Michael Schumacher İle Soru Cevap

yazar:

kategori:

Avrupa’daki ilk yarış ve Ferrari güçlü görünüyor..

Michael Schumacher: Evet, doğru. Testlerden sonra burada biraz daha güçlü olacağımıza inanıyordum ve şuanda burada testi bitirdik. Çok iyi bir pakete sahibiz. Barcelona’da iyi bir araca sahip olmak çok önemli ve mühendislerimiz bunun için çok çalıştılar ve pilotlarımız maksimum performans sergilediler.

Motorsiklet yarışlarına katılman konusunda Jean Todt tarafından eleştirildin. Bu konu hakkında ne söyleyeceksin?

Michael Schumacher: Herşeyden önce mutluyum ve Jean gibi ne yaptığımla ilgili bana fikirde bulunan arkadaşlarım var. Arkadaşlarım yaptığım şeyin farkında olmam konusunda bana uyarıda bulunuyorlar ve bu konuda mutluyum. Açıkcası istediğimi yapmak ya da yapmamak konusunda sorgulanmakla ilgili olarak yeteri kadar olgunum.

Neden bu yarışta bulunuyorsun?

Michael Schumacher: açıkcası ilk yarışlar oldukça uzaktı ve gerçekten de çok fazla seyahat edebileceğimi hissetmiyordum ve evde kalmayı tercih ettim. Burası oldukça yakın ve test boyunca buradaydım bu yüzden burada olmam normal ve bir bakıma neler olacağını ve ne durumda olduğumuzu görmek güzel olacak.

Bu seneki şampiyonayı nasıl görüyorsun?

Michael Schumacher: Bence bu seneki şampiyona oldukça heyecan verici. Cuma günü izledim ve cumartesi sabahı çok yakındı, sıralama turları da öyle. 0.1 saniye içerisinde sekiz ya da dokuz aracın olduğunu gördüm. Neler olacağını görmek için hepimiz adına bu oldukça heyecan verici ben de dahil. Hala bunun bir parçasıyım. İnsanlarla yakın ilişkiler içerisindeyim, belki bunu görmek sizin için çok fazla olmayabilir fakat kendi içimde bunu özlemeyecek kadar bu işi yapıyorum.

Slick lastikler kullanırken pilotlar ne kadar keyif alıyor bundan?

Michael Schumacher: Bende pilotlara yapmalarını istediğiniz birşey verdiğinizde hızlı bir şekilde olayı kaparlar bu işe meraklılar. İçimizden hiç kimse gelecekti aracın böyle olabileceğini bu yolda test etmedi. Biz sadece kaba bir şekilde tahmin yaparız çünkü hiçkimse 2009 paketine sahip değil ve fikirler açıkcası Formula 1’i daha hızlı yapmaz fakat aerodinamik tutunma ve mekanik tutunma arasında değişiklik olur.

Bununla birlikte daha tutarlı bilgiler elde edildiği için mekanik yol tutuşla, aerodinamik yol tutuş arasında karşılaştırma yaparak kullanmak çok eğlenceli oluyor, diğer araçları çok yakın bir şekilde takip edebiliyorsun. Bu yüzden geçiş yapmak daha mümkün olacak. Bütün bu yapılanlar tamamiyle farklı ve heyecan verici bununla birlikte araçların son hallerini görene kadar beklemek zorundayız.

Gelecekte MotoGP’de yeralmak konusu üzerine düşünüyor musunuz?

Michael Schumacher: Hayır, kesinlikle düşünmüyorum. Eğer ne yaptığımı görüyorsanız bu sadece eğlenmek amaçlı. MotoGP bir iş, bense sadece kendimle eğleniyorum.

Hayatınızın anlatıldığı bir film projesi düşünülüyor. Bununla ilgili bir planınız var mı?

Michael Schumacher: Kariyerim hakkındaki film ile ilgili olarak bu doğrultuda bazı isteklerde bulunuldu bize fakat büyük olasılıkla bu işe zaman ayırabilmek i.in çok aktif ve meşgul olmam gerekecek. Bu yüzden şu anda yapmak istediğimi konusunda birşey söyleyemem.

FIA skandalında olacaklar konusunda ne düşünüyorsun?

Michael Schumacher: Ben de sizin sahip olduğunuz kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Durumun ne olduğunu ve ne olacağını bilmiyorum. Bu noktada Max profesyonel birisi ve gerçekten çok yüksekte sayıyorum. Her zaman insanların özel hayatımla ilgili yorum yapmalarını istemedim ve bunu düşündüm. Bu yüzden diğer insanların özel hayatları hakkında konuşmak için bir sebep göremiyorum.

Diğer insanları yargılamadan padok hayatı dışında Formula 1’in imajı hakkında endişeli değil misin?

Michael Schumacher: Sanırım gerçekten bu konu hakkında ne söylemek istediğimi açıkca söylediğimi düşünüyorum ve herhangi birşey ekleme gereği duymuyorum.

Oğlunuz geçen hafta ilk yarışına çıktı..

Michael Schumacher: Aynı şekilde bir başka konu daha.. Gençken hiç kimse benim kim olduğumu ve ne yaptığımı önemsemiyordu. Oğlum dokuz, kızım on bir yaşında ve şu anda çocukluk dönemlerini yaşıyorlar ve gerçekten de çocukluklarını yaşamalarını istiyorum. Halkın hiçbir ilgisi olmadan bu deneyimi yaşadım.

Gerçekten de oğlumu bu medya dünyasına dahil etmeyi istemiyorum çünkü o bunun bir parçası değil. Çok fazla şey yapıyor, futbol oynuyor, ata biniyor, buz hokeyi oynuyor, go-kart kullanıyor, bu yüzden benim yaptığım gibi onunda bu fırsatları yaşamasına izin vermek istiyorum. Bu nedenle oğlum hakkında tartışmaya girmek istemiyorum.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir