Rosberg Spa'yı ve Monza'yı Bekliyor

yazar:

kategori:

Rosbeg: “Bugün sağlam bir kalkış yaptım ve 3 sıra kazandım. Yarışın ortasında ana lastikler, nemli şartların artmasıyla artık tutunma sağlamıyordu. Bu yüzden geçiş lastikleri takmaya karar verdik. Ne yazık ki yağmurun şiddetli olmadığını gördük ve oluksuzlara geri döndük ki bu bana birkaç sıraya mal oldu. Buemi ve Di Resta’yı yakalamak için çok zorladım ve farkı kapatmayı başardım ama son virajda onları geçmek imkânsızdı.”

“Bu yüzden sadece 2 puan alabildim. Ama yine de geçen seneye göre daha fazla. Şimdi tatil sonrası gelecek iki yarışı dört gözle bekliyorum. Yüksek hızlı Spa ve Monza, Mercedez Benz motorunun gücü ile aracımızın lehine olmalı”

Vites kutusu arızası nedeniyle yarışı tamamlayamayan Schumacher ise yarışın başında ayarlarda kumar oynadıklarını söyledi.

Schumacher:”Kalkışta düşük lastik basınçları ile kumar oynadık. Çünkü pistin çabucak kurumasını bekliyorduk. Ama çok kaygan oldu. Pite de kuru lastikler için bir tur geç geldim. Ama açıkçası aynı anda tek araç pite girebilir. Ondan sonra yarış normal bir şekilde gelişti ama yarış dışı kaldığımda bulunduğum yerden ileriye doğru çok büyük bir adım atamayacaktım”


Yorumlar

  1. Madem oralarda Mercedes motorları büyük avantaj o zaman Force Indialar sizi dağıtıcak desene…

  2. Monzada güçlü olabilir ama Belçika da zor gibi kısa Dingil mesafesi ile.

  3. Schumi ve ya Rosberg'den Monza'da Mclaren ve Ferrari'nin arasına girip podyum almalarını bekliyorum.Spa'da ise fazla umudum yok.Hızlı da olsa aerodinamisi az bir pist değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir