Alonso 6.lık Mücadelesi Umuyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bugünkü yarışta 6.lık için mücadele ederse mutlu olacağını söyleyerek taraftarlarının umutlarını hafifletmeye çalıştı.

Alonso dünkü sıralama turlarında, yaklaşık 110 bin kendi taraftarı önünde pole pozisyonunu 0.091 farkla kaybederek ateşli kalabalığı çılgına çevirmişti.

Ancak Alonso yarış için umutları düşük tutmak istedi ve düşük yakıtı olduğunu kabul etti.

Alonso "Gridde 2. sırada olmanınz biraz gerçek dışı olduğunu düşünüyorum çünkü muhtemelen diğerlerinden daha az yakıta sahibiz. Bir anda 2 Ferrari’nin arasında yer alamayız."

"Q3 daha çok yakıt yüküne bağlı ancak bir önceki seansta hepimiz aynı koşullarda pistteydik ve bir önceki yarış yaklaşık 9. ya da 10. sıralardaydık. Burada 4.ydüm ve bu ön sırada başlamanın dışında bir başka iyi haber."

"Hızlı olduğumuzu görünce beklediğimizden daha iyi bir pozisyon elde etmeye çalıştık çünkü ilk çizgi hedeflerim arasında değildi. Bunun keyfini çıkaralım ve umuyorum ki yarışta çok pozisyon kaybetmeyiz." dedi.

Renault pilotu son Bahreyn yarışındaki zorlukların ardından İspanya’da alacağı 6.lıktan memnun olacağını söyledi.

Alonso "Bunu göreceğiz. Eğer tahmin yaparsam 6. ya da 7. olacağımızı söyleyebilirim. Herkesin aynı koşullarda pistte olduğu Q2’de 4. hızlı isimdim ancak 2 set lastik kullandım."

"Tek set lastikte ise 8.ydim bu yüzden 6.lık bir hayal olabilir son yarıştaki 10.luk mücadelesine bakarsak. Bu büyük bir adım olur. 6.lıktan daha yukarıda bitirmek beklenmedik olur ancak herkesi çok daha fazla memnun eder." dedi.


Yorumlar

  1. Benim de tahminim 6.lık yönünde. Eğer önde kazalar ve yarış dışı kalmalar olabilirse Alonso yükselebilir belki.

  2. Alonso umarım startta Raikkonen'i geçer, Yoksa mevcut pist ve teknolojik şartlarda Alonso'nun arkasında kalanlar Raikkonen'e yarış boyunca yaklaşamaz.

  3. ahmet ozkal avatarı

    walla alonso 2. odluğunda yakiti dusuk oldugu cok belliydi sirf ispanyol halkını memnun etmek icin yaptilar. 6 bitirirse sukretmeli demiştim

  4. ewet ogün hatırlarsan 2005 japonya yarışında ralf 10 turluk benzinle polü almıştı dün renoda aynısın yapmaya çalıştı ama raikkonen izin vermedi alonsoyu bü gün en iyi ihtimalle 6.olarak görürüz podyum zor arkadaşlar.

  5. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    ben herseyi beklerim alonsodan belki puansız kapayabilir iyi bir derecede elde edebilir.

  6. ogun savaş avatarı

    Alo anca 7 yada 8 olabilir yarışta.Hafif başlamak güsel bi reklam olmuş.2006 Almanya da Kimi de pole almıştı 11 turluk yakıtla

  7. Alonso konuşurken altında hep kazanan araba vardı. Şimi kazanacak arabası yok neye konuşacak ki. Yani yine kazansın yine eski demeçleri görürüz.

  8. gökay kara avatarı

    podyum hayal olur biraz ama en ii sonuç mc larenin önünde olmaktır

  9. ewet alonso önceden şımarıktı ama artık usallanmış ben demiştim dün en iyi 6.olur diye ama renoda geliştiği aşikar ama daha podyum mücadelesi zor.

  10. yav alonso eskiden şıarık bir çocuktu sonunda hayat tecrübeleri alo yu uslandırdı.

  11. düm yazdım 5-6 lık diye.ama renoda bi ilerleme var alonsonun bu çıklamalarıyla takım iyi bir kıyaslama metodu uyguluyor bu durumda da hep gerçek verilere göre yol alacaklar eğer sorunlara doğru yönde yaklaşırlarsa ki işaretler öyle sezon ortasında "fantastico"yu duymaya başlayabiliriz hoş olur yani.hernekadar mersedesci olsamda!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir