Webber: "Pole Turunda Sınırlardaydım"

yazar:

kategori:

İki hafta önceki Britanya GP’ye de ilk sıradan başlayan Mark Webber, bu sezon 3. pole zaferini elde etti.

Webber: “Son birkaç yarıştır performansım biraz daha iyiye gidiyor ve ayrıca bu pist, geçmişte de benim için pek fena değilmiş görünmüyor.”

“Q2’de opsiyonlarla ilk sürüşüm hariç sıralamanın benim için çok iyi geçtiğini söylemem gerek. O turum çok düzgün değildi ama diğer iki tur iyiydi. Çocuklar araçla yine harika bir iş çıkarmışlar”

“Bu hafta sonuna gelirken gece geç saatlere kadar çalışıldı. Bu yüzden iyi geri döndük. Sonunda her şeyi hallettik. Garaja dönüş turunda biri beni geçerse bunu hak etmiştir diye düşünüyordum. Çünkü o turdan daha iyisini yapamazdım”

“Kesinlikle bu benim sınırlarımdı. Oldukça iyi bir turdu. Sonunda kimsenin senden bunu alamadığını görmek tatmin edici. Son 30 saniye tedirgin ediciydi.”

Avustralyalı pilot, yarınki yarış için de umutlu.

Webber: “İyi olmalıyız. Dün bizim için işler yolundaydı. Pazar gecesinin daha iyi bir gösterge olduğunu biliyoruz. McLaren’in biraz inişli çıkışlı olduğunu gördük. Yarın kimin en düzgün yarışı çıkaracağına bakalım ve dağlar biraz ıslanırsa kokpitten birkaç karar alalım”

“Bugün iyi bir sıralamaydı. Yarın bir tur lider olmak istersiniz; o da son tur. Gerçekten zorlayacağım”

Mark Webber bu sene henüz yarış kazanma başarısı gösteremedi.


Yorumlar

  1. hamilton kazanacaktır webber startta her zamanki gibi çuvallar yağmur yağarsa vettel yarış dışı kalabilir

  2. gerçektende farklar çok dramatik redbullun yariş temposu mclaren ve ferrariler kadar olmazda yada ilk 2 turda fark açamazlarsa galibiyet için şansları cidden az olur tabiiki yagmur yagmazsa bu onguruler işler .aksi takdirde başka değişkenler sözkonusu olur

  3. webberin iyi bi startını görelim bari bu hafta acıyorum adama sürekli geri düşüyor.

  4. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hımm.. şimdi daha iyi anladım ne demek istediğini.. DRS aktif hızlar start-finish düzlüğündeki hızlar..RB7ler'in Schumacher S'indeki hızlarını ve start düzlüğü mesafesini göz önünde bulundurursak Mp4-26 ya da F150 lerden birinin 25 km hız farkı yaratabileceğini sanmıyorum.. Ancak birkaç tur boyunca RB7 leri kovalayabilirlerse düzlük sonunda 15 km\h farkla bir atak görebiliriz heralde…

  5. şunu söylemek istemiştim, önde olan red bull sürücüsü (artık hangisi önde olursa), DRS açamayacağı ve arkasındaki de 1 saniye sınırında olup DRS açarsa, nasıl karşı koyacaklar? DRS'ler açıkken bile aradaki fark 7 ile 10 km. arasında, öndeki açamadığında arkasındaki ile aradaki hız farkı 20-25 km.'ye kadar çıkabilir.

    ama 2. sektörde red bull olmayan araçlar, red bull'un 1 saniyelik DRS takip mesafesine girebilirler mi? o da ayrı bir soru işareti..

  6. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Bunlar zaten DRS aktifken elde edilen hızlar.. Fernando ve Lewis hızlı virajlarda RB7ler'in arkasından kopmamayı başarırlarsa, düzlük sonunda illâ atak görürüz… Tabi ilk turları saymıyorum bile..

  7. Webber mükkemmel sürdü S virajında kers ve DRS kullanıyordu ….

  8. ilk sektörde hamilton 0,1 saniye daha hızlıydı. ama 2. sektörde webber herkesi yok etti. sanırım fark süper hızlı shumacher S virajından kaynaklanıyor.

    bunun yanında, webber ve vettel'in düzlük hızları oldukça yavaş.

    webber 299
    vettel 299
    hamilton 306
    alonso 306
    massa 310.

    şu haliyle bile fark az değil. DRS'ler açıldığında karşı koyabilecekler mi acaba?

  9. Startta yine geri kalır, zaten hamiltonun üzerine kır kalkışta ki vettelin önü açılsın diyecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir