Almanya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Ferrari 150° Italia – Düzenlenmiş Fren Kanalları

Ferrari, genel eğilimi takip etti ve fren kanallarının içine (siyak oklar) küçük bir dizi flap yerleştirdi. Bu alanda kurallar, takımların arkada biraz yere basma kuvveti elde etmesine izin veriyor. Bu çözüm, ilk olarak geçen sene Williams ve Sauber tarafından kullanılmıştı.

 

Renault R31 – Arkadan Çıkışlı Egzoz

 

Renault, Almanya’da Cuma günü Nick Heidfeld’in aracında Red Bull tarzı arkadan çıkışlı egzozu denedi (mavi renkli bölüm). Aracını önden çıkışlı egzoz temelinde inşa eden takım, Nürburgring’de iki düzeni kıyasladı. Özellikle arka lastiklerin önündeki alan olmak üzere aracın karoseri, arkadan çıkışlı egzozdan azami oranda faydalanma adına çok geniş bırakıldı. Yaz arasından sonra yeni sidepod ve egzoz ile fazlasıyla güncellenmiş bir R31 görebiliriz.

 

McLaren MP4-26 – Fren Kanalları Denemesi


 

McLaren, virajlara gelirken çok genç fren yapmayı seven Lewis Hamilton’un stiline uygun bir fren hissi elde etme adına antrenmanlarda birçok şey denedi. Takım, Carbon Industries’ten aldığı diskleri ve asimetrik fren kanallarını kullanarak hafta sonuna başladı. Sistemde sol taraftaki tamamen açıkken, sağ taraftaki dikdörtgen şeklindeki kısmen kapalı bir tambur ile örtülüydü. Sıralama esnasında Hamilton, açık olan tipi tercih etti ama sabah antrenman seansında Jenson Button’un kullandığı Brembo diskleri ile. Takım ayrıca sert frenlemede yaşadıkları stabilite sorunlarını ortadan kaldırma adına Cuma ve Cumartesi sabahı aracında bazı köşe ağırlıkları kullandı.

 

Mercedes MGP W02 – Düzenlenmiş Ön Kanat


Mercedes, Almanya GP’de yeni bir ön kanat ile çalıştı. Red Bull’un RB7’sindekine benzer şekildeki ön kanat (ana resim), iki katmana sahip (kırmızı ok) ve aracın aerodinamik dengesi ile viraja girişlerini geliştirme adına tasarlandı. Bu kanat Nürburgring’de hem Michael Schumacher hem de Nico Rosberg tarafından kullanıldı. Eski kanat, yuvarlak içindeki resimde görülebilir.

 


Yorumlar

  1. Bence kurallara tam uymayan bir tasarım yaptılar, esneyen bir tasarım. Ve bunu bir türlü tam anlamıyla kurallara adapte edemiyorlar düşüncesindeyim.

    Lewis Valencia dan sonra McLaren risk almalı demişti yarışta kullanmayınca arka kanadı. Silverstone de de yağmur altında kuru zemin lastiklerini takarak denemeye çalışmışlardı DRS sini.
    Yarışta da kullanmadılar.

    Görünen o ki hala hazır değil yada seneye saklıyorlar.

    Yanlış görmediysem o kanatın içindeki iki parça farklı renklere sahip. Biri siyah biri kırmzı.

  2. Merak ettim İlyas, Aklına geleni benimle paylaşırmısın ortalığı karıştıracak ne olabilirki. :))

  3. McLaren'in sidepod güncellemesi?

  4. Yarışta yanılmıyorsam yine standart olan eski arka kanadı kullandık. Ben bu işte bir halt olduğuna inanıyorum. Çünkü yanlış değerlendirmediysem, P1 ve P2 de yeni arka kanadı test ettikten sonra P3 ve Q da kullanmıyoruz. Hemde bunu her yarış yapıyoruz.

    Benim aklıma bir şey geliyor aslında bu niye böyle gibisinden ama emin değilim. Ve kimse dende bu konu hakkında birşey duymadığımdan kendime saklıyorum ortalığı karıştırmamak için.

    Bence artık bu arka kanadı kullanıcak duruma getirmeliyiz. Ama 2012 içinde saklıyabilirler tabi bellide olmaz. 2009 da F kanal ı 2010 a sakladıkları gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir