Webber Yanlış Lastik Seçimine Hayıflanıyor

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, yarışın son bölümlerinde tekrar yağmur atıştırdığında geçiş lastiklerini takmayı tercih etti ama yanlış karar olduğunu anlayınca tekrar pite girdi ve oluksuz lastiklere döndü.

Mark Webber, galip Button’un 50 saniye gerisinde kalmasını bu karmaşaya bağlıyor.

Webber: “Kokpitte yanlış kararlar verene kadar oldukça keyif veren bir yarıştı. Oluksuzlara geçmede doğru karar verdim ki işe yaradı. Ama iki tur boyunca geçiş lastiklerini takan tek kişi olunca tamamıyla aptal görünüyorsunuz”

“Yağmurun şiddeti artsaydı, mesela 3-4 dakika kadar daha, doğru karar olacaktı. Bu yüzden zar atmanız gerekiyor. Açıkçası oluksuzlarla geçiş lastikleri arasındaki fark, çok yağdığında ortaya çıkıyor”

“Karar benimdi. Zar atma kararı verdim ve eğer işe yarasaydı açıkçası büyük kazanım elde edecektiniz. Kaybederseniz de birkaç yer kaybınız olacaktı. Bugün olan buydu”


Yorumlar

  1. Siz şimdi bana Vettel ve Webber'e eşit davranıldığını mı söylüyorsunuz ? O iş İstanbul 2010'dan sonra bitti…

  2. ayrıca ben de yanlış hatırlamıyorsam sıralama turunda kersi yanlış yerde açıp turu berbat eden ve geçen hafta kalkışta motoru boğup yer kaybedende webber di.

  3. sinan yanlış hatırlamıyorsam webber sıralamalarda da lastiği iyi kullanamadığını söyledi. Bu da senin apaçık bir redbull düşmanı olduğunu gösteriyor. tarafsız ol biraz. sanki ferrari de massanın durumu daha ii. bu konuda en iyi mclaren var

  4. Ben bu olaydan bahsetmiyorum.Genel olarak konuşuyorum.Cuma gecesi kime çalışıldığı belli Red-Bull'a laf atmaya çalışmıyorum.Zaten her şey apaçık ortada.

  5. yazıyı okursan webber lastik tercihini kendi yaptığını söylüyor bu red bull un suçu ne. sırf red bull a laf atmak için yazıyı okumadan yorum yazmayın.

  6. yazık ama webbere ya zaten nedense polleri almaya başlayınca kers sorunu yeniden başladı….

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Üzülme webber geçiş lastiklerini takan tek kişi sen değildin.
    Webber genelde pitstopları ilk başlatan kişidir.Bugün olanlar sadece yağmur lastiği kumarı değildi.Tur bindirme esnasında biraz daha dikkatli olabilirdi.Daha iyi startlar alabilirdi.

  8. Sen zaten hep kaybediyorsun Webber.Burada kaldığın sürece de kaybetmeye devam edeceksin.Belki yeteneğin Vettel'den çok aşağıda değil ancak Red-Bull için sen sadece rakiplerden puan çalmak için kullanılan bir adamsın.

  9. Bu adam F1'deki en delikanlı adam gerçekten. Yaptıysa yaptım diyor.

  10. keşke gelseydi o yağmur , daha da güzel olurdu yarış . hem webber vettel i geçerdi yine

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir