Sauber: "Schumacher Hâlâ F1 İçin Bir Kazançtır"

yazar:

kategori:

Schumacher bu hafta sonu Belçika’ya F1’deki 20. senesini kutlamaya giderken Peter Sauber, Alman pilotun geri dönüşünde zorlu şartlardan geçtiğini söyledi.

Schumacher’in seneler öncesinde Jordan ile yarışmasında sponsor olması ile etken rol oynayan Sauber, 7 dünya şampiyonluğu kazanan pilotun spora geri dönüşüne de şaşırdığını ama bunun bir kazanım olduğunu belirtti.

Sauber: “Onun geri dönüşü bizi ilgilendirmez. Ama bugün hâlâ Michael’in F1 için bir kazanç olduğunu söyleyebilirim; zaferler için mücadele etmese bile”

“Onu hâlâ dengeli ve rahat bi birey olarak görüyorum. Şu andaki izlenimim şu: Hiç de kolay olmayan bir durumu çok iyi idare ediyor.”

Sauber ayrıca Schumacher’in Mercedes ile olan anlaşmasını tamamlayacağını, sonrasını ise tahmin edemeyeceğini ifade etti.

Sauber: “Bunlar, üzerine yorum yapmak istemediğim söylentiler. Gelecek sene onun direksiyonda olacağından eminim. Anlaşmasının yükümlülüklerini yerine getireceğine inanıyorum. Ondan sonra ne olur bilemem. Bununla birlikte, geri döneceğini de hiç düşünmemiştim”

Sauber, Schumacher’in 20 sene önce spora girişi konusunda da bazı ayrıntıları dile getirdi.

Sauber: “Başarının sahibi çoktur ama başarısızlığı kimse sahiplenmez. Ama Michael’in Spa’da Jordan adına nasıl yarıştığı bana her zaman sorulur. Michael’in kendisi de emekliliğine kadar o zamanki şartları bilmiyordu”

“Michael, Heinz-Harald Frentzen ve Karl Wendlinger, Spor Otomobiller Dünya Şampiyonası’nda Sauber Mercedes’in alt takımıydı.”

“Plana göre Sauber 1993’te Mercedes ile F1’e girecekti. Bu yüzden Eddie Jordan’a istediği parayı (150.000 $)  verip Michael’in ilk yarışına imkân sağlamak çok normaldi.”

Peter Sauber, bu olanları 2006’da Alman pilotun son yarışı olduğunu zannettiği Brezilya GP’nin ardından kendisine anlatmış.

Sauber: “2006’da Brezilya’daki emekliliğinde bütün o durumu öğrenmesi ile açıkçası şaşırdı. Bana daha sonra bir kask gönderdi. Başka bir şey beklemiyorum. Michael, hızlı olarak kariyerinde kendi yolunu çizdi”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir