Buemi: "Formula 1'deki En İyi Yarışlarımdan Birisiydi"

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu, dünkü sıralama seanslarını 18. tamamlamış ve Almanya’daki cezası nedeniyle bugünkü yarışa 23. sıradan başlamıştı.

Hungaroring’de başlardaki nemli şartlardan faydalanan Buemi, pist kurudukta ayarlarından memnuniyeti azalsa da yarışın ortasındaki küçük oynamalarda puan almayı başardığını söyledi.

Buemi: “Muhteşem bir yarış, en iyilerimden biri. En arka sıradan süper bir kalkış gerçekleştirdim. İlk turda yaklaşık 10 araç geçtim. Ardından iyi bir ritim tutturdum ve nemli pistte daha fazla araç geçebildim.”

“Daha sonra pist kurumaya başladı. Ayarların mükemmel olmadığını hissettim. Çok fazla önden kayma yaşıyordum. Karamsarlığa kapılmadım ve ardından takım çok iyi bir iş çıkardı: Pitstopta kanat açımı değiştirdiler ve bu, lastiklerimi daha iyi korumama yardım etti. Ayrıca pitstop, birkaç sıra daha kazanmam için yeteri kadar hızlıydı”

“Ardından yağmur geri geldi. Tekrar aracın çok iyi çalıştığını hissettim. Yine iyi bir yarış temposu tutturabildim ki puan almama yardımcı oldu. Çantada bir başka 4 puanla tatile çıkmak güzel; özellikle de 5 sıra cezası ile başlamanın ardından”

Öte yandan takım arkadaşı Jaime Alguersuari de puan alanlar arasındaydı.

Alguersuari: “Bugün aklımda 7. olabileceğim geçiyordu. Yağmur tekrar yağmaya başladığında pitstoplarımdan birini yaptım. Lastikler tam sıcaklığa ulaşmada o noktada pistte kalması zordu ve pist dışına çıktım”

“Ama sonuna kadar mücadele etmeyi sürdürdüm. Kobayashi ile kazam nedeniyle birkaç sıra kaybetmem kötü oldu. Ama takım performansı olarak bugün iyi bir iş çıkardık diye düşünebiliriz. Bu yüzden kısa tatile iyi bir giriş oldu ama Spa için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Buemi hamiltondan kopya çekmiş.Bu cümlenin telif hakkı hamiltona aittir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir