Button, Schumacher'in 20 Senelik Kariyerinden Etkileniyor

yazar:

kategori:

1991 senesinde Jordan ile spora ayak basan Schumacher, şu anda gridin en yaşlı pilotu ve çıktığı yarış konusunda şu anda sadece eski takım arkadaşı Rubens Barrichello’nun gerisinde.

2000 senesinden bu yana Formula 1’de olan Jenson Button’un bu sene 12. yılı.

İngiliz pilot, kendisinin de 20 sene boyunca bu sporda kalabileceğini söylerken Schumacher’in bu kadar uzun süre zirvede yer almasını da övüyor.

Button: “Bu benim spordaki 12. senem ama 20 sene… Bu kadar uzun süre formunun zirvesinde olması çok etkileyici. Bir pilot için üzerinizdeki stres ve baskı ile 20 sene, bu sporda herkes için uzun bir süredir.”

“8 sene gerideyim. Kendimi 40’larımda yarışırken göremiyorum ama her zaman bir ihtimal vardır.”

McLaren’in diğer pilotu Lewis Hamilton da Schumacher’in büyük bir başarı elde ettiğini söyledi.

Hamilton: “Michael adına büyük bir başarı. Onun hâlâ burada olması büyük bir şey. Onun adına iyi”


Yorumlar

  1. levis galiba babası yaşındaki schumacher in yaşına geldiğinde de kendisini mclaren gibi en rekabetci araclardan birinin koltuğunda bulacağını düsünüyor bugünkü haliyle:) bu yüzdende gayet relax demecler veriyor yani biraz daha zorlasan ne varki schumi nin yaptıklarında ben 50 yaşına kadar şampiyona icin mücadele ederim diyecek 🙂 tabi kendince herkesin bir dönemi var aynı döneme denk gelmediler schumacher in nasıl bir pilot olduğunu böylesine inanılmaz bir kariyeri elde etmek icin sahip olduğu büyük yeteneğe azim e sahit olmadı onun tek gördüğü berbat bir araçta emekli olduktan sonra geri gelen 43 yaşındaki bir pilot.altındaki gibi bir araçla schumacherin karsısında olsa onun neler yapabileceğini görme fırsatı olurdu o zaman tabiki efsaneyi daha iyi algılayabilirdi.örn.alonso schumacherin son döneminde onunla rekabet icinde oldu onu gayet iyi tanıyor biliyor ve her demecinde büyük bir saygıyla onun iyi bir aracta yapabileceklerini vurgulayarak esit araclarda en büyük rakibim schumacher olur diyerek onun yeteneklerine dikkat cekiyor..

  2. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Demeçlerinde açık şekilde görünüyor bu Lewis Schumi'yi hiç sevmiyor.

  3. şampiyon nice yıllara

  4. 40 lı yaşlarınızda sizde orda olmak için can atacaksınız ama kimse sizi yarıştırmayacak 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir