Heidfeld: "Böylesini Hiç Görmemiştim"

yazar:

kategori:

Pitstop yaptıktan sonra R31’den alevler yükselmeye başladı ve Alman pilot, pit yolundan çıkar çıkmaz aracını çim alana çekti. Alevlerin tehlikeli boyuta ulaşmasının ardından Heidfeld, korku içinde aracından çıkmasının hemen ardından küçük de bir patlama yaşandı.

Yarış dışı kaldıktan hemen sonra Heidfeld: “Erken pit yapmak istedik. Çünkü önümüzdeki araçlardan hızlıydık. Pitstop, olması gerekenden biraz uzun sürdü. Muhtemelen bir şeylerin aşırı ısınmasının nedeni buydu”

“Bir parça korktum. Barcelona’da olana çok yakındı ama orada sıcağı hissetmemiştim. Önceden böylesi bir şey görmemiştim.”


Yorumlar

  1. Sorunun neden olduğu ortaya çıktı. Bijon anahtarı takılmış, pit süresi uzamış. Bu arada motor da yüksek devir çevirince egzos sistemi aracı ısıtmış ardından alev almış. Alan Permane böyle anlatıyor.

  2. orada seni de görmek lazım 🙂

  3. Önemli değilim Tahminlerimizin uyması süper doğruluk payı dahada güçlenmiş oldu en azından iki kişi böyle düşünüyor

  4. kusura bakma aynı yorum gibi olmuş ama okumadan yazmıştım:)

  5. aklıma ilk gelen KERS .motor kaynaklı olacağını sanmıyorum.

  6. Böyle bir şey Türkiyede bizim pistimiz de olmuş olsaydı basın afaruz ederdi kesin.

  7. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlamak için iyi bir araştırma yapmaları gerek.O küçük patlamanın Kersin bataryasının olduğunu düşünüyorum Motor ile alakalı bir şey değil.Egzosun fazla ısınmasından kaynaklanmış olabilir.

  8. Heidfeld'in yanan araçtan çıkışı her zaman çok ilginç oluyor.

  9. tespit budur 😀

  10. eee dacia da reno grubu değil mi 🙂

  11. kesinlikle sc girmeliydi . belki birileri sarı bayrağı görmeden atak yapıp pit yoluna kadar gelecekti , belki pitten çıkan birine zarar gelecekti . sanırım vettel pitten cıkarken önünde aracları gördü . saçmaydı sc girmemesi , dedim o aracı nasıl çekecekler bu kadar kişi pit yaparken .

  12. Patlama kısmı gerçekten korkutucuydu, aracı söndürmeye çalışanlardan birinin bacağı bu patlamadan yaralandı. Bence SC nin girmesi gerekliydi. Çünkü aracı resmen bir dacia sanderoya bağlayıp pit yoluna doğru çektiler. O sırada pitten çıkan vettel panik yapıp aracı kaydırdı.
    Çok acemice bir müdaheleydi.
    Neyseki daha kötü birşey yaşanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir