Schumacher: "F1'e Girmek İçin Jordan'a Yalan Söyledik"

yazar:

kategori:

Spa-Francorchamps’da bu hafta sonu Michael Schumacher, Jordan ile spora adım atmasından bu yana geçen 20. senesini kutlayacak.

22 yaşındaki Schumacher, Jordan ile sıralamayı 7. tamamlamasından sonra dikkatleri üzerine çekmiş ve Benetton tarafından takıma dâhil edilmişti. Alman pilot sıralama performansını, 1 tur bile gidemeden debriyajındaki sorun nedeniyle tamamlayamadığı yarışa yansıtamamıştı.

Schumacher: “Isınma turunda bir sorunumuz vardı.”

“Ön bilgilendirmede buna değinmiştim ve debriyajı değiştirip değiştirmeyeceğimiz üzerine konuşmuştuk. Ama Eddie (Jordan), bunun bize çok fazla paraya mal olacağını söyledi. Ardından da kırıldı”

Weber, Jordan pilotu Bertrand Gachot’un Londralı bir taksi sürücüsüne saldırması ile hapse atılmasının ardından Schumacher’in F1’e girişi için görüşmelerde bulunuyordu ve bu görüşmelerde Eddie Jordan’a, Scchumacher’in Spa’yı çok iyi bildiğini söyledi.

Schumacher: “Bu konuda yalan söylediğimizi kabul etmem gerek. Eddie Willi’ye, önceden orada yarışıp yarışmadığımı sordu ve Willi de evet dedi. Çünkü orada hiç yarışmadığımı hayal edemezdi.”

Alman pilot, menajeri Webber ile kendisinin o hafta sonu nasıl bir pansiyonda kaldıklarını da belirtti.

Schumacher: “Şaşırdığımı hatırlıyorum. Çünkü düşünmüştüm ki ‘Evet, şimdi Formula 1’deyim, 1. sınıfta.’ Açıkçası pansiyonda kalmaktan rahatsız olmadım; soğuk olması ve ısıtıcının da çalışmaması hariç”

Söylenen göre Jordan, aslında tecrübeli Stefan Johansson’u tercih edecekti ama Schumacher’in Sauber Mercedes spor otomobil takımı (Peter Sauber yönetiminde), sponsorluk için 150.000 $ teklif etmiş.

SID Haber Ajansı’na konuşan Peter Sauber: “Bu, bir yarış için oldukça fazla bir paraydı”

Sauber, Mercedes’in diğer ismi Heinz Harald Frentzen’in Schumacher ile yakın oranda, hatta daha da fazla yetenekli olduğuna inanıyordu ama Schumacher’in çalışkanlığı, zihinsel gücü ve fiziksel olarak iyi hazırlanması, Alman pilotun öne çıkmasını sağlamış.

Sauber: “Aynı zamanda yetenek ve teknik bilgiye de ihtiyacınız vardır. Eğer bu etkenlerde %100’e yakın olursanız, 7 dünya şampiyonluğu alan Michael Schumacher’i elde edersiniz”

Sauber ayrıca bu bahsi geçen 150.000 $’ı ne Schumacher ne de Webber’in ödediğini ekledi.

Sauber: “Bunu yapmasına da gerek yoktu zaten. Bizimle anlaşması vardı ve onun ilk yarışına çıkmasına izin vermek çok normaldi. Nihayetinde bizim işimize yaramadı. Çünkü Mercedes bize bir fabrika takımı olarak gelmedi. Bu yüzden onu elimizde tutamadık”


Yorumlar

  1. nedir bu schumi düşmanlığı ya kardeşim çekemiyorsunuz dünyanın pilotu o ya bi daha gelmez böylesi forza schumacher……

  2. Kafanı nereye vurdun bilmiyorum da beyninin yarısınıda orda bırakmışsın…

  3. Ne diyorsun lan sen,,, hasta ruh

  4. kesinlikle doğru tesbit

  5. "Aynı zamanda yetenek ve teknik bilgiye de ihtiyacınız vardır. Eğer bu etkenlerde %100'e yakın olursanız, 7 dünya şampiyonluğu alan Michael Schumacher'i elde edersiniz"

    + Takım emirleri + Gridin en hızlı arabasıyla bunu yaparsınız.

  6. haklısın, herkes yapıyor ufak tefek. şumiyi severim aslen, ama iki defa son yarışta rakibin üstüne bilinçli kırmak pek de hafife alınacak bir şey değil.

  7. Skandal ve kural ihlali başka yalan dolanla yarış hayatını sürdürdüğünü ima etmek başkadır.
    Pek fazla skandalıda yoktu saysan 10 tane zor bulunur zaten anti-schumicilerinde bir ellerinde o var her sene ısıtıp ısıtıp getirirlerya ayrı mesele e yani 20 yıllık kariyerinde olsun o kadar hata neticede Peygamber değil adam o ayrı konu zaten f1 pilotlarının %99 u kural ihlali yapmıştır.

  8. şuminin de ufak tefek ama toplanınca oha dedirten skandalları ve kural ihlalleri var da ondan dedim.

  9. Formula 1'e girdigi dönem pilotajın ön planda olduğu otomobillerin dönemi ve ilk sıralama seansında pistide bilmediği halde Jordan ile aldığı sonuç ortada, hani Schumacher yetenekli degil diyen ***** varya onlar için iyi bir dip not.

  10. Hayat süprizlerle doludur. F1'in süprizide Shumi. Hala seyirci sayısını etkileyebiliyor. Bırakırsa da kesin sayı düşecek. Çünkü DRS denen yapmacık geçişler çıkardılar.Bu da F1'i basitleştirdi

  11. Bile derken?

  12. he Önce F-1e sonrada size Girdi bu adam!

  13. Başarı için bazı aşılması gereken engeller vardır, ve bu doğru veya yanlış yapılır.
    Helal olsun, iyiki yapmış.
    Ve O Schumacher, o yaptıysa doğrudur. Pilotların başarı için göstermiş oldukları o anki refleksler, hırs, kendine güvenleri, egoları, içlerindeki saf benlik… kesinlikle saygı duyulmalı, zaten yarışları bunun için seyrediyorum vede saygı duyuyorum. Ben olsam aynısını yapardım.

  14. Onun adı Schumacher

  15. adamın F1'e girişi bile yalan dolanla olmuş. 97 son yarış geldi aklıma.

    olsun, iyi ki girmiş 😉

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir