Webber Sıralamalarda Q3'e Kalacaklarından Emin

yazar:

kategori:

Avustralyalı Mark Webber, bugünkü antrenmanların ardından yaptığı açıklamada sıralamalarda son bölüme kalacağından emin olduğunu söyledi.

Bir çok yeni parça deneyen Red Bull pilotu bugün 2. antrenmanlarda en hızlı 6. zamanın sahibi oldu.

Webber "Bizim için iyi bir gündü ve testlerde bıraktığımız yerden devam ettik."

"Geçen hafta test ettiğimiz tüm yeni aero parçaları araçta kullanıyoruz ve hepsi doğru yönde çalışıyorlar. Sabah seansında küçük bir sorun yaşadık ancak öğleden sonra kusursuzdu."

"Pazar günkü yarış için planlanan programı tamamiyle uyguladık. Araçtan oldukça memnunum ve yarın sabah biraz daha çalışma yapacağız."

"Çok zor olacağına eminim ancak yarın öğleden sonra Q3’e kalabiliriz." dedi.

Takım arkadaşı David Coulthard ise günü 8. sırada tamamladı.

Coulthard "Normal cuma günü programlarını uyguladık. Geçen haftaki testlerden dolayı daha fazla deneyime sahip olsakta, test gününde elde edilenler çok sorun değil çünkü o günün koşulları o güne has kalıyor. Bu yüzden her zamanki gibidengeyi bulmaya çalıştık."

"Geçen hafta testler lastikler hakkında bize bazı bilgiler vermişti ancak bugün hava daha sıcaktı bu yüzden farklar vardı ve nem oranı farklıydı. Bu yüzden yere tutuşta farklıydı."

"Sıcak bir günde daha az beygir gücü oluyor çünkü yanacak daha az oksijen oluyor. Bu yüzden aracın performansını etkileyen bir çok faktör var." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir