Schumacher: "Lastik Aşınması Artık Sorun Değil"

yazar:

kategori:

Schumacher ve Rosberg son yarış Almanya’yı 2 pit stop yapan Force India pilotu Adrian Sutil’in arkasında tamamladılar ancak Schumacher 3 pit yapmalarının lastik aşınmasıyla alakalı olmadığını söyledi.

Mercedes’in Red Bull tarzı egzoz sisteminin arka lastiklerdeki aşınma sorununu düzelttiği tahmin ediliyor ve Schumacher bu durumdan emin.

Schumacher “Bu alanda gelişim gösterdik. Nurburgring soğuktu bu yüzden lastiklerle aşırı ısınma olmadı, normalde sorun yaşayabilirdik.”

“Yeni güncellemelerden beri bu tür sorunların çoğunu çözdük. Lastik aşınması bu hafta sonu odaklanmamız gereken bir konu olacak ancak ana sorun olacağı konusunda emin değilim.”

“Bana göre Almanya’da spin atmasaydım Adrian’ın önünde olurdum. Lastiklerin ne kadar çok gittiğinden çok doğru stratejiyi bulmak önemli.” dedi.

Schumacher, araçlarının yeteri kadar hızlı olmaması nedeniyle Mercedes’in bu hafta sonu ilk 3 takımın arkasındaki mücadelede yer alacağını düşünüyor.

Schumacher “Nurburgring’de gördüklerimize göre 0.7 – 0.8 sn gerideyiz. İşler yolunda gitseydi, ben spin atmasaydım ve Nico’nun lastikleri kötü olmasatdı yine 7 ve 8. olabileceğimizi söyleyebilirsiniz.”

“Şu an için durumumuz böyle. Oradan podyuma uzanmak çok zor. Tahmin edilemeyen durumlar olursa ne olacağını asla bilemezsiniz ancak hava tahminleri pazar günü yağmurun olmadığını söylüyor. Bu yüzden ancak klasmandaki dördüncülüğümüzü geliştirebiliriz ve bunun üstünde çalışıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Senin araç taka Shumi.Sen ne yaparsan yap. Aracın gelişmesi gerekiyor biliyorsun…

  2. Schumacher başlığına bile mesaj atılmıyor artık eskiden hep schumacher haberi beklerdim tartışmaları falan …

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kesinlikle Bir Gelişme Var…Şans İşte Geçen Sene Araç Rezaletti..Bazen Öndekiler Kaza Yapıyorlardı…Podyum Şansı Oluyordu (Kazadan Kastım Çakıllara Gömülme Mekanik Arza Gibi Hayati Kaza Değil Yanlış Anlaşılmasın ) .Ama Artık Ne Kaza Var Ne Başka Birşey 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir