Vettel Basından 10 Tam Puan Aldı

yazar:

kategori:

Red Bull pilotunun son Temmuz ayında galibiyet alamamasına rağmen haberde Vettel’in, Haziran ayına kadar en iyi araca sahip olduğu ama yine de ustaca sürerek sonuçlar aldığı yazıldı.

Aksine takım arkadaşı Mark Webber ise sadece 5.5 puan alabildi.

Vettel’e en yakın isimler, 10 üzerinden 9’ar puan alan Lewis Hamilton ve Fernando Alonso

La Gazzetta dello Sport’a göre Hamilton, doğru günde herkese dersini verebilir ama biraz kendine hâkim olması gerekiyor.

Bununla birlikte McLaren’in diğer pilotu Jenson Button ise 8 puanda kaldı. Öte yandan Massa, “takım arkadaşı ile aradaki büyük fark nedeniyle” sadece 5 puan alabildi.

5 puan alan diğer isim 7 dünya şampiyonluğu bulunan Mercedes Pilotu Michael Schumacher. Alman pilotun takım arkadaşı Rosberg ise 7 puanı kaptı. Gazeteye göre Schumacher’in o eski güzel zamanları bir daha asla geri gelmeyecek.

Sauber’den Kamui Kobayashi ve Force India’dan Adrian Sutil 6.5 puan alırken Paul di Resta, Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari ve Sergio Perez 6 puanda kaldı.

Webber gibi Vitaly Petrov ve Pastor Maldonado’ya 5.5 puanı layık gören gazete, Rubens Barrichello, Nick Heidfeld, Timo Glock ile Lotus ve şimdiki HRT pilotlarına 5 verdi.

En altta yer alan Narain Karthikeyan, Karun Chandhok ve Jerome d’Ambrosio’nun puanları 4.


Yorumlar

  1. Gazeteye göre Schumacher'in o eski güzel zamanları bir daha asla geri gelmeyecek.

    Ne güzel demiş efsane artık kestane oldu ama burdaki fanatikler hala anlamıyor 🙂

    Schumi vasat bir pilot bebeninde altına ferrari versen oda şampiyon olur.

  2. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    kaan kaç yaşındasın gerçekten merak ettimn bu cevabından sonra bence en fazla 12

  3. tifo Vettel 2 3 defa hamiltonla buttonu geçti en az bi o kadar massayı geçti ve geçen yarışta alonsoyu geçti. yani senin dediğin saçma. ayrıca şu ferrari ve mercedes motorunu red bulla taksak ne olur acaba.. o zaman diğer takımlar red bullu bi startta görür artık(çok abartılı oldu ama en az0.5 saniye kazanır ve düzlüklerde de herkese atak yapabilir)

  4. Vettel herkesi ikiye katladı katlayacak Notre Dame'ın Kamburu na döneceksiniz hala boş laflar.Piti herkes bizden 3 sn sonra bitiriyor geçiş yapmayıp bekleyelim mi.Mesela ne kadar yada kaç tur?Buna güzel cevaplar gelebilir.Biz hızlı olmaya alışkınız.Bunun bir takım oyunu olduğunu biliyormuydunuz?

  5. şampıyonluk adaylarına 5 den fazla atak yaptıysa

  6. vettelin bugune kadar kime doğru düzgün atak yaptı bak hamilton a o alonso button webber vettel hepsiyle kaıpışıyor yada alonso vettele bak hamiltonu geçmek için pite giriyor massayı geçmek için pite giriyor hele geçen sene ooo ona girmiyim geçmiş dersiniz bu sene 5 den fazla atak yaptıysa özür dileyecem

  7. vettelin bugune kadar kime doğru düzgün atak yaptı bak hamilton a o alonso button webber vettel hepsiyle kaıpışıyor yada alonso vettele bak hamiltonu geçmek için pite giriyor massayı geçmek için pite giriyor hele geçen sene ooo ona girmiyim geçmiş dersiniz bu sene 5 den fazla atak yaptıysa özür dileyecem

  8. doğru burada genel sıralama yaptım. bu sene zaten durum belli, aşağıda yazdım.

  9. kaedeşim vettelin yerine tüm yıldız pilotlar açar o farkı

  10. kaana katılıyorum birileri kendi pilotları vettel kadar hızlı olamadığı ve vettel yapmadığı için kıskançlılklarından ne diyeceklerini bilemiyorlar (kendilerine yediremiyorlar)

  11. Sinan ÖZER (hungaroring2003) avatarı
    Sinan ÖZER (hungaroring2003)

    Sen bu seneki performanslara göre değil de kendine göre kaliteleri açısından sıralamışsın.Kendi fikrimi söyleyeyim.Şu anki şartlarda,6 tane şampiyonluk için yarışan pilotun altında(Vettel Webber Alonso Massa Button Hamilton)motorundan şasisine kadar aynı özellikle arabalar olsa,bu 6'sı arasından sıyrılan 2 isim Alonso ve Hamilton olur.Diğerleri(Vettel Webber Button Massa) ancak bunların arkasında 3.'lük için savaşır.Bana göre durum budur.

  12. Vettel bu sene geçen senelere nazaran az hata yapıyor. bu yüzden ikinci şampiyonluğunu almaması için hiç bir sebep yok. maalesef.

  13. Deli_ Manyak avatarı

    iyiki sana sormamışlar schuminin birde ne işi var 😀 … bu sene canadadan başka hiç ortada yoktu ortada

  14. vettel niye 8 oluyor. adam açık ara fark atmış. yediremiyorsunuz de mi

  15. bana göre araca göre performas olsa alonso 10 hamilton 10 vettel 8 button 9 webber 6 shumacher 7 nico 8 diresta 6 massa 6 petrov 5 hintliler 1 timo glock 3 kovalainen 5 trulli 4 d'ambrosio 2

  16. Hee bana sorsalar:
    1. Schumacher
    2. Alonso
    3. Vettel
    4. Hamilton
    5. Button
    6. Massa

  17. Zaten şu durumda Vettel-Hamilton-Alonso birbirlerine çok yakınlar. (Button'ı hala saymıyorum.) Birinin önde olması (diğerleri 9 alırken 10 alan biri) gerekiyordu, o da sene başından beri açtığı puan farkıyla Vettel olması gayet doğal.

    Eğer Vetteli sürekli olarak podyum dışı veya en iyi ihtimalle 3. tutabilirlerse diğerleri de 10 puan alabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir