Cezayı Ağır Bulan Schumacher: "4. Sıra Mümkündü"

yazar:

kategori:

Alman pilot, yarışın başlarında bir virajda Kamui Kobayashi’yi geçmeye çalışırken kaydı ve Japon pilot ile çarpıştı. Bu kazada ön kanadına zarar veren Schumacher, aynı zamanda kazaya neden olduğu gerekçesi ile 10 saniye dur-lak cezası aldı.

Buna rağmen 7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, sağlam bir performans ile 9. sıraya kadar yükseldi ve puan aldı.

Kazadaki sorumluluğu kabullenen Mercedes pilotu, takıma daha iyi bir sonuç veremediği için üzgün olduğunu söyledi.

Schumacher: “Bugün aldığım sonuç biraz utanç verici. Elbette bundan memnun değilim. 5.’lik hatta 4.’lük, Brackley ve Brixworth’teki çocukları yaptığı süper iş sayesinde mümkündü”

“Aileleri ile fabrikada barbekü partisi verdiğimizde onlara sağlam puanlar götürmeyi umardım ama ne yazık ki benim hatam nedeniyle bu olmadı”

“Yarışta DRS’yi ilk defa kullandığımda viraja aşırı yüklenerek geliyordum. Etkisini küçümsememle birlikte frenlerim o kadar iyi değildi ve kaza da bu şekilde oldu”

“Ceza haklıydı ama neden pitten geçme değil de dur-kalk oldu? Bunu anlamak isterdim, çünkü çok sert bir cezaydı. Her neyse, iyi olan şey adım adım, takımımızın sıkı çalışması karşılığını alıyor ve evimizdeki gelecek yarış öncesinde bu iyi bir his”

Takım arkadaşı Nico Rosberg, takımının ilerlemesinin sürmesini bekliyor.

Rosberg: “Bu hafta sonu aldığımız sonuçtan oldukça memnunum. Her şeyden önce çünkü sıralamada ilk 5’te yer alma potansiyelimiz vardı ve ikincisi, yarışta gerçekten iyi bir stratejimiz vardı. Kalkışım iyi değildi. Bu yüzden 6. olabilmek bizim için iyi bir sonuç”

“Ve umarım bu, Almanya’da evimizdeki yarış öncesinde yukarı doğru eğilimin başlangıcı olur. Bu yüzden Nurburgring’de performansımızı doğrulamayı dört gözle bekliyorum. Gelecek birkaç yarış araçtaki yeni gelişimlerimizi bütün hafta sonu analiz edeceğiz ve daha da gelişmek için sıkı bir şekilde çalışacağız”


Yorumlar

  1. hamilton ve arkadan bodoslama 1 kere raikkonene arkadan çarptı onun dışında yaptıysa söyleyin

  2. :D:D bu yılın en ağır cezasımı hamilton a haksız yere bir çok ceza verilirken en ağır ceza olmuyoda teker tekere gelip mücadelede çarpışmaya siz en ağır ceza olarak görüyorsanız 😀 objektif olun

  3. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    eski schumacher'i özlüyoruz.

  4. Evet abi, yüzümüzü gösterelim dedim 🙂

  5. schumi heidfeldin arkasında 15 tur filan kaldı. eğer onu geçebilseydi iki pitstopla yarışan rosberg ve perezi de zorlayabilirdi. ama heidfeldin de gridin en iyi savunma yapan pilotlarından biri olduğunu unutmamak lazım.

  6. Tam olarak anlattığın şeyi yaptı zaten lewis bu yarışta . O da tutamadı iç tarafta aracını ve massaya kırdı direksiyonu . Massanın lastiğine denk gelmedi aracı resmen yaslandı itti dışarı . Bu beni sinir ediyor işte . Aynı olay ama lewis e ceza gelmedi .

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yılın en ağır cezası bu oldu.Pitten geçme cezası daha makuldu.Hakemler karar verirken Valensiyayı da hesap ederek vermişler herhalde.
    Kanadanın hakem kadrosu burada olsaydı şumi , bırakın 10 saniye beklemeyi pitten bile geçmezdi.

  8. Kanada'da duran araca ben mi vurdum pardon ama ??

    Bu farkı sen göremiyorsan bizim suçumuz ne? Zorla f1 seyretmeyi bıraktıramayız ya sana?

  9. 🙂 güzel

  10. Sonlara doğru rolantiye aldı. Schumi Heidfeld'i sıkıştırıyordu, Perez'de Rosberg'i sona doğru ikiside gaz kestiler.

  11. O viraj kapılı virajlardan değil hocam . O viraja isteyen istediği çizgiden girer , son anda orda atak yapılmaz . Çoğu kişi orada ya viraja gelmeden içeri dalıp geçiyor ya da virajda dışardan geçiyor rakibini . Şumi demiş zaten ben düzlükten fazla hızlı geldim diye . İçeri dalarak atak yapmıyodu , sadece getirdiği hızla dönmeye çalışıyodu virajı .

  12. ayrica bazi arkadaslar hiedfeldi ne yapip edip gecmeliydi diyorlar haklilarda ama ben schuminin arka kanadinin yani drs nin dunde dogru duzgun calistigini goremedim surekli arzali ya zaten mercedes kisa dingil oldugu icin onundeki araca 1 saniyeden daha fazla yaklastimi drs olmadan bayaa hiz kaybediyor yere basma gucu neredeyse sifir ya resmen arac arkada dans ediyor gelde gecsin boyle olunca

  13. Arkadaslar tr disinda oturdugum icin avrupadaki yarislari yerinde izlemek gibi bir kolayligim var dunde silverstonedeydim ya kafayi yedim valla ya kardesim ne schuminin nede rosbergin bundan daha iyisini yapabilecelerini sanmiyorum ya araba resmen takoz ya gitmiyor yazik hem schumi hemde rosberg resmen yirtiniyorlar yarista hem rakiplerle hemde aracla bogusuyorlar resmen bu nasil istir ya ayrica iyice yakindan gorunce diger araclarin yaninda mercedes sanki bir oyuncak diger hic bir araca benzemiyor yahu valla bence gelecek seneye odaklansinlar ve su kisa dingil olayindan da artik vazgecsinler yoksa korkarim mercedesin de sonu bmw toyota ve hondaya benzeyecek ve bizlerde kafayi yiyecez

  14. Evet, benim de dikkatimi çekmişti. Farkı bir saniyenin altına indirmesine rağmen geçemedi, sanki sonlara doğru pes etti.

  15. doğru hamilton kimseye bodoslama çarpmaz direk yarış dışı yaptırır,üsüne ceza bile almaz..

  16. dün heidfeldi ne yapıp edip geçmeliydi.

  17. The Red Baron, iki sezondur standartlarına yakışmayacak biçimde hata yapıyor. Yine de son yarışlarda gösterdiği performans umut verici. Önümüzdeki birkaç yarışta da böyle performans göstermeye devam ederse artık bütün yük Mercedesin omuzlarına binecek.

  18. Deli_ Manyak avatarı

    hamiltonla kıyaslamış bazı arkadşlar hamilton kimseye bodoslama arkadan çarpmadı aradaki farkı göremeyenler formula1 i seyretmeyi bıraksın bence.. schumiye gelince ceza agırdı ama gelmeside gerekiyordu bence…

  19. schumacher61 avatarı

    pek zaman kaybetmedi dediğin pit stopu 30 saniye sürdü dostum.

  20. O onun taraftarlarını ilgilendiriyor.:P Ben eleştiriye açık biriyim. 🙂
    Lewis'in tutumunu zaten eleştiriyoruz yeri geldiğinde.

  21. Hamilton siyah bayrak almıyor ise kimse almıyor demektir.

  22. ya hamilton sürekli yapıyor hiç böyle ceza almıyor ,,ceza açık 1şekilde ağırdı…

  23. Ceza ağır değil bu sıklaşan hatalar ise can sıkıcı. İlk yıllarında ki halini uyandırıyor bende. Yoksa sil baştan mı başlıyor kariyerine.:P
    Kendisinin önemli hatası mevcut fakat Kamui'nin de ıslaklık nedeniyle daha fazla yavaşladığını hissettim. Bu sebeple çok da abartmak istemiyorum. Fakat bu şekilde standarda bağlarsa sezon sonuna doğru siyah bayrak gösterirler benden söylemesi. O gün gelirse de hiç kızmam hakemlere.
    Yükselişi beklediğimden iyi bir konumda oldu bu sebeple de tebriği hak ediyor.

    Her zaman söylerim takip veya geçişte sorumluluğun büyüğü arkadakinindir. Lewis, Montoya gibilerine bazen kızmamızın nedeni de bu değil mi zaten. İlk önce öndekini kollayacaksın, gerekirse kıracaksın direksiyonu spin atacaksın, pist dışına çıkacaksın…

  24. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    gerilere düşmesine rağmen yükselmesini bildi. gerçekten bugün hızlıydı ilk 5'in içerisinde yer alabilirdi. sağlık olsun yinede onu izlemek büyük zevk.

  25. Bu adamın yarış tarzına hastayım. İstiyorsa 15 yarış sonuncu olsun, fark etmez. Ağır bir ceza olmuş gerçekten. Görende, kasti bir şekilde çarptı itti sanacak. Zaten bu F1'deki bazı kararlara anlam veremiyorum.

  26. bence yarısın içine etti schumi geçen haftaki sabırsız kanat macerasını bu haftada dikkatsiz bir geçis hamlesinin kötü bir neticesi olarak tecelli ettirdi.ondan sonra çırpın dur bu kadar tecrübeye sahip bir pilotun icinde bulunduğu pist kosullarını dikkate alarak cok daha sağlam geçis hamleleri yapması gerekirdi.eğriye eğri doğruya doğru herkes hata yapar ancak rosbergi puan olarak yakalamısken yaptığı üstüste basit hatalar aradaki farkın açılmasına neden oldu kendisini toplaması gerekir artık.

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    burada dikkat edilecek husus,
    dur-kalk cezası idi,
    bende anlam veremedim,
    cezayı zaten kendiside kabullenmiş,
    ancak niye dur-kalk cezası?
    niye pitten geçme cezası değil,
    yanlışsam düzeltinn bu dur-kalk cezası uzun süreden beri pistlerde uygulanmıyordu.
    sağlık olsun Schumim.

  28. Kobayashi ideal çizgiden oldukça uzaklaştı yani kapıyı baya bi açık bıraktı Schumi de bunu görüp gereğinden fazla hızla viraja girince oversteer dediğimiz arkadan kayma sorunu ile karşılaştı.Ters kilitleme ile toparlamaya çalıştı ama sonuçta talihsiz temas gerçekleşti.İki tarafında suçıu olmayan bir yarış kazası.

  29. dediğine katılıyorum. çarpıp kanadını kıran pilot kanat değiştirmek için pite girip çıkınca pek ceza vermiyorlar, cezasını çekmiş oluyor. ama bugün şumi lastik değiştirme anına da denk geldi ve kanat için pek zaman kaybetmedi. silverstone'daki kısa pit alanını da hesaba katınca hak ettiği cezayı alabilmesi için 10sn dur kalk verdiler. uzun zamandır görmemiştim böyle bir durumu.

  30. iyi güzel MGP kanat tedarik eder de cezalar ne olacak? mehteran gibi 2 ileri 1 geri ile olmuyor bu işler.

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kaz Gelecek Yerden Tavuk Esirgenmez : )

  32. Bence bu kazada Schumacher'in fazla hatası yoktu. Islak zeminde arkadan kayma yaşadı ki bu her pilotun başına gelebilir. Araç kayınca reflex olarak direksiyonu ters yöne çevirerek toparlamaya çalıştı. Ancak Schumi'nin talihsizliği şuydu ki bunun için direksiyonu Kobayashi'nin üzerine kırması gerekiyordu.

    10 saniye cezasını anlamak ise oldukça güç. Hamilton böyle kaza yaptığında hep pitten geçme cezası aldı sene boyunca.

  33. motor haritası kuralı hala devam edio yani yarış için ayrı sıralama için ayrı harita kullanılmayacak ama difüzor kullanımında bi kısıtlama yok bnm anladığım bu!!

  34. MERCEDES GP avatarı

    valencia kuralı ney?

  35. bu yarış tamamen formaliteden koşulan bi yarış gibi oldu, sadece bu yarışlık kurallar varmış gibi!!!..almanya'dan itibaren valencia kurallarına geri dönüş var!!!

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/93016

  36. Gerçekten eski Schumiyi izliyoruz ama yakında kanat kırma rekorunu kıracak diye korkuyorum 😀

    Forever Schumiiii

  37. Forza Felipe avatarı

    Pitten geçme olma ceza hafifleyecek gibiydi.Çünkü pitten geçme olsa birşey kaybetmiyorlar..

    Çünkü pite girip normal bir lastik değiştirp çıkan pilot yanlış hesaplamadıysam 15 sn kaybediyordu sadece..

    yani pitten geçse sadece 11 saniye kaybedecekti ve FİA heralde bunu bilerek bütün cezaları dur-kalk şeklinde verdi.

  38. MERCEDES GP avatarı

    Az öncede yazmıştım pitten geçme verilebilirdi? ama yinede buda bir sonuç..anladığım kadarıyla takım almanyayada güncelleme getircek? schumacher elinden geleni yaptı bence nurburgrinde inşallah pist araca uyar..

  39. Zaten kazada Schumi varsa ağır olur cezasıda dur kalk nedir ? Bugüne kadar hep pitten geçiriyorlardı dur kalk neden ?
    Schumacher gerçekten hızlıydı bugün sağlık olsun

  40. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bence Yavaş Yavaş Eski Schumacheri Görmeye Başladık…Bu Yarışda 17.Liğe Kadar Düşüp 9.Oldu…Almanyada Daha İyi Birşey Yapacagından En Ufak Kuşkum Yok…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir