Alonso: "Red Bull Hâlâ Üstün"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin Red Bull’a yakın olup olmadığının sorulması üzerine Alonso “Hayır. Öyle düşünmüyorum. Silverstone sıralamalarında 1 ve 2. sıraları, Nurburgring’de ise 1 ve 3. sıraları aldılar bu yüzden hâlâ üstünler.”

“Sürekli olarak sıralamalarda her iki aracımız ilk 3’te yer almalı ve üstün olmak istiyorsak aynı şekilde yarışlarda da bu konumlarda olmalıyız.” dedi.

Bu görüşüne rağmen Alonso, Macaristan’da sıcak hava koşulları ve Pirelli’nin süper yumuşak lastikleri getirmesiyle birlikte rekabetçi olacağını düşünüyor.

Alonso “Yumuşak lastiklerin bizim aracımıza daha iyi uyacağı konusunda şüphem yok. Bu yüzden yarışta bu durumu iyi kullanabiliriz. Açıkçası mümkün olduğu kadar sıcak olmasını istiyoruz ancak şu anda yağmur var. Umarım cumartesi ve pazar sıcak olur.”

“Bir kaç kez tekrarladık, rüzgar güneli sorunlarımız vardı, bu yüzden sorunlarımızı anlamada sorun yaşadık. 3-4 ayın bu sorunlarla geçmesi utançvericiydi ancak şu anda gelişmeler cesaretverici ve sezonun geri kalanı ile gelecek sene için eminiz.”

“Macaristan’da bir adım daha gelişmeliyiz çünkü dediğim gibi şu anda referans noktası Red Bull.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Forza alonso avatarı

    Ben bu durumun kesinlikle ferrariden kaynaklandıginı düşün üyorum geçen sene sampıyonluga ınanmadılar ve son yarista kaybettıler 2007dede mclaren inanmadı hem şam.hem alonsoya.alonso f1 tarihinin en ıyısı bence tartişmaya gerek yok bu sene ınanırlarsa alonso şampıyon olur

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bugün Fernando Alonso'nun doğum günüdür.

    Daha nice yıllara , sağlık başarı ve mutluluklara…..

  3. Ne çok sıcak,ne de çok soğuk bir hava lazım.Lastikleri çabuk eritmeyecek bir hava ve süper yumuşak/yumuşak ikilisi Ferrari'yi galibiyete taşıyabilir.Hava soğuk ve ya yağmurlu olursa podyum dahi zor bana kalırsa.

  4. tamam red bull üstün ama,senden de biraz daha agresif sürmeni bekliyorum yıllardır.temkinli temkinli nereye kadar kariyerin kaç sene sürecek.her gördüğün mikrofona da konuşma hiç degilse raikkonen gibi itiver.senden iyi yarışlar bekliyoruz,bırak kim napıyosa yapsın be alonso.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir