Villeneuve: "Schumacher'i Eleştirmenin Anlamı Yok"

yazar:

kategori:

Ama şimdi ise Fransız asıllı Kanadalı, spora geri dönüşünde eleştirilen Schumacher’e destek çıktı.

Villeneuve: “Onu eleştirmenin bir anlamı yok”

“Ferrari’de iken Rubens ve Eddie’den 0,1 saniye hızlıydı. Şimdi ise Nico Rosberg’den 0,1 saniye yavaş. Yani çok fazla şey değişmedi.”

“Eleştiri, spor ve genç pilotlar için kötü. Onun çok iyi olduğu ve yenildiğini söylemek, kötü olup bunun kaybetme neden olduğunu söylemekten daha iyidir.”

“Bir pilot için bir veya iki sezon işler bir araya mükemmel şekilde gelmeyince böyle şeyler olabilir”

Formula 1’in DRS gibi yeniliklerle çok yapay hale getirildiğini daha önce ifade eden Villeneuve, bu sefer babasından örnek verdi.

Villeneuve: “Babam, (1981) Jarama’da bütün yarış boyunca 4 pilotu arkasında tutmuştu. Herkes onu en harikulade yarış olarak hatırlar.”


Yorumlar

  1. F1 denice akla Shumi gelirdi. Şimdi suni geçişler geliyor. Yani tadı tuzu kalmadı bence. Herkez elini kolunu sallayarak geçiyor. Son yarışta Shumi Drs siz geçişler ypmıştı,Alonso ile birlikte.İşte onlar usta ve gerçek geçişlerdi. ve güzeldi

  2. Aynen. Önceden bir heyecan olurdu geçermi geçemezmi diye şimdi anında görüntü misali DRS ve Kers hemen geçiyor.

  3. bence drs kers… hiç bir şeye gerek yok son model geciş olmayan pistler ortadan kalkmalı ve daha klasik pistler olmalı ve 2008 e kadar olan kuallar geri gelmeli heyecan mutlaka geri gelecektir

  4. Sinan ÖZER (hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER (hungaroring2003)

    DRS'nin formula 1'e kattığı en önemli şey : SUNİ GEÇİŞLER.

    0.1 konusuna gelince.Rosberg'den 0.1 saniye yavaş olabilir.Ama Ferrari'deyken takım arkadaşı kimse ondan 0.5 saniye hızlı oluyordu genellikle.Zaten bu yüzden efsane.Ferrari'de sürüyle takım arkadaşı eskitti.

  5. drs olsaydı 2005 san marino gp'si de olmayacaktı. 12 tur nefeslerimizi tutup izledik. evet drs heyacan kattı ama, F1 de her şey geçiş değil, villeneuve haklı bu konuda, mücadele önemli.

  6. Yaş bu konuda etken olabilir buna katılıyorum.Fakat en önemli sebep lastikleri ısıtamıyor bence.

  7. Sıralama turlarında, açık şekilde mağlup oluyor. Buna alıştık artık, yaş ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Tek turda maksimum verim yaş 42 olunca çıkmıyor demek ki.

    Ama bu sezon yarış temposu olarak Schumacher önde.

  8. 0.1 sn rosberg için az ise eddie ervine ve barrichello için de az,misal olarak vermiş, 0.3 dese daha doğru olurdu,tabi Q3 deki 1sn farkları saymazsak=) Ona hala anlam veremiyorum

  9. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    0.1 çok iyimser olmuş.

    bazen 1 sn oluyor 😀

  10. adam da ondan bahsediyor drs yoktu , savunmasıyla tuttu ama gercek heyecan yaşandı diyor . geçiş artışı olması önemsiz , gerçek f1 severler şu anki drs li geçişlerden hiç zevk almıyor bunu herkes biliyor . nerde kaldı o katı savunmalar , aynı seviyedeki 2 pilot arka arkayayken öndeki hata yapmadıkça geçememe ve arkadakinin herşeyi deneyerek geçiş hamleleri yapması … Bence bunlar daha zevkliydi .

  11. sonuçta schuminin en rekabetçi olduğu dönemlerde onunla rakip olarak yarışmış bir pilot o yuzden schumacherle arasında bellı sorunlar olsa da onun ne kadar buyuk bır pılot oldugunu en ıyı bılen pılotlardan bırıdır sonucta ılerıkı donemlerde belkı de alabılecegı sampıyonlukları schumı engelledı

  12. Drs olsa Baban zor tutardı Villeneuve Bir yandan geçişler artı diye seviniyoruz heycan geldi diye seviniyoruz.Ama bir yandan da gerçek mücadeleler öldü 2011 Canada da podyum Schumacher'in hakkıydı.

  13. Bazen 0.1 saniye öndeydi bazen 0.5 saniye bazen daha fazla bazende 0.1 saniye gerideydi.
    Schumi bu sene lastikleri ısıtamıyor ihtimalide aklıma gelmiyor değil tek turda ama o ısıtmayacakta benmi ısıtacağım 🙂

    En yakın örnek 2006 sezonu schumi ile massa nın sıralama turlarındaki farklarına bakın Schumacher 0 bilmem kaç saniye önde çoğu zaman …

    Ben hala inanıyorum bu sene gördük ki sıralama turları herşey değil yarış performansı önemli olan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir