Hamilton: "McLaren, Red Bull Kopyası Değil"

yazar:

kategori:

Bazı analizciler, McLaren dâhil Red Bull’un rakiplerinin, egzoz beslemeli difüzör gibi Adrian Newey’in fikirlerini araçlarına ekleyerek lider takıma kafa tutabildiklerini düşünüyor.

Bild am Sonntag’a konuşan Hamilton: “Görünüşte biz ve Ferrari, Red Bull’u kopyalamışız. Ama bu doğru değil”

“Araçta gerçekten çok fazla şey değiştirmedik. Bazen bunlar saniyenin 0,007’si veya o civarda bir şey kazandırıyor.

“Ama bu küçük zaman kazanımları, 0,1’in devasa olduğu bir sporda önemlidir.”


Yorumlar

  1. Aslında Red Bull'un aracı MP4/20 nin kopyası olarak ortaya çıktı Newey uçan tenekesine zırh kaplayarak bu kadar hızlı bir araç yaptı.

    Tabiki mevcut kurallar çerçevesinde her araç birbirine benziyor ama şasi ya da başka deyişle karoseri en benzemez iki araç RedBull ve McLaren'dir herhalde. Hatta McLaren tüm araçlardan bariz şekilde ayrılıyor.

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    arkadaşlar motor haritalaması güzel bir fikir bu herkes tarafından yapıldı doğru.Ama mclarenin aracı ile redbul aracı arasındaki bezerliği ikisinide burnunun sivri oluşu şeklinde açıklamak lazım.Birbirine benzemeyen iki araç varsa bu ikisidir zaten.Newey bile mclaren aracı ile kendilerini kinin çok farklı yaklaşımlarla yapıldığını kabul etmiştir.Ferrari ile çok daha benzeşiyor bence redbul.

  3. kavruk (hungaroring2003) avatarı
    kavruk (hungaroring2003)

    Hodrimeydan.

  4. bişeyler anlatmaya çalışmış galiba;

  5. gerçekleri ortaya dökmeye başlarsak rahatsız olacakların sayısı artabilir

  6. tamam iyi hoş diyosun da o ceza casusluk sebebiyle verildi rakibin bilgileri ele geçirildiği için bilgiler araçta uygulandığı için değil (bilgiler mtc'ye uğradığı için araçta kullanıldığı için değil) ki bu durumda yaptığın yorum ve haber içeriği uyuşmuyor

  7. doğru katılıyorum ama hamiltonun bahsettiği "sezon içi" gelişim ki bu da kopyalayarak olmadı yoksa sene başında herkes red bull'dan bişeyler aldı yani ona laf yok aradaki farkın kapanması her şeyin kopyalanması ile değil ufak da olsa gelişimlerle oldu ferrari için de mclaren için de

  8. bence de gayet güzel dedi

  9. kavruk (hungaroring2003) avatarı
    kavruk (hungaroring2003)

    Gerçeklerden rahatsız mı oldun ?

  10. öncelikle haber ile yazdığın yorum tamamen alakasız. tartışma çıkarmaya yönelik. yorumunda yazdığın "McLaren ferrarinin bilgilerini çaldı" şeklindeki yorumda yine senin F1 den ne kadar anladığının göstergesi. bilmiyorsan öğretelim: 1-olay ferrari ve McLaren mühendisi arasında olmuş. takım yönetiminin gelişmelerden haberi yok. 2-ferrarinin açıkladığı; bilgiler şu tarihte fabrikadan çıkmış dediğinde McLaren pistlerde kazanan bir araca sahipti.3-McLaren aracı fia tarafından incelenmiş ve temiz çıkmıştır. tedbir amaçlı haksız yere birkaç bölümde geliştirme yapılması yasak edilmiştir.4-ferrarinin ortağından ceza gelmesi gayet doğaldır, 90 lı yılların sonu ile başlatılan fia-ferrari birlikteliğinin en güzel örneklerinden biridir. 5-R.Dennis, sapık mosleye tlf açarak alonsonun kendisinin bazı ferrari belgelerine sahip olduğunu 1.pilot olmak uğruna kendisini tehdit ettiğini söylemiştir daha sonra alonso böyle bir belgeye sahip olmadığını açıklamıştır, bu gelişmeleride R.D. sapığa tlf ederek açıklamıştır.dahada sonra alonso tehditlerini fia yardımı ile gerçeğe dönüştürmüştür. 6-bilgi alışverişi yapan mühendisler gerçek manada ceza aldı denemez, günah keçisi McLaren, tamda sapığın istediği gibi ceza verilmiştir. sen F1 de fia ve ferrarinin döndürdüğü dolapları öğreneceksin sonra gelip burda yorum yapacaksın. esneyen tabanla güle oynaya şampiyon olamayacağını anlayan J.T. son kozu olan masa başında babaları fia ile durumu kurtarmıştır. bilinmeyen diğer bir nokta, perde arkasında özür dilerseniz 2 senelik men cezasını vermeyiz diyen fia, hazırladığı pastanın üstüne çilekleri koymayıda ihmal etmemiştir. mevzubahis olaydan yıllar sonra sapık mosley McLaren takımına verdikleri cezanın çok fazla olduğunu kabul etmiş!! ferrari ile ortaklıklarını kabul eden bernie!! 99da McLaren ın elinden takımlar şampiyonluğunu aldıklarını itiraf eden sapık mosley!! düman,dolap,sahtekarlık say say bitmez.. ittifak zayıflayınca gerçekler bir bir gün yüzüne çıkmıştır. sen F1 denen şeyin yaklaşık son 10 yılda dalavereden başka birşey olmadığını kabul etmedikçe hiçbirşey anlayamazsın.

  11. rocco junior avatarı

    Sidepodlar dışında pek farklı bir bölge yok aslında diğer araçlar içinde geçerli birde Mclaren aracı daha yüksek arkası alçak Redbull da tam tersi.Ancak özellikle egzoz tasarımı ve haritalama çok benzer,ön kanat için yapılmış uğraşlar,geçtiğimiz sezon onların gizemli bölgelerini kopyalama çabaları vs.Yani gridde Redbull dan esinlenmeyen en az 1 bölgesini kopyalamayan araç yoktur bence ve bunu kötülemek için söylemiyorum

  12. Tabii canım. 2007'de Ferrari'nin bilgilerini çaldığı için markalar klasmanından diskalifiye edilen ve 100.000.000 $ (yüz milyon dolar) para cezası alan da McLaren değil. Bu sefer sadece kopyalamamışsınızdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir