Alonso Sürekli Perez'in Arkasında Kalmasından Şikâyet Etti

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sıralamanın bir bölümünde telsizden ön grubun yavaş gittiğini ve geçmeye çalıştığında kapıyı kapattıklarını belirtmişti.

Q2’nin en hızlı ismi Alonso, zor bir Q3 geçirdi.

Alonso: “Zor bir Q3 geçirdik. Önümüzde çok trafik vardı. Temiz bir tur atamadım ve yerimiz bu oldu. Zordu. Açıkçası şartlar her zaman değişti ve kırmızı bayrak Q2’de biraz stres yarattı. Çünkü o anda 11. sıradaydık”

“8. olmuşsak bunu hak ettiğimizdendir. Yarın bunu telafi etmeye çalışacağız. Q3’te Perez önümde olmadan tek bir tur bile atamadığım doğru. Bu yüzden şimdi neler olacak göreceğiz. Açıkçası (sıralamada) arkamda; bu yüzden (ceza alsa bile) bana faydası olmayacak.”

Ferrari pilotu ayrıca yarın güçlü bir yarış çıkarmayı bekliyor.

Alonso: “Açıkçası pist, geçiş imkânları sunuyor. Eau Rouge’den sonra çok uzun bir düzlük var ki orada DRS kullanmamız gerek. Yarın hızlı olursak geçiş için yerler var. Ama burada kimin ne kadar rekabetçi olacağını kimse bilmez. Çünkü sıralamada ve antrenmanda yeteri kadar tur atmadık. Yarın herkes için soru işareti olacak. Umarım önde mücadele edecek kadar rekabetçi oluruz”

“Ayarlar açısından üstteki takımların çoğu kuru zemin ayarlarını tercih etmiştir. Çünkü yarınki şartlar kuru olmalı. Yarın her şeyin yolunda gitmesini, yağmur olmamasını ve iyi bir yarış çıkarmamızı umuyorum”


Yorumlar

  1. Rock'n  CoK€ avatarı

    sakın yanlış anlama sözüm sana degil sen hazır konuyu açmışken sunuda belirtim bazıları schumare zamanında yaptıgı bazı yanlışlardan dolayı hep ısıtıp ısıtıp önüne koyuyolar adamın. bknz. hamilton sende belirtmişsin adamda yarışçı ruhu var rahat duramıyor bi şekilde çıkartmaya çalışıyor içinden. zamanında schumacherin yaptıgı hatalarda bu yarışçı ruhundan kaynaklanıyor bir anlık kararlar ve gözü dönmüşlük kimse o durumda olmadan bu psikolojiyi anlayamaz.

  2. Hamilton'un karakteri bu hiçbir şey yapmadan öylecene bekleyemez bir pilotun arkasında.Hangi pist olması ya da geçişe elverişli olup olmaması fark etmez.Kaza ve yarış dışı kalmayı göze alır.İzlediğiniz geçişlerin yarısını Hamilton yapıyor zaten arada bir kaç temas yaşaması çok normal.

  3. alonsoberker avatarı

    en azından hamilton gibi adam biçip soğukkanlı olmuyor demi buda bir marifet yani ÇARPMADAN geçmek

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ramazanda bari alkol almayın.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu adamın Spa şanssızlığı hiç değişmeden devam ediyor.Takvimin en uzun pistinde 7.000 (Yedi bin) metrelik mesafede sadece 10 araç pistteyken trafik ayarlanamıyorsa gerisini siz düşünün.Q2 nin en hızlı adamı q3 de 8.oluyor.Geçen yıl Brezilya sıralamasında da trafiğin ortasına çıkardılar.

  6. massahebest arkdşm alonsoda soğuk kanlı bi pilotsa artık..yarışı ve yorumları objektif yapamadınız gitti.alonsocu olabilrsin de bizde izlioz yarışları ama sizlerin gördüğünü biz nie göremioz.alonso en ufak bişyde telsizden ekibe şikayet,atarlı cvp faln verior,sende soğuk kanlı diosun!!

  7. evet ya 1. başlasa da nasılssa puanların önemi yok bari şov yapabilsin

  8. rocco junior avatarı

    Tüm sıralama boyu sıkıntıdaydık,hep son turlarda paçayı yırrtık belli ki bu şartları sevene kadar sezon bitecek.Alonso burda geçen sene yine kötüydü burayı cidden sevemedi bir türlü.İnşallah kuru olur o zaman ne diyelim biraz puan alırız bakarsın Massa podyum yapar.Beklenti olmayınca baskı kalkıyor artık yarışları daha rahat izliyoruz.Başarılar takım

  9. yarın startta senna ve alguersuari ikilisine dikkat etmeli. alguersuari takımda yerini korumak adına büyük baskı altında. senna da başarılı bir pilot olduğunu, ama HRT nedeniyle geride kaldığını göstermek isteyecek. ikisi de fazlasıyla riske girip kendilerini kanıtlamak isteyecekler. fernando bu adamları bir kaç turda geçmeli. ve ardından düzlük hızının çok yüksek olduğunu bildiğimiz ve yarış içerisinde de yüksek hızı nedeniyle geçmenin pek kolay olmadığı, ama arkasına takılıp kalınca da 5-6 tur içinde rakibin yarışını mahveden mercedes'i bir kaç tur içinde geçmeli. böylece ön gruptan kopmayıp, yarışa sonuna kadar asılacaktır.

    alonso soğuk kanlı bir pilot. nerede risk alması gerektiğini, nerede geri çekilmesi gerektiğini, yarışın tamamına bakarak kafasında şekillendirebilen pilotlardan biri. yarın bir aksilik olmazsa yükselişini izleyeceğiz. bu da yarışa bir başka heyecan katacak.

  10. dediğim gibi bugun bizi yakan perez oldu en azından 5,6 baslardık. nese alonso bu pist te şansız olmustur inş yarın bu şansızlığını kırar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir