Domenicali: "Schumacher Bu Sporun En İyisi"

yazar:

kategori:

Domenicali: “Onun için özel bir hafta sonu olacak; Formula 1’deki 20. senesini kutlaması, hem sporun tarihinin bir parçası olması hem de şu anda da yerini alması anlamına geliyor. Yedi dünya şampiyonluğunun da kanıtladığı gibi o, bu sporun gördüğü en iyisi ve Ferrari’deki herkesin kalbinde büyük yeri var. Hepimiz ona bu özel durum nedeniyle iyi dileklerimizi iletiyoruz”

Bu hafta sonu yarışın yapılacağı Spa’ya da atıfta bulunarak Domenicali: “(Spa ile ilgili olarak) Özel bir hatıram, 2004’de Michael’in 2. olup şampiyonluğunu ilan etmesidir.”

“Ayrıca 1998’i de hatırlıyorum. Michael, Coulthard ile kazasının ardından garaja dönmüştü ve ben de onunla gitmek zorunda kalmıştım. Çünkü pit yolunda David ile ‘dostça’ bir münakaşa yapmaya çalışıyordu”


Yorumlar

  1. Yalan diyeceğini biliyordum, ben de blöf yaptım zaten; laf olsun torba dolsun diye sordum o soruyu 🙂

    Hani kimse Schumiyi eleştirmesin demiyorum; herşey yerli yerinde güzel. Gider bu haber (http://www.trf1.net/formula1_haberler/21939-schumacher-senna-ve-prost-gibi-gri-alanlari-kullandim.html) altına böyle bir eleştiri yaparsın; fakat sen neredeyse her haberin altına böyle yorumlar yapıyorsun bu da hiç hoş değil. Dediğin gibi Trollükten öteye gitmiyor o yorumlar.

  2. Yalan 🙂

    Öyle delicesine tuttuğum bir pilot veya takım yok. Şumi, şu anki kadroda en beğendiğim pilotların başında gelir hatta: Yıllarca mücadelelerinde ayrı bir haz yaşattığı için. Ama gözüm de açıktır, bir halt yediyse yaptı derim.

    Hangi pilot olduğu önemli değil, tuttuğu pilotun hatalarını görmeyip kriptondan geldiğini sananları ufaktan uyarırım o kadar. Adam hamilton taraftarı, alonsoya laf atar hilekar diye, kendi pilotunu görmez. Alonso taraftarı da hayır tam tersini iddia eder. Dibi kara tencere durumu yani 🙂

    İlla bir pilot tutmam gerekirse Kubica olabilir bu. F1'i heyecanı için izlerim sonuçta.

    Bu tür yorumlarım düşündüğün gibi sonuçlar hissettirebiliyor bazen. Troll diye tanımlayanlar oluyor, diyecek laf yok.

  3. Kendimi şumi hakkında konuşarak teselli etme derdim yok.

    Bu konuda benim oldukça fazla şüphelerim var. Neredeyse hemen her Schumi yorumunda Schumiye laf çakmaya ,onu küçük düşürmeye , taraftarlarının onu çok sevmesini putperesliğe benzetip ,kendini de peygamber yerine koyup bu putları yıktığını gururla söyleyip tarafsızlık kisvesi altında bunları yapan birisisin. Yalansa yalan de.

  4. xtrabit racing (Cadillac CTS-V) kardes sen ve senin gibi kisiler ancak bunlarla teselli oluyor kusura bakma ama ne dusunurseniz dusunun ne yaparsaniz yapin schuminin bu sporun senna dahil gordugu gorecegi en iyi pilot oldugu ve elindeki rekorlarin birak kirilmasi yanindan bile gecilemeyecegi gercegini degistirmeyecek ve suda var f1 sporun en tepesi ve bu sporunda en iyisi en tepesi o bu sporda duygusalliga yer yok bosuna her haberde bu tur yazilar yazipta bosuna buralari karalamayin sanki siz buralara yazinca schiminin 7 sampiyonlugu 6 ya iniyorda

  5. Ona ne şüphe Domenicalii, "Schumacher Bu Sporun En İyisi".
    Ama bu sporun en kötüsü de sensin Domenicali.

  6. Elbette bunlar oldu ancak HILL olayı hala tartışma konusu, schumacher gibi biri bir suçu kabul etmemişse kasten yarış dışı bırakmadığına inandım ben, doğru olmayabilir. Dostum 20 seneden bahsediyoruz, son ergenlik ve geç yetişkinlik dönemleri de dahil. F1 Bu adamın işi değil hayatı olmuş, herkes bu kadar sürede tonla hata yapar ki bu bebeler ayırt etmeksizin ondan hiç de aşağı kalmamıştır. Bir tek temiz HAKKINEN ve RAIKKONEN vardır ki bunu da genlerine bağlıyorum 🙂

  7. Hamilton'ın güvenlik aracını sollaması ve yalan skandalı, Alonso'nun da şike ile kazandığı galibiyet, takım emri skandalı var. Bunların üzerine bilgi hırsızlığını da koyabiliriz.

    Bu sporda kimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Yalnızca Schumacher'in yaptıklarını görüp diğer bireylerinkini göz ardo etmek olaya at gözlüğü ile bakmaktan başka bir şey değildir.

  8. Dediklerin kesinlikle doğru. Sanırım bir tek Mika'ya karşı çirkinleşmedi.

    Şimdi yazacaklarım yanlış anlaşılmasın, hemen atlamayın. Çünkü bunlar gerçek.

    Olaya diğer yönden bakarsak işler değişiyor.
    1. 94 final yarışında duvara sürttükten sonra rakibi Hill'in üzerine kırarak kendisiyle birlikte yarış dışı kalmasına sebep olup puan farkıyla kendi şampiyon olmuştur.
    2. 97 final yarışında şampiyonluk adayı rakibi Villeneuve'ün üzerine kırmış, planı tutmamış ve kendisi yarış dışı kalarak Villeneuve'e şampiyonluğu teslim etmiştir. (Bunu kendisi de kabul etmiş ve utanç duyduğunu belirtmiştir.)
    3. 98 kanada'da pitten çıkınca Frentzen'in üzerine sürüp pistten dışarı atarak yarış dışı kalmasına sebep olmuştur.
    4. 2006 Monaco'da Rascasse virajına park ettiğini bilenler bilir.
    5. 2010 Macaristan'da Rubens'i nasıl sıkıştırdığını bütün dünya gördü. Şans eseri bir şey olmadı. Rubens'in telsizden "Black Flag!" diye bağırışları hala kulağımda.

    Başka ufak tefek olayları da var ama bunlar hemen her pilotun yaşadığı yanlış karar veya politikalardır.

  9. Şu an şampiyon pilotların hepsi SCHUMI olmayı amaçlamalı. Bazı aklı evveller ben schumi değil Sennayı örnek alıyorum gibi boş laflar etmekte, ki Schuminin senna kadar agresif ve atak olduğunu bu haberleri okuyanların anlaması lazım. Schumi bir F1 pilotunun yapması gereken her şeyi yapmış, her yoldan geçmiş…
    1- Yeteneği sayesinde F1e girmiştir. İlk yarışında herkesi büyülemiştir.
    2- Çaylaklığı herkese göstermiştir Şimdiki veletler gibi yıllarca hemen hemen aynı aracı sürüp gelmemiştir.
    3- Vasat araçlarda yıllar harcamış, olgunlaşmıştır.
    5- Bu başarıları elinden şampiyonluk ve bir o kadar yarışlar alınmış halidir.
    6- Yeni maceraya atılmış, bir üst orta sınıf takımını canlandırmıştır… Hep en iyi araç peşinde koşmamıştır.
    7- Büyük rakibi Mika'ya hep saygı duymuş 2 kez kılpayı yenilmesine rağmen çirkinleşmemiştir.
    8- 7 kez şampiyon olup tüm rekorları alt üst etmiştir.

    9- Hızlı – istikrarlı, zeki – atak, yetenekli – başarılı, hırçın- beyefendi arası dengeleri en iyi oturtan insandır ki birinin öbüründen fazla olması ( olumsuz olarak ) sırasıyla Senna – Button – Alonso – Hamilton – Montoya – Vettel – Hamilton – Vettel gibi çrnekleri doğurur ki hiç biri SCHUMACHER olamazlar…..

  10. DC çok ayıp etmiş yol vermesi için Jean Todt'un taa Mclaren duvarına gidip birebir söylemesine gerek mi vardı ?

  11. asıl onlar schumacher gibi değil mi ? 🙂

  12. müthiş bir yorum 😀
    bir de tatil dönemi gelmeye dursun, Schumi'ye hücummmmmmm…

  13. Ferrari'de hâlâ vefalı kişiler kalmış demek.

  14. Son zamanlarda çıkan bu haberler anti-schumachercileri eminim çileden çıkarıp saç baş yolduruyodur. adamlar schumacherin işte tamda bu durumunu,idol olarak alınma ve referans noktası olarak gösterilmesini hazmedemiyolarken üst üste gelen takdirler ömürlerinden ömür almıştır:)

  15. Dominicali neler söylemiş öyle… gözlerim yaşardı… En iyi alonsoydu hani.. ilginç bir açıklama…

    "Ayrıca 1998'i de hatırlıyorum. Michael, Coulthard ile kazasının ardından garaja dönmüştü ve ben de onunla gitmek zorunda kalmıştım. Çünkü pit yolunda David ile 'dostça' bir münakaşa yapmaya çalışıyordu"

    dostça münakaşa :D:D:D Şumi resmen McLaren garajını bastı…

  16. Haklısın valla bilmeyen biri görse öyle sanır :)) bu ne haber bolluğu Schumi ile ilgili

  17. Schumacher…Boşluğu nasıl dolar bilemiyorum ama o sadece F-1in değil spor tarihinin en büyük isimlerinden biri Tıpkı Maradona,Pele,MJ,Tiger Woods,Federer gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir