Vettel: "Şampiyonayı Değil Kazanmayı Düşünüyorum"

yazar:

kategori:

İlk sıradan başlayan Alman pilot, damalı bayrağı Button’un arkasında 2. olarak gördü.

Red Bull pilotu, yaz arasından sonra Red Bull’un sıkı çalışması gerektiğini söyledi.

Vettel: “Bugün galibiyetin mümkün olduğunu düşünüyorum. Yani imkânsız değildi. Şampiyonada Jenson’un dışında birçok kişinin arkamda bitirmesi nedeniyle iyi bir yarıştı.”

“En önemli mesaj bana göre, özellikle son iki yarışta McLaren’in çok rekabetçi olmasıdır. Bundan memnun değiliz. Eminim Jenson öyledir. Bu yüzden Spa’da geri dönmemiz gerek.”

“Bugün %100 mutlu değilim. İlk sıradan başladım ve yarışı kazanabileceğimi hissettim. Birçok pilotun ufak hatalar yaptığı günde bu imkânsız değildi. Bu yüzden %100 mutlu değilim. Çünkü hedef kazanmaktı, 2. olmak değil”

“Bugün iyi puanlar aldık. Ama daha çok ama çok uzun bir yol var. İşlerin ne kadar çabuk bir şekilde dönebileceğini gördük. Bu yüzden damalı bayrağı göreceğimizden emin olmalıyız”

“Evet mutlum ama tamamen değil. Çıktık, Cumartesi günü pole almaya çalıştık, dün başardık ve Pazar günü de kazanmaya çalıştık ki bunu yapamadık. Şans vardı ama bunu kullanamadık. Bu yüzden üzerine düşünmeliyiz.”

İkinci olmasına rağmen Vettel, şampiyonadaki liderliğini 85 puan farkla pekiştirdi.

Ama Red Bull pilotu, şampiyonluktan ziyade mümkün olduğunca fazla yarış kazanmaya odaklanmış durumda.

Vettel: “Sanırım şampiyonada ikinci Mark ama ne kadar puanla bilmiyorum. İlgilenmiyorum da. Hesaplama yapmıyorum. Farklı set lastikte Fernando’nun benim önümde olduğunu gördüm. Yarışırken şampiyonayı düşünmüyorum; kazanmaya çalışıyorum.”

“Jenson bugün beden fazla puan aldı. Diğerleri daha az. Ama bu gerçekten önemli değil. Hedefimiz yarışları kazanmak olmalı. Size bunu söyleyebilirim. Hâlâ çok açız. Kendimi aç hissediyorum”


Yorumlar

  1. Ya kardeşim boşuna bu kadar yazı yazmışsın.Zaten sen Senna ve Vettel'i -1 tane benzer özellikleriyle bile olsa- kıyaslayabiliyorsan ben seninle oturup da Formula 1 tartışmam.İyi yazışmalar sana.

  2. "hala çok açız, kendimi aç hissediyorum"…
    klasik bir insan evladı açıklaması…sorsalar önünde ki 10 yıl ın tamamında şampiyon olmak istermisin diye…kimse hayır demez. belki bu sporun doğasında var. rekabet çekişme hırs karşındakini aşağı itme, mümkünse onun sırtına basarak yükselme…bunların beraberinde sporcularda ve fanlarında oluşan nefret duyguları, hep benimki en iyisi olsun isteği…birinin gülmesi için birinin mutlaka üzülmesi ağlaması gerekiyor…
    bende aynı duyguları taşıyorum…fakat sonra keyfi kaçmış bir sporcuyu görünce üzülüyorum. evine döndüğü zaman eşi varsa çocukları ona kimbilir nasıl davranıyor ne söylüyor? ve o cevaben ne diyor? bunu çoğu zaman özellikle öğrenciyken çok yaşamışızdır…hep başarılı notlar almış çocuklarla kıyaslanmışızdır…"ama ben ondan hızlı koşuyorum, ondan daha güçlüyüm, ondan daha uzağa işiyorum" gibi cevaplar ebeveynlerimizi kesmemiştir. bu psikoloji ile büyüyen insan ne olur? sıradan olur korkak olur…bana dokunmayan yılan bin yaşasın modunda kendi halinde bir hayat…

    neticeyi sadece ve sadece Allah verir…bu düşünce yi kabullenirsek başımıza gelen işler e ne çok seviniriz ne de çok üzülürüz…malik O…sen niyetinle istiyorsun O yaratıyor…isterse tabii…olayın özeti bu…
    yani ne vettel ne kimi ne hamilton ne şumi ne de diğer pilotlar Allah onlara vermeyi istemeseydi onlar alamazdı…

  3. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Dostum harika bir yorum. Ancak Vettel kazandıkça ne insanlığı, ne pilotajlığı kalıyor bir de üstüne üstlük şansı yaver giden bir pilot.

  4. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Daha önce şampiyon olanlar bisikletle falan mı oluyordu anlamadım ki şimdi en hızlı araçla falan.

  5. Düşünce tarzı göz önünde bulunurulunca teşbihimde hata yok bence.Ama sen yine de kına sen bilrisin.Neye dayanarak bi pilota yeteneği yok diyorsun? Altında iyi araç diyorsunda Alonso 2005 te en dayanıklı (en hızlısı mclarendi ama aynı zamanda en dayanıksızıydı) 2006 nın ilk yarısında yine en hızlı ve dayanıklı aracıyla sezonun ilk yarısın Msc nin 25 puan önünde girmişti.Ve hakettiği şampiyonluklar almıştı ama senin düşünce tarzınla birleştirdiğimiz de alonso da yeteneksiz oluyor ki bence asla değil.Bu tarz küçük düşürücü yorumlarınla kendini küçük düşürürsün adaşım.Orada yeteneği f1 in en iyi adamları tarafından keşfedilmiş ve o koltuğa layık görülmüş bir pilot var.Yorumlarını buna dayanarak atsan daha şık olur bence.

  6. Bu yorumla Senna'yı kıyaslayabilmeni kınıyorum.Pole Pozisyonu Senna için ayrıcalıktı.Tek turda ona kimse yaklaşamıyordu zaten.Vettel'in ise ayrı bir yeteneği yok.Sadece altındaki araba sayesinde tek turda bu kadar hızlı.Zaten diğerleri kadar yetenekli olmadığı göze çarpan bir özellik.İlk çizgiden kalkmadan kazandığı kaç yarış var ki ?

  7. vettel ikinciliği öpüp başına koyacağına dahada yok kazanabilirmişte neymişte. bu adamın herzaman şans yanında oluyor. belli şampiyon olacak ama herkesinde bildiği üzere pilotajıyla değil şansı ve aracın hızıyla kazanacak…

  8. Öyle ise Sennanın istatistikleri de düşündürücü bu söylediğine göre.Artık yapacağı tek şey puan farkını koruyabilmek .Kazanmayı tabi ki isteyecek ama Hamilton örneği varken bu yarışta ne gerek var ki zorlayıp ciddi puanlar kaybetmeye.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    pole sayısı ve zafer sayısı arasında bu kadar fark olması düşündürücü değil mi?Poleden başlayıp kazanamadığı yarış sayısı çoğaldı..Anlaşılan gece testleri de bu soruna çözüm değilmiş.

  10. Deli_ Manyak avatarı

    ya bi git kim inanır sana… madem kazanmayı düşünüyordun neden zorlamadın bugün son turlarda… bu da milleti iyice ahmak sanıyor.. podyumda olması kendisine yetiyor … hadi burda zorlamadın neden ingilterede de zorlamadın son turlarda çünkü podyumda olması yetiyor kendince…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir