Button: "Daha Fazla Şampiyonluk Kazanabilirim"

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu 200. yarışına çıkacak olan 2009 Dünya Şampiyonu Button, şu anda yarışan sürücüler içerisinde Barrichello, Schumacher ve Trulli’den sonra en fazla start almış isim olarak ön plana çıkıyor.

Button “Şampiyon olduğumdan beri yarışlardan çok fazla keyif aldım. Kazanmanız için dışarıdan baskı görmezsiniz, kendi kendinizi baskı altına alırsınız. Ben hâlâ başka şampiyonluklar kazanmak istiyorum ve bu nedenle buradayım.”

“Kesinlikle % 100 kazanabileceğime inanıyorum. Şampiyon olan bir sürücünün bir anda şampiyonluk ya da galibiyet mücadelesini sevmemesini ya da buna gücünün yetmemesi gibi bir durumun olacağını düşünmüyorum. Benden sonra sadece tek bir tane şampiyon oldu.” 

“300 yarışa çıkma gibi bir hedefim yok. 200 yarış burada bir çok kişi için önemli bir aşama olduğu için kutlama yaptık. Bu iyi bir şey çünkü geçmişe dair sorular sorabilirsiniz.”

“Geriye bakıp iyiyi, kötüyü, çirkini hatırlarsınız.”

“Bunu pek yapmıyoruz. Hep anı yaşıyoruz ya da geleceğe bakıyoruz. Özellikle Formula 1 dünyasında hep bir sonraki seneye bakarsınız. Bu yüzden geriye dönüp neler başardığına bakmak güzel bir şey.” dedi.

Mevcut anlaşmasınıN Formula 1’deki son anlaşması olup olmayacağının sorulması üzerine Button “Bilmiyorum. Öyle olduğunu söyleyebilirsiniz ancak sonuna geldiğinizde bittiğini anlarsınız ve ne yapacağınızı düşünürsünüz.”

“Bir çok seçenek var ancak hiç bir şey Formula 1’de yarışmaya benzemez. Belki kendi takımımı oluştururum. Bu bir çok kişi için işe yaradı. Eğer bir takım oluşturabilirsem, nerede olursam olayım bana daha fazla ödemek zorunda olacaklar.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir