Horner: "Almanya GP Bir Uyarı Gibiydi"

yazar:

kategori:

Sezon başında yenilmez olarak görülen Red Bull’da ne Mark Webber ne de Sebastian Vettel, Hamilton ve Alonso’nun Almanya’da ilk 2 sırayı almasına engel olabildi.

Alonso’nun Silverstone’de ve Hamilton’un Nürburgring’deki zaferi, sezonun ikinci yarısının daha rekabetçi geçeceğinin bir göstergesi olarak nitelendiriliyor.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, Almanya GP’deki performanslarının çok kötü olmadığını ama aracı geliştirmek için motivasyon kaynağı teşkil ettiğini belirtti.

Horner: “Valencia’ya bakarsanız McLaren’in de bir parça geri kaldığını, Ferrari’nin bir parça yukarı çıktığını görürsünüz. Ama elbette ikisi de harika takım ve her ikisi de çok sıkı bir şekilde zorluyor.”

“Pistlerin çoğu çeşidinde rekabetçi olmayı başardık. Bu sene her yarışta pole bizim oldu; 10 yarışın 6’sını kazandık ve her yarışta podyumdaydık. Bu yüzden bir felaketle yakından uzaktan ilgisi yok”

“Ama şüphesiz bu yarış, bizim rahatlayamayacağımızı bize hatırlattı. Şu anda takımımızın hiç bir elemanı rahat değil. Herkes tam gaz zorluyor.”

Yarışın ardından Webber ve Vettel, Red Bull’un gelişmesi gerektiğini söylemişti.

Horner’e göre büyük bir sorun yok.

Horner: “Her zaman bir şeyler öğreniyorsunuz. Burada çok farklı ortam şartları gördük. Muhtemelen kış testlerinden daha soğuktu. İki hafta önce McLaren’in lastiklerle çok sıkıntı yaşadığını görmüştük”

“Kilit noktanın lastikleri anlamak ve onlardan azamisini elde etmek olduğunu düşünüyorum. Red Bull, 10 yarışta istikrarlıydı ama diğer takımlar inişli çıkışlıydı”

“WBu hafta sonundan kesinlikle dersler çıkaracağız. Bir sonraki yarış, muhtemelen farklı şartlarda olacak. Belki de 20 derece daha sıcak”

“Lewis’in ilk yarışta çok uzakta olmadığını unutmayın. Ama ya McLaren ya da Ferrari bize meydan okuyordu. Bu hafta sonu bu sefer her ikisi de bunu yaptı. Bu yüzden takımın gerçekten geliştiğini düşünüyorum. Operasyon açısından gerçekten çok güçlü olduğumuzu düşünüyorum”


Yorumlar

  1. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    hem pilotları hemde horner blöf yapar gibi demeçler veriyor.

  2. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Çok değil 5 6 gün sonra o sn leri nerelerinden cıkardıklarını kendi gözlerinde görebilirsin.1 yarışla fazla havaya girmişsiniz 🙂

  3. Redbull cok dikkat cekmek istemeyip bazi sistemlerini kapamis olabilir bence, baksana onu bunu bahane edip sistemlerini yasaklamaya basladi Fia, Tabi ki bu sekilde 3 takimin birden pota da olmasi daha iyi hepimiz icin, tabi ki rekabet olsun, bakalim gelecek 2 yaris neler getirecek..

  4. Buraya kadar bay horner.İşiniz artık eskisi kadar kolay değil.Artık yarım saniyeleri nerenizden çıkarırsınız görcez bakalım.2009 Button şampiyonluğunu benzeyebilir ama belli olmaz da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir