Raikkonen: "DRS Pilotlar İçin İyi Değil"

yazar:

kategori:

Ferrari’den ayrılıp ralli dünyasına adım atan Raikkonen, Ekim ayında 32 yaşına girecek ama 2012 planlarını yapmış değil.

Raikkonen: “Bilmiyorum. Siz bana bunu yüz defa farklı şekillerde sorsanız da cevap değişmeyecek. Ben bilmiyorsam, kimse de bilmiyordur”

Jacques Villeneuve gibi Kimi Raikkonen de DRS dâhil yeni kuralların çok iyi olmadığını düşünüyor.

Raikkonen: “Gerçek geçişle ilgisi yok. Tek yaptığınız, yaklaşmak ve sadece bir butona basmak. Önünüzdeki adamın bir şey yapması mümkün değil”

“Sanırım doğru yönde zorlamaya çalışıyorlar. Belki televizyon için iyidir ama pilotlar için iyi değil”


Yorumlar

  1. istisnalar vardır elbet kötü pilot değil sonuçta. Ama tifozileri çileden çıkardığını biliyoruz. 1. olamayacaksa tenezzül bile etmez. Çünkü F1 onun için hobi gibi kafasına göre, bazen..

  2. evet pilotlar için drs iyi değil
    bazıları drs ile bile beceriksiz parmak çocuk..

    bazılarınıda mercedes motoru açmıyor hep yanıp dumanlar atmakta sevgili ıce man

    pilot var pilotlar var.

    sen yine spa mabedinde kal ve öyle anıl başkada bir şey yok çünkü.

    massanın katkılarıyla..

  3. arkadaşım sen kiminin spa da ki geçişlerini görmemişsin heralde 2005-2009 arasında spa yarışlarını bilmen bile kiminin agresifliğini anlamana yardımcı olur 2005 te sezonu kaybetmesinin nedenlerinin başındada arabayı fazla hırpalaması yani agresifliği gelir aydınlatıyım kimi herzaman zorlayan bir pilottu taa ki f1 sıkıcı olana kadar.

  4. Ciddiye almaya gerek yok, şıracının şahidi bozacı durumu olmuş 🙂 Hiç bilmiyolarsa Youtube a Raikkonen overtakes yazsınlar da pilot görsün gözleri. Dediğin gibi Kers, Drs, Lastik farkı olmayan zamanlardan gerçek geçiş seyretsinler biraz, unutmuşlar belli ki..

  5. adamın son sıradan baslayıp yarıs kazanmıslıgı var üstelik drs kers lastik farkı gibi saçma sapan sebeplerin etki etmediği bi formula 1in oldugu zamanlarda.siz neyin kafasını yasıyosunuz anlamıyorum

  6. katılıyorum boşuna kanka olmamış veletle. tek turda, kalkışta ve önü açıkken iyi ancak arkada ise aracı da bir redbull değil ise saç baş yoldurur orta sıra pilotlarını bile geçemez belki de bilerek geçmedi (2008-2009)

  7. Outlaw Rider  avatarı

    Arkadaşlar burada irdelememiz gereken konu D.R.S nin yapay geçişleri ve geçişleri kolaylaştırması değil, Altında sezonun açık ara en iyi aracı olan S. Vettel in Silverstone da L. Hamilton ı 15 tur boyunca neden geçememesidir! >: )
    "adam zaten 1. gidiyor kendisini mi geçicek " diyen zihniyet 2011 İngiltere GP yi tekrar tekrar tekrar izle. >:)

  8. http://www.youtube.com/watch?v=8bmj9jjBH6M&playnext=1&list=PL0A3FA5DD81385D7F
    Kim geçiş yapamıyor ?….Spa,Monaco,Suzuka,Türkiye ve daha bir çok pistte çok iyi geçişleri var ve Drs konusunda oldukça haklı,Kers hadi neyse enerji geri dönüşümü güzel fakat DRS yaklaş,geç..Rai haklı

  9. raikkonene geçişi iyi diyenler var.. YUH diyorum. raikkonen geçişte en kötü pilotlardan biridir. önünü açarsınız basar gider o ayrı ama geçişte griddekilerin en kötülerindendir her zaman. agresif hiçbir zaman değildi. hele hele ferrari yıllarında.

  10. sorma Kimi yaa sen gittikten sonra ortalık çoluk çocuğa kaldı adam bi sürü tur kendinden yavaş pilotun peşinde turayıp duruyo sonra vay efendim düzlük hızı oluyo ama bu sistem sayesinde basıyo düzlükte yaklaşıyo aradaki fark 0'a indikten sonra da start düzlüğünde geçerek büyük övgüye layık görülüyo yok ki şöyle en sağlamından suzuka 2005 teki gibi son turda dışardan atak yapacak bi pilot

  11. kiminin DRS yorumu çok doğru , gerçek geçişleri kendisi ve lewis en iyi yapıyor. buarada kiminin f1 dönme ihtimalini oldukça zayıf görüyorum. fin pilotlar ( efsane mika gibi ) bir gittimi pir gidiyorlar ve spordan soğuyorlar. malesef mucizeye ihtiyaç var. belki gerçek olur…

  12. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    Adam hep birinci değil ki…

  13. Gerçek geçişle ilgisi yok. Tek yaptığınız, yaklaşmak ve sadece bir butona basmak. Önünüzdeki adamın bir şey yapması mümkün değil"
    Kesinilikle haklı ve drs siz geçiş Alonso,Hamilton ve Shumi yapıyor.Çünkü onlar usta.

  14. Outlaw Rider  avatarı

    Neyse KaĞan yorumuna cevap vermeyeceğim >:)

  15. Rai haklı.
    Kers bazı keyifli durumları (40) daha oluşmadan engelledi.

  16. bu adamın karizması yeter bea……….

  17. Deli_ Manyak avatarı

    yetenek yok garipte ne yapsın…

  18. Saçma yorumlarına aynen dewam ediyoon. adam zaten 1. gidiyor. kendisini mi geçecek. zaten alonsoyu geçiyor. tabi onu sürücüden saymıyorsan bilemem..

  19. seni f1 haberinde görmek bile güzel bi dönemedin gitti kendi bile bilmiyor 🙂 tamamen yapay oldu f1 Rai bu saçma yenilikleri hiç sevmeyen biri gelecekse de gelmiyor. lastik korumaktan pilot zorlayamıyor agresif pilotlar heba oluyor , yeni lastiği takan GP2 aracını geçer gibi geçiyor düğmeye bas geçiş yap bidaha bas kers kullan haklı sadece aracı kullanacaksın geçebiliyorsan geç

  20. bu adamda beni unutmasınlar die böle konuşuyo işte. oda güzel

  21. bu adamda beni unutmasınlar die böle konuşuyo işte. oda güzel

  22. adam mantıklı beyler … göze hitap için iyi sadece ..

  23. drs kalksın ! deli savunmaları ve deli geçişleri özledik !

  24. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso
    Gerçek geçişle ilgisi yok. Tek yaptığınız, yaklaşmak ve sadece bir butona basmak. Önünüzdeki adamın bir şey yapması mümkün değil

    bu zamana kdr hep DRSyi savundum ama bu sözler fikrimi değiştirdi.

  25. Outlaw Rider  avatarı

    Raikkonen: “Gerçek geçişle ilgisi yok. Tek yaptığınız, yaklaşmak ve sadece bir butona basmak. Önünüzdeki adamın bir şey yapması mümkün değil"
    Evet ama bu yardımlara rağmen Vettel gene geçemiyor gene geçemiyor >: )

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir