Ferrari, Oldukça "Yenilikçi" 2012 Aracı Üstünde Çalışmalara Hız Kazandırdı

yazar:

kategori:

Takım patronu Stefano Domenicali, bundan sonra hedeflerinin her yarışı kazanmak olduğunu ancak asıl önceliğin artık gelecek seneki aracın gelişimi olduğunu söyledi.

Domenicali “Geride kalan 8 yarışta gerçekçi hedefimiz yarışlar kazanmak ve mümkün olduğu kadar fazla puan kazanmak olacak. İyi sonuçlar alabileceğimizden eminim ancak klasmana bakmamamız lazım çünkü mevcut farkla şampiyonluğun çok zor olacağını biliyoruz. Bakalım bir kaç yarışta neler olacak. İyi sonuçlar alma potansiyeline sahibiz ve kendimize inanmamız lazım.”

“150 Italia’nın gelişimi açısından neredeyse yolun sonuna geldik ancak bu araç üzerindeki çalışmaların tamamen duracağı anlamına gelmiyor. Şu an için tam gaz 2012 aracı üzerinde çalışıyoruz.”

“Gelecek sene egzoz sistemi dışında kurallarda çok değişiklik yok. Bu yüzden yeni araçlar 2011 araçları temel alınarak yapılabilir. Ancak bununla birlikte rüzgar tünelinde ve çizim ofisinde gördüklerime göre çok yenilikçi bir makine olacağını söyleyebilirim.”

“Beklentimiz böyle. 2012’de ilk amacımız bu şekilde olmalı. Sezon başından itibaren rekabetçi olmak zorundayız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari bu sezondan vazgeçti, önümüzdeki seneye odaklanıyor anlaşılacağı üzere.

  2. rocco junior avatarı

    3 senedir bu lafları duymaktayız ancak sonuç hüsran oldu bari bu sefer başaralım.Takıma güveniyorum kendi adıma çünkü çok daha kötü günlerini gördük öyle 3-5 başarısızlıkta pes edecek değiliz.Aldo Costa'nın gidişi ile takımın yakaladığı ivme ortada bu muhakkak araca yansıyacaktır ancak oldukça yenilikçi olmak ne kadar doğru?Renault en agresif araç herkes onların sistemini konuştu ama uygulanabilirliği ve faydası tartışıldı.Sezona harika girdiler şimdi ise q3 mücadelesindeler.Newey de bunu bildiği için denemedi ve çoğu takım geleneksel sistemi denedi.Kısaca evet risk alıp yenilikçi olalım;f kanal,ebd vs. gibi diğerlerinde olmayan kopyalamak için uğraştıkları bir kaç zımbırtı olsun ama çok uçmayada gerek yok.Biraz denge şart nasıl olsa kurallar %80 aynı bu araçtan diğerine rahatça faydalı olanları alırız.Ben en büyük değişmeyi burun,sidepod,kers bölgesinin değişimi birde belki egzozda diğerlerine öncülük edebilecek(İnşallah) bekliyorum.Mclaren gibi çok risk alındığında bir yasak geldiğinde aracınız faytona dönüyor yani sırtı sadece 1 şeye bağlamak bana doğru gelmiyor o yüzden aerodinamisi her koşulda çok güçlü bir araç olmalı zaten mekanikte son yıllarda harika iş başardık.İnşallah hayırlısı ile güzel bir aracımız olur.Tabuları yıkılmış,her pistte başarılı,harika bir araç…

  3. marussia virgin 2011 😉

  4. Alçak burun iyidir. (2009 Brawn)

  5. alçak burunla indycar araçları gibi görünmelerinden korkuyorum. Aerodinami daha da önemli olacak artık.

  6. Yanlış hatırlamıyorsam gelecek yıl yüksek burunlar yasak.Bütük takımlar araçlarının burnunu aşağı indirecekler.Ne kadar yenilikçi olacak bekleyip görelim.Artık bir buluş yapsınlar.

  7. burnu yere indirin de naparsanız yapın 🙂 burun yukardayken çok tipsiz oluyor araç , tamam difüzöre hava gidiyor ama bulun çaresini indirin burnu 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir