Formula 1 Takımları Egzoz Konusunda Fikir Birliğine Vardı

yazar:

kategori:

Egzoz gazı kısıtlamasında çıkan tartışmaların ardından  FIA, eğer takımların tamamı onay verirse kısıtlama öncesinde döneme geri döneceğini ve bu konuda sezon sonunda bir düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

Çoğu takım buna onay verirken sadece Ferrari ve Sauber destek çıkmamıştı ama şimdi bu iki takım, geri dönüş hamlesine onay verdi.

Bu da demek oluyor ki FIA, Almanya GP’den itibaren takımların motor haritalarına önceki gibi devam edeceğini onaylayacak. Ama sırama ile yarış arasında motor haritası değişimi yasağı devam edecek.

Bernie Ecclestone’nin ‘Artık takımlar anlaştı’ demeci sorulan Ferrari Takım PAtronu Stefano Domenicali: “Ben de bunu anlıyorum”

“Bunun herkes için gerçekten iyi olmadığını düşünüyorum. Biz çizgi çekip önümüze bakmamız gerek. Çünkü aksi halde nereye gideceğiz? İşlerin ilerleme şekliyle hemfikir olmasam da sporun yararı için bir hamle yapmamız gerek.”

Domenicali ayrıca diğer takımlara da bir gönderme yapma fırsatını kaçırmadı.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse büyün resme bakınca daha geniş düşünüyorsunuz. Şunu söylemem gerek ki bütün insanların bizim gibi davrandığını düşünmüyorum”

Sauber Takım Patronu Peter Sauber ise anlaşma imza atıp atmadığını söylemek istemedi ama Bernie Ecclestone’nin bütün takımlar adına görüş bildirmesinin da doru olmadığını ifade etti.

Sauber: “Bernie bunu söyleyince normalde dedikleri doğru oluyor! Bütün bunlar utanç verici. Her şey. Montreal’deki yarıştan sonra başladı ve ne zaman bitti bilmiyorum. Bu konuda konuşmak istemiyorum”

“Montreal’den sonra FIA, bu sistemin kurallara aykırı olduğunu ve değiştireceğimizi söyledi. Ardından motorlar ve bütün bu saçmalıklar hakkında birçok görüşme yaptık. Herkes kendini kolladı. Bu normal.”


Yorumlar

  1. Doğan Demir avatarı

    Sıralamalardan sonra aynen kalıcak yani değiştirilemeyecek . Kesin dimi bu ??

  2. Çünkü Williamsı Renault,Force india'yı da muhtemelen Merco yada McLaren ikna etmiştir evet oyu kullanmaları için.

  3. Bu '' Ferrari ve Sauber '' konusu yalan mı ya ? Williams ile Force İndia da güçlü gözüktü eskisine oranla . Neden onlar da itiraz etmedi ?

  4. Ben Ferrari yönetiminin yarış sonucunu beklediğini düşünüyorum karar birliğine varmak konusunda. Yarışın sonucu Ferrari lehine olsa da Alonso yaptığı açıklamalarda egzoz kurallarının sanıldığı kadar büyük etkisi olmadığını söyledi. İşin ilginci Vettel de aynı fikirde. Sonuçta değişiklik olmayınca boşuna gıcıklık yapmaya gerek duymadı Ferrari…

  5. anlamıyorum ferrari nasıl kabul etti bunu

  6. Geçen paylaşacaktık kaldı.
    Neydi bir zamanlar ne oldu görün istedim.
    http://www.youtube.com/watch?v=HojveJ-oj2c&feature=player_embedded
    Süper bir nostalji organizasyonuna imza attılar.

  7. Sıralamadan sonra değiştirilmeyecek şekilde kullanımı serbest. Geçen hafta da belirttiğim gibi, en doğrusu bu.

  8. En üst düzey 'motor sporları' sıklıkla ad değiştiriyor, en elzeminden başlıyaraktan: Formula 1'i yavaşlatma sporları, yasak sporları, değişken kural sporları, tutarsız kural sporları, takıma-kişiye göre kural sporları, hakem müdaheleli sporlar, minnacıcık hacimli motor sporları, illegal parça sporları, esnek kanat sporları, egzoz sporları, yakıt tasarruf sporları, aero sporları, difüzör sporları, lastik sporları, kers sporları, drs sporları, yağmur sporları v.s.; çok sıktım biliyorum ama en sonunda seyirci sopaRlarla girişecek ha!..

  9. Bu yorum niçin silindi?

    "Şunu söylemem gerek ki bütün insanların bizim gibi davrandığını düşünmüyorum"
    olay budur. Bazıları zar attılar sonucu görünce hoplayan taraf oldular.

    Takımın bu tavrı takdirimi kazandı bazı kendi ve Fernando taraftarlarının sözlerine rağmen. 🙂
    Anlık çıkarlar bir gün gelir sizi de vurur.
    ******** FIA'nın ******** uygulamasını çözmek yine takımlara düştü.
    Bunlar gelecek için biriken, önemli adımlar Bernie ve takımların güçlenmesini diliyorum.
    Federasyon konumunda olan bir kurumun yönettiği serilerin başından artık çekilmesini dilemek pek sık yaşadığı bir his değildir seyircilerin.

  10. Güzel karar bu bizim için iyi oldu.Ferrarinin 'de oyuna katılmasıyla vettel daha çok hata yapabilir.

  11. Bugün haybeye alınan bi galibiyet falan yok.Büyük emekler sonucunda gelen bi galibiyet var.Luca nın deyimiyle hasta doğan bi araçtan Ferrrari turp gibi kazanan bir araç ortaya çıkarttı.Agresif gelişimin geçen yıl ki gibi sürdürüyor.Tek talihsizlik bu gelişimin böyle bir yasağın gölgesinde olması oldu ki bu yasağaın gelmesi kesinlikle adaletsizceydi.Şimdi ne olacak.Sıralama ve yarışta aynı motor haritası kullanılacaksa Rbr sıralamalardan ödün verebilir.Hoş malumunuz bu sistemi Rbr yarışta sıralamalardaki gibi kullanamıyor çok yakıt harcadığı için .Kalan yarışlar Rbr ve Ferrari arasında geçecek sanki.Mclaren gelişim konusunda son iki senedir geride kalıyor gibi .

  12. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Pezevenk senin derdin ne

  13. ben bu işi anlamadım gerçekten ya arkadaş madem yasağı kaldıracakşinız neden koyuyor sunuz deme bizde redbull ve ferrarin ne kadar geliştiğini görseydik bence bu sistemin en az redbulla getirisi 0.6 0.8 saniye civarında olduğunu sanıyorum ve parmak çocuğu daha çok sahte zaferleri görücez

  14. bugün f1'den alabileceğim en ii haber buydu sanıorum!!..herkes adaletli yarışsın, kim iise o kazansın öle bu yarışta olduğu gibi haybiye zaferler gitmesin kimseye!!!

  15. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Ferrari neden onay verdiyiroki ALLAHIM valla çıldırcam

  16. rocco junior avatarı

    Hayırlısı olsun umarım böylece adalet sağlanır ve tartışmalar son bulur.Lütfen bu kuralı istikrarlı olarak uygulayın bari sonra fatura bize çıkıyor:)

  17. Hayır eskisi gibi takımlar sistemlerini kullanacaklar sadece yarış ile sıralama arasında yapılan motor haritası değişikliği yasak kalacak

  18. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Demekki Ferrari'Nin güncellemeleri işe yaramış.Dememkki sert lastiğide çalıştırıyorlar.

    Bazıları cevaplarını aldılar.

    Yarıştan önce katılsalardı bile yarıştaki kural değişmeyecekti.

    Bu takımların katılması en çok mclareni mutlu edecektir.

    mclarenden hızlı olduğumuzu,RBR ile çekişeceğimizi kanıtlamaya 2 hafta kaldı.

    Takımınız Ferrari ise ASLA diye bir kelime yoktur.

    ———————————————————————————————————————————-

    SCUDERIA FERRARI

  19. MERCEDES GP avatarı

    difüzör yasağı yine devam edecek değilmi %10 kullanılacak ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir