Button: "Takım Emirlerinden Nefret Ediyorum"

yazar:

kategori:

Takım emirleri artık yasal ve Silverstone’de Red Bull, Mark Webber’e yerini koruması ve Vettel’e atak denememesini söylemiş, Avustralyalı pilot da buna uymamıştı.

Tekrar gündeme gelen takım emirleri için Button, bunun kendi takımında olmayacağını ifade etti.

Marca’ya konuşan Button: “Takım emirlerinden nefret ederim. Birçok insan bana katılmasa da bunun F1 için de iyi olduğunu düşünmüyorum”

“Bana göre iyi olan şey, bu takımda emirlerin olmaması. Bu yüzden Lewis ve ben, istediğimiz kadar sıkı bir şekilde birbirimizle mücadele edebiliyoruz”

Red Bull, Silverstone’deki durum için kendisini savunmuştu ve referans olarak da geçen seneki Türkiye GP’yi göstermişti.

Button: “Evet, bu sene Lewis ve ben de bir defa bir araya geldik ama iki sene boyunca birçok defa yarıştık. Harikaydı, fazla hareket vardı”

“Bunu spordan çekip alırsanız, daha sıkıcı olur. Bu yüzden takım emirlerini sevmiyorum. Diğer takımlar bunu kullanacaklar ama biz kullanmayacağız”


Yorumlar

  1. Takım emirleri yasal falan degil. Ama takımlar bu kuralı esnetiyor malasef.

  2. Önde bozuk frenli massa ve tek pit yapmış olan bitik lastikli pike vardı.Sürünerek finişe ulaşmaya çalışan bu ikiliye yetişip geçmesi için heikki engelini acilen aşması gerekiyordu.
    Orada heikkiyi geçmek demek yarışı kazanmak demekti.Çünkü öndeki ikili sorun yaşamaktaydı.

    Ya kardeş, kızacaksın ama gerçekten alemsin 🙂 Bu 'sürünen' ikiliye Heikki neden yetişemiyordu peki? Adam olaydı da yetişip geçseydi, birinciliğe oturmuşken de bakalım Ron Amca Heikki'ye aynı şeyi söyleyebilecek miydi? Sürünenlere yetişemeyen pilottan da 'engel' diye bir şey olmaz. Yanılmıyorsam 50 veya 51. turdu Lewis Heikki'yi geçtiğinde. 67. tur sonunda yani yarış bittiğinde Heikki hala bu 'sürünen' ikiliyi ve Nick'i geçememişti. Artı, Lewis'in de 12, 13 saniye kadar gerisindeydi.

  3. Madem 2010 İstanbul'daki benzin bitme mesajı bir takım emriydi, Button neden buna rağmen Hamilton'ı geçti? Ayrıca neden aynı mesajı Hamilton' da söylediler?

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur istersen önce cevap yazdığım arkadaşın yorumunu bir oku sonra kimin alem olduğuna birlikte karar verelim.mclareni takım emri olmayan bir takım olarak nitelemiş:):):)Şimdi onu okuyan başka bir arkadaş da çıkar Ferrari ve redbull takım emrinin olmadığı takımlardır demez mi?
    .10-15 yıl kadar öncesini bilmiyor olabilir diye daha yakın tarihten bir örnek verdim.2008 almanya.İllaki metre metre yarışı anlatmam mı gerekir.Neden olayın özünü anlamıyorsun ki.Önde bozuk frenli massa ve tek pit yapmış olan bitik lastikli pike vardı.Sürünerek finişe ulaşmaya çalışan bu ikiliye yetişip geçmesi için heikki engelini acilen aşması gerekiyordu.Dennis de eline telsizi aldı ve heikkiye çekil dedi.Orada heikkiyi geçmek demek yarışı kazanmak demekti.Çünkü öndeki ikili sorun yaşamaktaydı.
    Lider gidene çekil demek takım emri ama 3.gidene çekil demek gayet normal öylemi?.Her iki şekilde de arkadakinin zaferi için telsizin ele alındığı gerçeğini sen de çok iyi biliyorsun .kelime oyunların gerçeği saptıramaz.

  5. Alem adamsın Babil Kralı. Öyle bi'yazmışsın ki, okuyan da Almanya'da Heikki lider gidiyordu da Lewis onu geçerek yarışı kazandı sanacak 🙂

  6. Site yönetiminden bir ricam var. FIA, yarıştan sonra her iki McLaren aracında da çok az yakıt kaldığını açıklamıştı. (Birinde 1 tur, diğerinde biraz daha azdı.) O haberin link'ini buraya koyabilir misiniz?

  7. sonuçta yarış yarıştır, pilot pilottur. Madem herkes eşit, madem 2 pilot yarışıyor, yakaladın mı geçersin. Bu kadar basit. Vettel'in benzin bitse button yakalasa geçme mi diyeceklerdi?
    Fasa fiso…

  8. valla button sizde kullanacaksınız eger gerekirse tabii.. hazır lewisle aranda da puan farkı açıldı hani olurda yarışın sonlarına doru lewisin onunde kalmayaı başarırsan o istemedgin şeyi yapmaya zorlanacaksın bunu herkes biliyo zaten inkar etmenin anlamı yok
    son 2 yariştir buttonın başına gelenleri bi komplo teorisi olarak degerlendirenler olmuştur bence puan farkları açılsında kimin 1 kimin 2 oldugu açıkça ortaya çıksın diye bence baya uçuk bi teori ama insan düşünmeden de edemiyo

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Revenger07 .Takım emri her takımda vardır ve her pilot da buna dahil olmuştur.Kimisi üstü kapalı kimisi alenen yapılır.Kelime oyunları ile yapılanlar bu işi meşrulaştırmaz.Ben takım emirlerinin yapılacaksa adam gibi delikanlıca yapılmasından yanayım.Mclaren de eskiden böyle yapardı.Mika coulthard montoya dönemlerini izlediysen bilirsin.Yok yeniysen 2008 almanyayı izle.Heikkiye telsizden hamiltonun kendisinden 1 saniye daha hızlı olduğunu söylediler sonra da heikki yol verdi ve hamilton kazandı.Yarış sonunda da martin ve dennis heikkiyi tebrik ettiler.Centilmence davrandı dediler.

  10. haberleri çok iyi takip ediyorsun:)

    ama sonuç ortada; atalarımız güzel söylemiş büyük lokma ye ama büyük konuşma

  11. Ne alaka Allah'ın bildiğini kuldan saklamakla Prost ve Senna zamanlarındaki Mclaren neyse şimdide o.Unutmaki 2010 yılında Lewis'e 2 3 tur önceden yakıt tasarrufu yapmayı söylemişlerdi ve bu sayede button Lewis'i yakalayabildi aynı şekilde onada yakıt tasarrufu yap dediler yaklaştıktan sonra zira lewis yakıt tasarrufu yaparken button'a yer kaybetmeside takım emri gibi algılanacaktı sizin gibiler olduğu sürece.Bizim takım yarışmasınlar yada aradaki mesafeyi koru mark gibisinde bişey demedi nitekim temas yaşayacak kadar yakın bir şekilde mücadeleye giriştiler ve eşit şartlarda ikiside tasarruf modundaydı bunu Lewis'e yaptırıp button bukadar yakındayken ona yaptırmamalarıda takım emri gibi görülecekti en doğrusunu yapıp aralarında yarışmalarınada bi sıkıntı yaratmadı önce button geçti ve sonra Lewis düzlükte tıpkı bu sezon nurgburingde webbere geçilip hava koridoruna daha düzlüğün başında girerek yerini geri aldıysa button'ada bunu yaptı ve yerini geri aldı.O yüzden burdan kendine malzeme cıkarmaya bakacağına mark aradaki mesafeyi koru olayını kurcala yada gecen sene ingilteredeki yeni ön kanadını kırıp webber'in kanadını vettel'e veren gazoz takımının yaptıklarını konuş ne dersin.Senin dediğin gibi olsa Mclaren'e ve williams'a senelerdir takım emri olmayan ve 2 sürücüsünede yarışma garantisi veren takımlar diye demezlerdi bizde bunu böyle duymazdık!

  12. Ya bu maklerın ekibi çalışanları ve pilotları Allah'ın bildiğini kuldan saklamaya neden bu kadar kafa yoruyorlar anlamıyorum.İstanbul 2010'da ben mi yalandan benzinin bitiyor dedim 😀 Komik insanlar gerçekten…

  13. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Eralp naptın yaw 🙂

  14. dostum bocalatma olsada insan lewis-jenson kapışmasını izleyincede ayrı bir keyif alıyor. diğer takımlarda olduğu gibi sağa çek bekle arkadaşın geçsin seni , ne o öyle rezalet :))

  15. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    43 (:

  16. her zaman dediğim gibi takımların sadece 1 aracı olsun.
    malum bu da 1 pilota sahip olmak demek.
    ve her türlü tartışmanın sonu ……
    —————
    aslında fanlar içinde iyi. takım içinde pilotlar arası sürtüşme bizi bazı zamanlar çok bocalatıyor.

  17. ortada 50 puan kazanmak varken kimse 0 ı istemez
    düzgünce rekabet edebiliyosa 2 pilot emirlere gerek yok

  18. Bırak Button bu ayaklaro 2010 İstanbull parkta Takım emri vardı Mclarende saman altından yapıldı o ayrı.Bazıları gibi ap açık yapmıyorsunuz ama oluyor yani F1 doğasında var bu her zaman olmuştur takım emri Doğru birşey mi hayır kesinlikle ama kimse Sponsorluk anlaşmasını Milyon dolarları ufak defek hatalar ile çöpe atmak istemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir