Hamilton "Ferrari'yi Yenmek Güç Olacak"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton takımı Mclaren’in bu hafta sonu gelişim göstereceği konusunda emin olsada Ferrari’yi alt etmenin zor olacağına inanıyor.

Bahreyn’deki kötü yarışın ardından bu hafta sonu yükselişe geçmek isteyen Lewis Hamilton antrenmanlarda 11. sırada kaldı. Mclaren takımı bir çok setup değişikliği yapmasına rağmen doğru ayarları bulamamış gibi görünüyor.

Ferrari’den Kimi Raikkonen ise bugünkü her iki seansta da en hızlı isim olmayı başardı. Hamilton bu hafta sonu Ferrari’nin önde olduğunu kabul etti.

Hamilton "Daha iyimser olduğumu söyleyemem ancak endişeli olduğumu da söyleyemem. Çok çalışmamız, kafayı koyup doğru setupları bulmamız lazım."

"Ancak yaklaşık 20 turun olduğu ve aracın doğru dengesini bulmak için zorladığınız 2 serbest antrenman seansında bunu başarmak çok, çok zor. Özellikle de rüzgar varken ve değişim gösterirken. Bu durumu daha da zorlaştırıyor."

"Hâlâ galibiyet için çok zorluyorum ancak Ferrari’yi yenmek gerçekten çok zor olacak. Diğer takımlar da oldukça hızlı görünüyorlar. Açıkçası yarın başka bir gün olacak."

"Hâlâ güçlü bir pakete sahibiz ve herkesle önde mücadele edeceğiz." dedi.

Hamilton, bugünkü sonuçların Mclaren’in gerçek performansını göstermediğini ve her şeyin daha iyi olmasını umduğunu söyledi.

Hamilton "İkincilik için hafif sürüşler gerçekleştirmiyoruz ve 11.lik birşey ifade etmiyor. Ancak yine de bizim için zor bir seanstı. Geçen haftaki testlerde ilk gün araç mükemmeldi. Ancak bugün buraya geldiğimizde her şey farklıydı. Ayarları değiştirmek gerekti. Burası gerçekten ilginç bir pist."

"İlk uzun tur bölümü oldukça olumlu olduğunu düşünmüştüm. Değişimler yaptık ve son hızlı tur bölümü iyi değildi. Bu yüzden nereden ilerlememiz gerektiği konusunda fikre sahibiz ve yarın daha iyi olmalı." dedi.

Takım arkadaşı Heikki Kovalainen de her iki seansta mekanik sorunlar yaşadı ve günü 16. sırada tamamladı.

Kovalainen "Ne yazıkki benim için üzücü bir gün. İlk seansta biraz tur atabildim ancak vites kutusu yağ pompasında sorun oluşunca zaman benim için durdu ve iki seans arasında değiştirmek zorunda kaldı mekanikerler."

"Daha sonra 2. seansta bir anda aracın tüm gücünü kaybettim ve motor durdu ve kenara çekmem söylendi ve böyle bitti."

"2. seansta neyin soruna neden olduğunu bulmak için gece iyi bir inceleme yapacağız ve yarın yeni bir güne başlayacağız. Hâlâ zaman var ve her şey olabilir." dedi.


Yorumlar

  1. hamilton pazar günü sadece bmw power yazısı göreceksin

  2. Ertan  Akkaş avatarı

    ErhanF1'e aynen katılıyorum. Nedense her haberde Alonso'yu tartışıyoruz. Bence Macca'nı bu sene bu kadar kötü olmasının sebebi Lewis'in doğru ayarları bulma konusunda hala tecrübesiz olması. Ron'un en büyük hatası ise bunları düşünmemiş düşünse bile dikkate almamış olması…

  3. her haberin altında bir alonso geçiyor.bir alaka mutlaka kuruluyor.ben bunu eğitimli taraftar yoklugu diyerek acıklardım ama yeni bir tartısma cıkar gerennk yok:S

  4. Her başlık altında Alonso tartışılmak zorundamı? Pistte Alonso dan başka 21 pilot daha var. Bu haberle Alonso nunda bi alakasını göremedim ben.

  5. ecem girgin avatarı

    aloso nun takımdan ayrılması hem takım için hemde alonso için kötü oldu toparlanmak zor olacak gibi bir ferrari tarafterı olarak mutluyum ama mclaren inde yarışın içinde olmasını isterim heyecan olsun biraz

  6. gökay kara avatarı

    Mc laren arkadaşım tamam macca cısın anladım ama bazı şeyler gerçektir ve nesneldir bırak alonsoyu bi yana şu gridde alonso kadar araç geliştirilmesine yardımcı bir pilot var mı haa adam bunu neden yapıyor çünkü çalışmayı seviyor,başarıyı istiyor şimdi kalkıp kendi takımını kursun gibi çocuk şakaları yapmayın herkes neyin ne olduğunu bilio alonsonun takıma yaptığı katkıyı hamiyle bir tutulamaz ancak bi takımla pilotu karşılaştırmakta saçmadır fizik ötesi bişeydir lütfen çarpıtmayın

  7. id1984 _ kardeş mclaren geçen haftaki seylerin aynısını mı denemek zorunda öle saçmalık mı olur. neden o zaman 1. antremanda kimi 1:20:6 attı 2. antremanda niye 1:21:9 attı yapma arkadasım her testte aynı depoyla mı çıkarlar takımlar aynı seyler üzerindemi yogunlaşırlar yani bu işte hiç bir terslik yok!

  8. erdal çoban avatarı

    Eee,Lewis bey.Ron kumar oynadı,ve görülen o ki kaybetmek üzere.Sen hızlı ve yetenekli olabilirsin,ama sende şampiyon olabilicek sinirlerine hakimiyet yok.Ha Massa ha sen.McLaren gibi bir takım sana nasıl güvendi hayret.Alonso tercihi yapmış olsaydı Macca,şuan çok daha farklı olucaktı.Al başına çal Lewisi Ron.Sürünücek Lewis,daha dur…

  9. testlerde 1.20.4 lü turlar atan bir mclaren nasıl olurda bugün bu kadar yavaş turlar atar bu işte bi terslik var yarın olsun hele bakalım neler olacakkk…

  10. bende hep diyorum.bu pilot madem bu kadar başarılı kendi takımını kursun.yeni geldigi takımı bir anda çözüp kendi ayarlarını adapte etti.mclareni baştan yarattı hatta ron nun yenine gececegi korkusuyla takımdan atıldı.bla blaa.. McLaren gibi bir takımı bir pilotta aynı tutmayın! OK? alonsoya degil sadece size soyluyorum

  11. gökay kara avatarı

    yanlış anlamayın bunu samimiyetle söylüyorum hamilton ve mclaren geçen sene alonsonun tecrübesinden baya yararlandı ve hamilton da onun balını yedi tek başına dünyaynın sayılı takımının pilotunun gözdesi olmak kolay değil hamilton bu baskılarıda kaldıramassa işi çok zor kolay gelsin ona ama araç geliştirmede takıma yardımcı olmalı

  12. Yeni seyler kesfetmek ne zamandir illegalite oldu 🙂 Sizde bulun sizde hizlanin kardesim, Gecen sezon ihrac edildiniz bari camur atacan usturuplu at 🙂 Bu arada Apocan`a katiliyorum, Hamilton setup bulma konusunda yeterince tecrubeli degil, Alonso`nun verilerini almasi degil o, calis bakalim Hamilton efendi.. Kovalainen araca alistikca Hamilton`u terletecek gibi gorunuyor, belkide sezon sonunda Hamilton`u degilde Heikki`yi konusuyor olacagiz, kimbilir..

  13. şenol avustralya'da yaşananları şanssızlık diyebilirsin ancak doğru setup bulunamamasını ve pitteki hataları şanssızlık olarak adlandıramassın dostum. hamilton setup konusunda sorun yaşıyor olabilir. çok erken yaşta büyük bir yük aldı üstüne sanırım

  14. bizim beceremediğimiz illegalite;onuda malum takım çok iyi beceriyor bu alanda onu geçen olmaz!!!

  15. Yani bugünkü görüntüye zaten pek inanmıyoruz en azından mp4-23 için,diğerlerini bilemem.Fakat bu pist için gereğinden fazla veriye sahipken durum neden böyle?taktik-maktik işi değil bu;iy bakalım yarına az kaldı bekliyoruz

  16. şanssızlıklar bi türlü yakamızı bırakmıyor bi haftada şöyle sorunsuz bitirsek şaşıcam Avustralyada herşey yolundaydı ve güvenlik aracı yüzünden duble yapamadık,Malezyada doğru set-uplar bulunamadı ve pit stoplarda sorun yaşandı,bahreynde araç start almadı kaza oldu şimdide antremanlarda sorun yaşadık ne bahtsız bi takımız ya..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir