Alonso: "Red Bull'un Sihirli Bir Düğmesi Var Gibi"

yazar:

kategori:

Alonso: “Bir hafta önceki ile aynı sonuç. Bu yüzden ne şaşırdık ne de hayal kırıklığına uğradık. Q3’de mükemmel bir tur atamadığım doğru. Bunu kabul etmekten memnunum. Ama yine de (iyi tur atsaydım da) ilk çizgi için yeteceğini düşünmüyorum.”

“3. sıra ulaşabileceğimiz mesafedeydi. Yarışa başlamak için harika bir yer olabilirdi. Ama diğerleri bizden daha iyi bir iş çıkardı; güzel bir tur atan takım arkadaşım dâhil.”

“Her iki aracımızın da podyum mücadelesi yapacak yerde olması önemli. Yine aynı şey: 5. sıra, temiz taraftan başlama açısından 4. sıradan iyidir. Sanki Red Bull’da bir buton var ve Q3 zamanı geldiğinde onları daha hızlı yapıp yarışta kapanıyor.”

“Burada geçiş her zaman zor olmuştur. DRS’nin de çok değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Belki iyi bir şekilde hava koridoruna girmek için kullanılabilir. Yarın birkaç sıra yükselmek için çalışacağız. İyi bir yarış ortaya koymalı, pitstoplarda mükemmel olmalıyız ki burada çok olacağını düşünüyorum. Belki 3 belki 4. Çünkü lastiklerde bozulmalar önemli derecede. Ayrıca pitstop zamanlaması da önemli olacak. Her şey olabilir. Bana göre her şeye açık bir yarış olacak.”


Yorumlar

  1. Kardeş sen Maklerıncı ve ya RAikkonen'ci olduğuna emin misin ? Sürekli Ferrari konusundasın da…Özellikle Alonso'yu çok kıskanıyorsun nedense.Yoksa eskiden sana tur mu bindirdi aranızda vukuat mı var ?

    Madem raikkonencisin gibi nascar sitelerinde takılsana.Çok amele kaynıyo o siteler uyum sağlaman uzun sürmez.

  2. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Buradan şunu mu anlamalıyız. Alonso'dan FI'ya çağrı. Şu lanet düğmeyi bulun ve kopartın artık.

  3. Alonso dün pilotaj hatasıyla bu dereceyi elde etti. Q2 deki turu Q1 deki turundan daha iyiydi düşünün artık. Normal şartlarda Massa'dan 0.6- 0.7 önde olması gerekirdi yani polde.En azından pol pozisyonu mücadelesi yapabilirdi diye düşünüyorum.Red Bull'un bir sihirli düğmesi falan yok.

  4. geçen hafta süründüğünü de nereden çıkardın eğer yd kalmasa taktiği onu 4. sıraya çıkarabilecekti sürünmekten kastın petrovun arkasında kalmasıysa istese çok rahat geçerdi 3-5 turda ama amaç ilk bölümü istikrarlı bir biçimde uzun atmaktı yaptı da pite girmeye yakın geçti petrovu startta gerilere düşmese ne massadan ne de vettelden kopmadan gidebilirdi
    ama sıralama turlarından bahsediyorsan ona bişey diyemem

  5. Yarın alnının akıyla macaristanı kazan.mahalledeki çocuklara yine gofret dağıtıcam.aha burayada yazıyorum .)

  6. aş bunları aş 28…sihirli düğme değil pilotaj ustalığı…ölümcül bir kaza atlatmış massayı istediki takım arkadaşı ayak bağı olmasın diye…onada geçilmeye başladı…hep bahane hep bahane…bakalım ferrari ne kadar dayanacak? araca halen ayak uyduramadı araç gelişimi ustası…zor galiba ferrariyi geliştirmek…bu konuda şuminin çırağı dahi olamaz…

  7. Düğme ile değil yetenek ile oluyor hep bunlar. Weber'de sevdiği pistler de yapabiliyor ama Sebastian'a göre daha az. Herşeyini ortaya dökmek böyle olur.
    Yetenekli değil bu çocuk ifadeleriyle bakanlara böyle kapak atması benim hoşuma gidiyor. 🙂
    Tek tur'da bazen bu çocuk olağan üstü ama yarış performansı bazen düşündürüyor. Zamanla kendini geliştirecektir ama rakipleri artık eskisi gibi değil ve o psikolojik mücadelenin altından kalkamıyor.

    Son paragraf ümitleri kırıyor ama gerçekçi. Fernando yarışta kendinden çok şey ortaya koyması gerekiyor. Massa sorun olmaz. Hatta kötü bir kalkış yaparsa Massa backup görevi bile görebilir.

  8. tüm taraftarların massa'ya şans vermemesinin aslında bi tek nedeni var o da massanın rezil bi sürücü olması diil, bu sene tamamen yasal olan ve "felipe, fernando is faster than you" ;)..olay budur ki aslında ferraricilerin hesaba katmadığı bide webber var arkada, demişler ki ummadık taş yarar baş 🙂

  9. Belli mi olur Ferrari pit ekibi Massa'nın pitstoplarını hiç olmadığı kadar hızlı yapar bu sefer Alonso'nun geçmesi daha da zorlaşır

  10. Aslında şaka ile harmanlayıp başlıktaki gibi bir yorum yapmış olsada bunda bir gerçeklik payı var gibi geliyor bana 1,5 senedir.Hiç kimsenin çözemediği,yerini bilmediği bir düğme var gibi.

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    button gecen hafta sürünüyordu bu hafta canavar kesilir artık

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    senin gibi

  13. Alonso uzak kalmasın biran önce Buttonu geçsin o zaman 🙂

  14. Sen de benim gibi yarışta Massa'dan bir şey beklemiyorsun anlaşılan.Startta Alonso'nun mutlaka Massa'dan kurtulduğunu varsayıyorum ben de…Button'ı da startta olmasa bile ilk DRS turunda geçmeli.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Beklediğimiz bir yerde değiliz.Startta buttonu geçemezsek işimiz çok kötü. Öndeki vettel ve hamilton arayı açar gider ve buttonda lastik koruyup daha az pit yapma uğruna öndekilere ayak uyduramaz ve böylece arkasındakiler de buttonla aynı turları atmak zorunda kalırlar.Buttonun arada olması hiç iyi olmadı.Muhtemelen hamiltonu ilk virajda riske sokacak bir hareket yapmayacak ve arkasındaki kırmızılara göz kulak olacaktır.Öyle sanıyorum ki vettel ve hamilton amansız bir mücadeleye girecek ve bu mücadeleden Alonsoyu uzak tutmak da buttonun görevi olacak.

  16. alonzomanyaa  avatarı

    Massa durur durur tam bu yarış şimdi aslan kesilir ALO nun önünde. Neyse sağlık olsun ne diyelim. Pek ümidim yok yarınla ilgili. Muhtemelen Hamilton Vetel Button şeklinde geçer yarış. Alo da 4-5-6 öyle dolanır işte. Bu pistte bu kadar..

  17. yorumuna katılıyorum ama birkaç yarıştır şuna dikkat ettim. ferrari hep diğerlerini bekliyor pitstop için. önce diğerleri yapıyor sonra ferrari. kaç yarıştır hiç denk gelmedim önce girdiğimizi. umarım ve inşallah yarın kazanmanın çok zor olduğu bir günde podyum en güzel şey olacak bizim için. hadi hayırlısı olsun….

  18. Bir gün dağılır,örtesi gün dağıtırız merak etme 🙂

  19. – Ama yine de…………
    – Ama yine de………….
    -Sanki………
    -Belki………..
    -Belki………..

    2 defa da "olabilir" teriminin kullanıldığı 2 cümle.

    ————————————–
    Dağılmış.

  20. Meyvesini Vettel'e verdi çünkü Vettel'e çalışmışlar renktaş 🙂

  21. O iş artık öyle olmuyor dostum.Yakıt yükünün ayarlandığı ve lastiklerin daha dayanıklı olduğu zamanlarda,pite geç girmek öndekini geçmeni sağlıyordu.Ancak artık işler değişti.O kadar aptal bir sistem yaptılar ki,artık pite geç giren değil,erken giren kazanıyor 🙂

    Alonso'nun yarışın ilk bölümünde 3.lüğe çıkması ve lastiklerini sonuna kadar kullanması gerekiyor.Herkesten fazla bastırmalı ve bir hata yapmadan herkesten en az 2-3 tur önce pite girip yeni lastikleriyle ilk bölüm kadar olmasa da yine zorlamalı.

    İkinci pitstoplardan önce 2. sıraya çıkabilirse ne alâ ama 3. sırada kalabilirse yine iyi.Öndekilerle aynı turda ve ya 1 tur erken/geç pite girmeli ve aynı tempoyu tutturmalı.Yine en kötü 3. çıkmalı pitten…

    Son pitstopundan önce(3 pitstop yapacağını varsayıyorum) mutlaka ama mutlaka ikinciliğe çıkmalı.Bunu 3. pitstoptan ne kadar erken yapabilirse o kadar iyi…3.pitstopunda sert lastiği 1. ve 3. sıradaki pilotlardan 2-3 tur geç takmalı.

    Pitstoptan 2. sırada çıkabilir ve öndeki pilotla arayı koruyabilirse galibiyet için mücadele edebilir.Tabii bunları yapabilmek için lastikleri çok iyi koruması ve TRAFİĞE YAKALANMAMASI gerekiyor.

    Yarış dışı kalma yaşanmayacağını varsayarak galibiyet için bu stratejiyi uygun görüyorum.Ancak dediğim gibi trafiğe yakalanırsa 5.liği dâhi kaybedebilir.

    Ne kadar zor bir ihtimâl de olsa bir umut 🙂

  22. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Q2 de attığı turu Q3 te az daha geliştirse 1.19 a inebilirdi ama tersi oldu, Q2 zamanından bile kötü bi tur oldu, yarın hamilton alır yarışı gibime geliyor.

  23. geç değil lastikleri ölümüne harcayıp ö gruba yakın olup taze lastikler ile hızlı turlar atıp yukarılara yükselmeli tabi bunu yaparken trafiğe takılmamalı ön taraftakilerin uyuması lazım ki mümkün değil en fazla 2 tur sonra hepsi tıpış tıpış pite gelir alonsoyu kurtaracak kısım massanın ve lastiklerine acayip düşkü olan buttonun arkasına düşmemesi yoksa gider drs var ama geçiş işi çok zor

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel sürekli cumartesi günleri cebinden 0,5 saniye çıkarıyor diyor Serhan Acar.
    Artık bu sihiri bilmeyen yok.
    Alonso Son sektörle ile ilgili sıkıntıyı birgün önce dile getirdiğinde polden umudu kesmiştim.
    Bu arada gece çalışmaları meyvesini vettele vermiş.Webber de vettel gibi takıma bişeyler söyleseydi keşke.

  25. Sihirli bir düğmesi yok sadece buyük bir şeyi var parmağı var malumya,daha güçlü basıyor olabilir düğmelere 🙂

  26. allah ın belası bu pistte geçiş pekte mümkün görünmüyor. en iyi seçenek geçemesek bile pitlere kadar mümkün olduğunca öndekilere yakın olmak ve onlardan geç girip olabildiğinde hızlı turlar atmak.( tabi bu bizim aracın lastiklere iyi davranmasını varsayarak yapılmış bi yorum). inşallah alonso birkaç sıra yükselirde en az kayıpla atlatırız bu haftayı. :,s

  27. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    eğer 4.olmaktan bahsediyosan aracı bırak 2012 ye hazırlan daha iyi gel şampiyonluk mücadelesi etmek istiyorsak yarın yarışta en kötü 2.olman ve vettelin sorun yaşaması lazım bunu unutma yarışta çok agresif olmanı istiyor bütün ferrari

  28. alonso böyle konuşuosa iyi biz şaşırdık sıralama performansına yarın ondan iyi bir yarış bekliyoruz ilk viraj onun icin cok önemli massanın arkasında kalmamalı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir