iyi 2 pilottan biri

  28. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    yakalamasına izin verdikten sonra ben 'Oh, teşekkürler' oldum. OHA FALAN OLDUM der gibi bişey heralde.

    Komiser şakası güzelmiş. ''Oturup bekleyeceğim''

  29. Massa'nın Japonya'da Kubica ile mücadelesi aklıma geldi…

  30. Ha ha ha İngilterede kimse sana ceza vermez veremez,ama başka bir ülkede olsaydı kessin cezayı yerdin,
    o yeri hiç bir şekilde vermiyecektim derken şunu kastetmiş,Massayı yarışdışı bırakma pahasına o eri vermiyecektim,
    ama güzel yarıştı tebrikler karaoğlan.

  31. Hamilton iyi iş çıkardın ama son o massaya yaptığın neydi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir