Button: "Red Bull'larla Mücadele Edebilirdim"

yazar:

kategori:

McLaren pilot, dünkü sıralama seanslarını 13. tamamlamasına rağmen yarışta 3. oldu.

Ama Button, 13. başlasa da Red Bull piltolarıyla mücadele edecek temposunun olduğunu ama La Source’deki temasın ardından erken pitstop yapmasının bu şansı zayıflattığını belirtti.

Button: “Kalkışın ardından 13. sırada kalsaydım, bu adamlarla (Red Bull pilotları) mücadele etmesi çok daha kolay olacaktı”

“İlk virajda önümdekilerin neden olduğu bir karmaşa yaşandı. Di Resta arka kanadıma çarptı ve hasar verdi. Uç plakanın yarısı gitmişti. Eau Rouge’de giderken de birinin arka kanadı çıktı ve ön kanadıma geldi, aynamı kopardı”

“Biraz ürkütücüydü. Çocuklar 5. tura kadar beklememi söyledi. Ardından opsiyon lastikleri taktım ve geri kalanında da bu tip hamurla yarıştım”

“Keyifli bir yarıştı. Her zaman ‘neler olabilirdi?’ dersiniz ama Seb’in geçen sene bana çarpmasından sonra iyi bir finiş oldu.”

Button ayrıca McLaren’in Spa’da çok rekabetçi olduğunu ekledi.

Button: “Bütün hafta sonu araç harikaydı. Benim için denge olağanüstüydü. Macaristan’dan bu yana ileri yönde bir adım atmışız gibiydi. Yani 3. olmak hayal kırıklığı yarattı. Ama 3’cülüğü de hesaba katmanız gerek.”

“Sıralamayı 3 tamamlasaydım neler olurdu kim bilir? Umarım iki hafta içinde işleri tersine çevirebiliriz”


Yorumlar

  1. vettel'i pistte geçemedin evet ama bu lafla adamı yerin dibine gömdün,helal olsun button büyük adamsın 🙂

  2. ferrari57er2 avatarı

    Keşke güvenlik aracı da girmesydi.

  3. Gerçekten olabilirdi. ama şunu da unutmamak lazım. Gerizekalı komiserler hiç gerek yokken güvenlik aracı sokarak araçlar arasındaki farkları sıfırladılar. Vettel bu sayede lastik değiştirerek kazandı. Alonso o arada lastik değiştirmeyerek kaybetti. Vs vs. Button o ara kapanması olayı olmasa üçüncü bile olamayabilirdi.

  4. ön kanat değiştirmek için pite girdi, o yüzden sert lastiği kısa kullandı, büyük ihtimalle 2 pit planlamıştı…

  5. GERÇEKTEN YAŞLANDIKÇA ÇOK DAHA İYİ BİR PİLOT OLUYOR BENCE TÜM PİLOTLARIN BUTTONDAN LASTİK KORUMA, YAĞMUR, VE İSTİKRAR KONUSUNDA DERS ALMASI LAZIM BUGUNKÜ YARİŞ NORMAL ŞARTLAR ALTINDA KİMSEYİ GEÇEMİYOR DİYENLERE DERS OLSUN

  6. Ben yarış sırasında fark etmedim. Ama ayna iyi gitmiş 🙂

  7. Button burda yanlış strateji izledi bence. Lastikerin aşınma durumunu bilmeden yazıyorum. 1 pit fazla yaptı. Sert lastikleri çok kısa kullandı bence. Yarışı kazanabilirdi kesinlikle.

    Yani 3. lük hiç bir halta yaramadı. Sadece gereksiz bir kupa daha okadar.

    Hakkınıda verelim yine iyi sürdün. Tebrikler.

  8. Teşekkür ediyorum.Umarım bir Duble görebilirz önümüzdeki yarışlarda

  9. katılıyorum

  10. esas şans faktörü vettele çalıştı bugün button zaten ilk karmaşada bu kadar ağır hasar almasaydım dedi sc falan girdi ama ilk turda yeterince şanssızdı zaten

  11. Bütün olumsuzluklara rağmen(Sıralamalardaki yanlış anlaşılma, Startta arka kanadı ve ön kanadına hasar alma) Orta sert ve yumuşak lastiklerle çok istikrarlı gidip tek tek geçişlerle büyük keyif verdin. Ancak Şimdi düşünüyorumda bütün bunlar olmasaydı, bu yarışın galibi kim olabilirdi, diyerek te iç geçirmiyor değilim. Seb şampiyon ama bundan sonra kim ikinci olacak önümüzdeki 7 yarış belirleyecek bilmek zor. Hamilton'un da başına gelenler ne böyle oda cabası, Sürekli gülsek mi ağlsak mı dedirtiyor bu trajik sonuçlar. Ama Senna'dan başlayıp, Rosberg'e kadar 19 turluk geçiş performansı takdire şayendi çok zevk verdi.

  12. rocco junior avatarı

    Tamam güzel yarıştı iyi bir taktik vardı ama sc katkısını unutmamak lazım.Sonuçta Alonso 3.başlası ne olurdu diye de sorabilirdik Button.Şans faktörünü atlamayalım.Neyse tebrikler cidden güzel yarıştı

  13. ne yarıştı be. indirip tekrar izlemek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir