Vettel: "Q2'deki Kararım Pole Getirdi"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Q1’de kendisini rahat hissetmediğini ama Q2’de yaklaşımını değiştirmesi sayesinde günü pole pozisyonu ile tamamladığını belirtti.

Vettel: “Zor bir seanstı. Q1 ve Q2’de aldatıcı şartlar hâkimdi. Pist çok çabuk kuruyordu ve geçiş lastikleri zorlayıcıydı. Ana hedef sadece o seansı geçmekti.”

“Başında kendimi rahat hissetmedim ama Q2’de ileri yönde büyük bir adım attık. Bir şekilde Spa’yı yeniden keşfettim ve bütün hafta sonuna kıyasla daha iyi çizgiler buldum. Q3’te kuru zemin lastiklerini kullanacağımızdan emindim ama yağmur yağmazsa, işin son tura kadar süreceğini de biliyorduk”

Alman pilot, bu hafta sonu kuru zeminde çalışamamalarının, sıralamalarda da bir şeyler öğrenmelerini sağladığını ifade etti.

Vettel: “Dün ve bu sabah gerçekten mutlu değildim. Ama geri dönüş için doğru adımlar attık, özellikle de pist kururken. (Tur için) zamanlamayı iyi yaptık, özellikle de sıralamanın son seansında ii hissediyordum ve her şeyi bir araya getirdik”

“(Q3’te) son 2 turumda lastikleri ısıtmaya, elimden geldiğince zorlamaya çalışıyordum”

“Lewis birkaç saniye önümdeydi ve kilitlediğini gördüm, son şey. Kuru zeminde sonlara doğru aracımdan memnundum ve giderek hızlanıyor gibiydi. Şartların değişimi ile kolay bir seans olmadı. Bittikten hemen sonra da değişti. Ama burada, bugün gördüğümüz gibi her şey mümkün”

Şampiyona lideri, yarınki yarış için tahminde bulunmanın mümkün olmadığını ekledi.

Vettel: “Kalkıştan bitime kadar her şeyin olabileceği o yarışlardan birisi. Göreceğiz. Buradaki en iyi hava tahmini, gökyüzüne bakıp neler oluyor görmek”

“Kuru zeminde sonlarda iyi bir denge yakaladık. Sıralamanın başında kendimi gerçekten rahat hissetmiyordum. Islak zeminde bile bir yön bulduk. Yarına hazır olmalıyız. Uzun bir yarış olacak. Dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. ayhan sümbül avatarı
    ayhan sümbül

    Arkadaşlar bazı sitelerde hamilton hatalı olduğunu beyan etmiş zaten. Bu adamın sürüş tarzı bu, çok agrasif kabul ediyoruz. Ama f1 severler de şunu kabul etmeli ki bu taraz sürüşleri f1 de izlemezsek, bu heyecanı yaşamazsak ne anlamı yarış izlemenin. Adam f1 e geldiğinden beri eleştiren eleştirene. bu eleştirileri zamanında J.P.Montoya için de sık sık okuyorduk, nihayetinde adam Nascar'da yarışmayı tercih etti. Arkasından Shumi'ye (ki ferrari nin yenilmez olduğu yıllarda) tek kafa tutan pilot du yorumları yapıldı. Umarım Montoyayı aradığımız gibi Hamilton'u da aramarız. Tabii bu benim şahsi görüşüm. Herkese iyi bayramlar arkadaşlar ve trf1 çalışanları…

  2. hız sınırı olmasa pitte bile drs açarlar:)

  3. Bu adamlar yasak olmasa Eau Rouge'de da DRS açardı eminim 🙂

  4. 1. sektör sag olsun, sırf eau rouge da ki downforce sayesinde pole kazandı yoksa diger sektorlerde hamilton aynı hattta daha iyi zamanlar elde etmişti pole turunda.

  5. yok onu biliyorum anladım yani işe biraz esprili yaklaşmak istedim

  6. Vettel'in orada demek istediği, pistteki ıslak bölgelere göre normal yarış çizgisinden farklı bir çizgide sürmek gerektiği.

  7. Bir şekilde Spa'yı yeniden keşfettim ve bütün hafta sonuna kıyasla daha iyi çizgiler buldum.

    daha önceden bilmiyormuydun adamım o çizgileri amerikayı tekrardan bulmayamı çalışıyorsun:DD

    şaka bir yana sevindim pole şaşırtı beni beklemiyordum hele 0.4 sn farkla hiç beklemiyordum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir