Resmi: FIA, Eau Rouge'de DRS Kullanımını Yasakladı

yazar:

kategori:

Bu sene başlarında Monaco’da tünel bölümünde arka kanat sisteminin yasaklanmasının ardından bazı pilotlar, ünlü Eau Rouge bölümü için endişeli.

Pilotlar, DRS’nin tamamıyla serbest olduğu antrenman ve sıralamada yüksek hızlı bölümde arka kanat açıkken yön değişimlerinde riski yükselmesinden çekiniyor.

Anlaşılan o ki Pilotlar Birliği (GPDA), bu konu hakkında endişelerini Belçika GP öncesinde ilgili yerlere bildirdi.

FIA, bu meselenin üzerine eğilinmesi gerektiğini kabul etmesine rağmen yönetim kurulunun önde gelen isimleri, son kararın verilmediğini dile getiriyor.

Eau Rouge’de DRS kullanımı, yarış için sıkıntı yaratmayacak; çünkü FIA, DRS alanını farklı yerde belirledi. Buna göre alan, Raidillon çıkışından başlayacak ve Les Combes şikanına kadar devam edecek.

——–

Güncelleme

FIA, gelişmeler sonrasında Eau Rouge’de kullanımı tamamen yasakladı.


Yorumlar

  1. eau rouge virajı aslen sadece verdiğiniz resimdeki 3. nolu virajdır. ancak öyle tahmin ediyorum ki bu virajların tamamında yasak olabilir, çünkü genel kullanımda bu virajların tamamına eau rouge deriz. halbuki işin aksiyonu raidillon virajlarıdır 🙂 neyse konunun özü şudur ki pek ciddi bir yasak değil, sonuçta bu viraj geçilir geçilmez kanat açılabiliyor(sıralama).

  2. http://www.f1circuits.com/wp-content/uploads/2010/12/Spa-Francorchamps_of_Belgium.svg_.png
    dediğin bu linkteki hangi numaralandırılmış viraj yani yasaklanacak yer olan 3, 4, 5in hepsimi yoksa sadece 3 4 yada 5 mi?

  3. eau rouge düzlükten önce sola kıvrılan ilk viraj, hemen ardından raidillon geliyor. yani eau rouge virajı kısacık bir bölüm. yani bu yasak hemen hemen hiç bir şey değil. belki sadece virajlarda bile drs kullanan redbull'un sıralama performansını bi nebze etkiler o kadar.

  4. Deli_ Manyak avatarı

    belki çeyrek drs kullanırlar çaktırmadan 😀

  5. Evet, Newey oraya bisey uydurur nasil olsa, yarim drs felan 🙂 neyse ki yasaklandi, bakalim bu sefer ne yapacak 🙂

  6. Sıralama ve antrenmanlarda pistin her tarafında DRS kullanmak serbest olduğu için bir kısıtlamadan bahsediliyor.

  7. Sinan Özer(hungaroring2003) avatarı
    Sinan Özer(hungaroring2003)

    Eau Rouge'a koyacaklarını kim söyledi.Oraya zaten koymazlar.Raidillon'dan Les Combes'e kadar yapsalar bile Raidillion'un çıkışından bayağı bir sonraya atarlar açış alanını…Çünkü o düzlük çok uzun 1 saniye geride bile olsan geçme şansın olur.

  8. yasaklarlarsa RB darbe alabilir. Mevcut DF ile orayı DRS ile dönebilirler bir ihtimal.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir