Vettel Başarı Hızında 4. Sırada

yazar:

kategori:

Bu, Blick Gazetesi adına yazan Roger Benoit’in bulduğu bir konu.

23 yaşındaki Vettel, en genç yarış galibi ve en genç şampiyon ve 2011’de de kazanarak çifte şampiyonlar arasına girmesi yüksek ihtimal.

Ama ilk 73 yarışta ne kadar başarılı olduğu konusuna gelince Jackie Stewart, aynı zaman diliminde 18 yarış galibiyeti ve 2 şampiyonlukla daha üstün görünüyor.

Buna kıyasla Vettel, tek şampiyonluk ve 16 zafer elde etti. Stewart’tan da iyisi ise Michael Schumacher. Alman pilot, 19 yarış galibiyeti ve 2 dünya şampiyonluğu kazanmıştı.

Ve listenin başında Damon Hill yer alıyor. İngiliz pilot, tek şampiyonluk almasına rağmen 73 yarıştan 21 galibiyet çıkarmıştı.

Bununla birlikte Sebastian Vettel, galibiyet açısından şimdiye kadar başardıklarıyla Alain Prost, Lewis Hamilton, Niki Lauda, Fernando Alonso ve Kimi Raikkonen gibi isimleri geride bıraktı. Ayrton Senna, ilk 73 yarışında sadece 13 defa kazandı ve şampiyon olamadı.

Nigel Mansell, 72 yarışında ilk galibiyetini alırken Mika Hakkinen, 100. yarışına yaklaşıyordu.


Yorumlar

  1. Tiger tankı kadar sağlam bir ME109 uçağıyla eminim daha fazlasını da yapabilirdi! Hadi Hill'in aracı da rakipsizdi ama özellikle Stewart ve Senna karton dayanılkılığında yarış bitirme yeteneğine sahip araçlarla yarıştı hatta Michael de öyle.

  2. Bekle sen

  3. Adilan ordan

  4. Adilan ordan

  5. Hiç kimseye kaptırmayacağı bir rekoru olacağına eminim ! Geçiş yapamama rekoru >:)

  6. Çok daha fazlası da gelecek böyle giderse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir