Hamilton: "Seneye Kadar Beklememiz Gerekecek"

yazar:

kategori:

Hamilton: “Doğal olarak gelişmeye çalışacağız. Ama sanırım aracımızın diğerleri kadar iyi olması için gelecek seneye kadar beklememiz gerekecek.”

Takım arkadaşı Button da Vettel’in bundan sonra yarış kazamasa da şampiyonluğa ulaşabileceğini düşünüyor.

McLaren pilotu, mevcut durumu şampiyon olduğu 2009 ile karşılaştırdı. O sene Brawn GP, sezona fırtına gibi başlamış ama sonrasında gerilemesine rağmen baştaki fark, onların şampiyon olmasına yetmişti.

Button: “Yine de iki yarış kala şampiyonluğu ilan etmiştim. Ve (Vettel) 77 puan farkla lider.”

Öte yandan McLaren Test Pilotu Pedro de la Rosa, artık üç takımın dengeye geldiğini ama bunun geç olduğunu söyledi.

Pedro de la Rosa: “Şimdiden sezona sonuna kadar her zafer için mücadele olacağını varsayabiliriz. Çünkü üç takım sonunda aynı seviyeye geldi; en azından yarış şartlarında.”

“Belki de bu biraz geç oldu ve Vettel hesaplamalar yaparak ilerleyecek ama sonunda  muhteşem bir mücadele olacak.”

İstatistiklere göre de Vettel’in kazanmaması şansını düşük gösteriyor. Bu sezon 7 pole 6 yarış galibiyeti elde edip de şampiyon olamayanlar sadece Schumacher (2006), Kimi Raikkonen (2005) ve Alain Prost (1988-1984)


Yorumlar

  1. Renault un ikinci pilotunu geçti Fisicella yı peki sen Germaniyi hatırlıyormusun son turu

  2. Abi hızlıydınız ama bizde sizden yavaş kalır yanımız yoktu.Startları hatırlıyorum Renault dan iyi kalkan yoktu zaten artı dayanıklılık artı istikrar ve pilot kombinasyonu şampiyonluğu getirdi.Ama bazı Mclaren ci arkadaşlar Renault un şampiyonluğu hak etmeyerek aldığını düşünüyorlar F1 de böyle birşey olamaz sonuç ortaysa bitmiştir.Ben şimdi Mclarenin 2010 İstanbull park galibiyetini eleştire bilirmiyim hayır çarpışmasalardı kardeşim bitti gitti. Ama bazıları bunu ya sindiremiyorlar yada bir acıları var anlamış değilim abi.

  3. Hakan; Briatore de, Alonso da, Fisi de o sezon bol bol McLaren'in en hızlı araç olduğunu belirttiler kardeşim.

  4. He yanlış anlaşılmasın, 2005 de hakkıydı ve kazandı, helali hoş olsun.

  5. Alonso'nun ve Renault'nun anasının ak sütü gibi helal olan 2006 şampiyonluğuna en ufak laf edenin alnını karışlarım. Ama 2005 için o kadar da yüksekten uçulmaz. Mercedes'in her yarışı açık ara kazanma ve aynı zamanda her yarışın her turunda patlama potansiyeli olan FO 110R motorunu ve McLaren'in mekanik sorun yaşamadığı sürece kimsenin tutamayacağı MP4-20 şasisini anlatmadan "2005'de Kimi Alonso'ya rakip olamazdı" ya getirerek olmaz bu iş. Hatırlamıyorsanız bulun yarışları tekrar izleyin.

    Montoya'ya da haksızlık etmeyelim. Bekleneni veremediğini kabul ediyorum ama o sezon 3 yarışa katılmadığını unutmayalım. Hem arkasında kaldığı isim Michael Schumacher, Ahmet – Mehmet değil yani.

  6. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yalnız şunu hesaba katmadan konuşuyorlar. vettel daha genç bir pilot ve baskı altında anında hataya elverişli. 2 yarış baskı altında kaldı çünkü diğer araçlarda onun hızına karşılık verdi ve hatalar arka arkaya geldi.sadece vettel değil takımda hata yapmaya başladı. eğer prost,schumi,rai gibi pilotlar şampiyon olamadıysalar vettelli redbullda bu baskı karşısında şampiyonluğu kaybedebilirler. tarihte bu var. yeterki ferrari ve mclaren her yarış baskı kursunlar.

  7. ikinci yarışı gibi algıladım ilk başta ikinci yarısı yazışını …. dedim yine mi yanlış hatırlıyorum diye 🙂
    88de ayrton senna oldugu için kaybettide 84te fia falan mı karişti işin içine onu mu demek istedin tam anlayamadım

  8. raikkonen 20.kalktığı iki yarışı da üst-üste 3.bitirmişti.depo doluyken bile gridin çoğudun hızlıydı mclaren.istersen serhan acara sorabilirsin alonso dedi ki evet onlar hızlı ama biri aracmız için de yüzlerce kişi çalıyor dedi, onalrın emeklerini atamazsınız dedi.raikkonenin şansı yoktu lafı bence yanlış bir değerlendirme çünkü birçok yarışta raikkonen elinden gelenni en iyisini yaptı ama motrsporları işte yeterince adil değil, herkes kendi şansını yaratır evet ama raikkonenin de aracın motor sorunlarıyla ilgilenmesinin bekleyemeyiz değil mi

  9. benimde takım arkdaşım Montoya olsa bence şampiyon olamam. İstatisklerle bir alakası yok yani. Adam en hızlı araçla 2005 de berbat Ferrari kullanan Shuminin gerisinde kalmıştı. Raikkonen ne yapabilir ki daha.

    2006 da hak yerini buldu desek daha iyi olur bence. O bilindik sistem yasaklanmasa çok daha kolay olurdu Alonso için herşey.

    Bu sene Vettel anca kendi hatalarıyla kaybeder şampiyonluğu. Çünkü ne Montoya gibi bir takım arkadaş, ne dayanıksız bir araç nede onu durdurmaya çalışan bir FİA var(nerdeyse).

  10. Renault u Ve Alonso yu yavaşlatmak için ellerinden geleni yaptılar ama başaramadılar biz yine istikrarlığımızı sürdük ama şimdi inkar ediliyor edilsin canları sağolsun.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Evet fotoyu görünce ben de hak verdim.

  12. Kesinlikle böyle olmasını Renault ve Alonso mu istedi hayır. Şansı yoktu işte Herkes kendi şansını yaratır.

  13. Yahu neden sinirlendiniz hemen? adam hakli, sansi yoktu, patlayan motorlar, kirilan suspansiyonlar, mekanik sorunlar, evet sansi yoktu iste sonucta, yoksa 2005 in acik ara sampiyonu Raikkonen di 🙂

  14. ömer talay avatarı

    Sizin 6. başlayıp 1.bitirdiğiniz yarışlar var madem 2005 suzuka'yı hatırlatırım Kimi kaçıncı sıradan başladı ve son turda kimi geçti 1. oldu ??

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    88 ve 84 de Profesör neden kaybetti acaba.
    2005 ve 2006 ya yalanla karışık kendilerince gayet iyi kılıf uyduranlar 84 ve 88 için de bişeyler bulabilirler mi?

    Yoksa 2005 de kaybedilen şampiyonluk için dayanıksız mclareni hasıraltı mı etmek isterler.Eğer hız istiyorsan dayanıklılıktan taviz vereceksin diye ahkam kesenler şimdi çelişmiş olmuyor mu?
    Peki 2006 nın ikinci yarısında kütle amotisör yasaklanmadı mı? Yoksa FİA önce yasaklayıp sonra sezon sonuna kadar serbest mi dedi?:):)

  16. İster gülün ister ağlayan arkadaşım beni ilgilendirmez ben Alonsodan öyle bir açıklama duymadım bizim öyle yarışlarımız olduki 6 sıradan başlayıp birinciliği aldğımız bunlar unutulmuş.En iyi elektronik kalkış sistemi Renault daydı startların korkulu rüyasıydı.Ben sonuca bakarım.

  17. Ben 2003 den beri bu sporın aşığıyım ve her yarışa baktım. Hızlı olmakla iş bitmiyor malesef dayanıklılıkta çok önemli.2005 yılının ilk dört yarışna baktığımız da Renault Pilotlarının kazandığını görürüz birini Fisicella üçünü Alonso.Ama bizim şampiyonluğumu birilerinin hataları ile kazanıldığını düşünenler var onlar ancak kendilerini avuturlar bu Motor sporlarıdır ne olacağı belli olmaz.

  18. 2005'te Raikkonen'in Renault ve Alonsoya karşı hiç şansının olmadığını söylemek için o yılı hiç izlememiş olman gerek.Nasıl bi yorum bu anlamış değilim ama herkes nasıl isterse öyle yorum yapar bunada saygımız var.Zira o yıl Mclaren araç performansı Pole ve yarıştaki dominant görüntüsüyle Renault ve Alonso'dan cok daha iyiydi en büyük eksiği ve şampiyonluğa malolan dezavantajı dayanıklılık problemlerinin çokluğuydu buna rağmen Almanya hockenheim'de lider giderken,San Marino imolada lider giderken ve Nurgburingde son turda vibrasyon nedeni ile yarış dışı kalmıştı bu 3 yarış Raikkonen'i hem psikolojik olarak hem moral olarak bitirdi özelliklede nurgburing son turunda ön süspansiyonun parçalanması tv karşısında hayranlarının bile nekadar moralini bozduğunu düşündüğümüzde raikkonen'in durumunu anlamamak cok zor olmasa gerek.O yüzden bu yorumunda Raikkonen'in Alonso ve Renaulta karsı hiç sansı yoktu demen cokda kabul görmeyecek bir yaklaşım sonuçta okadar sıkıntıya rağmen sezon boyu şampiyonluk mücadelesinde oldu kopmadan o dediğim 3 yarış bile şampiyonluğa yetecek puanlarla doluydu.

  19. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Alonso'ya çok pis patlar ama yetişemez Hamilton'a:)

  20. Sen daha çok beklersin kavruk…Tanrı şu kavrukla Alonso'yu HRT'de bir sezon yarıştırsa neyin ne olduğunu görseler ne kadar mesut olacağım 🙂

  21. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Ayrıca analiz bence biraz eksik çünkü o yıllarda takvimde bu sene olduğu kadar yarış yoktu.

    Hani şampiyon olacağımızdan değil de belirteyim dedim 🙂

  22. bence iyi düşün çünkü alonso bile en hızlı aracın mclaren'de olduğunu kabul etti ama en hızlı araç her zaman kazanmıyor.raikkonen o sene muhteşem yakın sürdü, sürekli motor problemleri ile uğraştı.alonso 2006 ylında ne kadar zor kazandıysa şampiyonluğu 2005'de de o kadar koaly kazandı.nasıl şansı yoktu güldürme bizi

  23. Rai, kosarak yarismadi herhalde. Mc Laren' i hesaba katmamissiniz. Biraz objektif olsak guzel olur.

  24. Her halikarda Vettel şampiyon tabiki herşey değişebilir ama çok antrensan olayların olması gerek şampiyonluğu kaybetmesi için.Schumacher (2006) tıda Renault un Kütle amasörünün yasaklanması ile kazandı ama Renault çoktan şuanda Redbull Renault un yaptığı gibi sezon başı kazandığı avantajın puan farkından yararlandı.Kimi Raikonene gelince Renault ve Alonsonun karşısında şansı yoktu hiç.

  25. …… 7 pole 6 yarış galibiyeti elde edip, kütle amortisörü sebebiyle şampiyon olamayanlar Schumacher (2006), Kimi Raikkonen (2005).

  26. Bu sezon 7 pole 6 yarış galibiyeti elde edip de şampiyon olamayanlar sadece Schumacher (2006), Kimi Raikkonen (2005) ve Alain Prost (1988-1984)
    demek ki mümkünmüş, vettelin şampiyonluğu henüz kesin olmadan çok şey değişebilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir