Webber: "Alonso İle Böyle Mücadeleye Girilir"

yazar:

kategori:

Yarış öncesinde lastiklerdeki kabarcıklanma sorunu üzerinde Red Bull’un da içinde bulunduğu bazı takımlar, sıralamada son seansa kalan pilotları için yeni set lastik istedi ama bunun ayarlardan kaynaklandığını düşünen FIA, onay vermedi.

Yarışa da sıralama lastikleriyle çıkan Red Bull pilotları, yarışın 3. ve 4. turlarında bu hamurlardan kurtulmak zorunda kaldı ama Vettel ve Webber, 1-2 sonucuna ulaşacak tempoya sahiptiler.

Webber: “Bugün takımın aldığı sonuç, takım olarak muhtemelen en iyilerden birisiydi. Gece ve sabah stresli geçti ama iyi idare edildi. Bu yarışı en güvenli şekilde nasıl çıkarabileceğimizi anlama adına pilotları tartışmaya davet etti. Lastiklerin nasıl göründüğü bağlamında bizim geri bildirimlerimiz kullanıldı”

Webber’in yarıştaki tek sorunu lastikler değildi. Avustralyalı pilot, telsiz bağlantısını da kaybetti.

Webber: “Seb pite girdiğinde ben de gireceğim sandım ama telsiz bağlantım tamamıyla kapalıydı. Benden pite girmem isteniyor mu diye sorum ama bir şey duymadım”

Red Bull pilotu, kalkışta anti-stall sisteminin devreye girdiği için geriye düştüğünü belirtti.

Webber: “Kalkış sok ediciydi. Kolu indirdim ve birden anti-stall sistemi devreye girdi. Seb de buna çok yakındı. Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç oldu.”

“Yarışın çoğu, kalkıştaki sorun nedeniyle etkilendi.”

Webber ayrıca Alonso ile Eau Rouge’deki mücadelesine de değindi.

Webber: “Eau Rouge’ye girerken açıkçası çok ama çok yakındı. Biraz KERS kullandım, çekiş yakaladım. Bir şansımın olacağını düşündüm.”

“Birbirimizi rahat bırakmadım. İyi bir mücadeleydi. (Yaptığımın) işe yaraması sonrası ödülümü aldım. Ama bu, iki adamın doğru şeyi yapması ile oldu. Bunu Fernando ile yapabilirsiniz. O dünya sınıfında bir adam ve ne zaman yeterlinin yeterli olduğunu biliyor”


Yorumlar

  1. atağı webber yaptı herkes aloso yu övdü bu nasıl iş yaaa…emini griddeki herkes oradan yan yana çıkılmayacağını bilir bunda abartılacak bir şey yok…hele alonso yu övüp diğer pilotları aşalamaya gerek yok…sizin çaylak dediiniz hamilton eğer fenandoyla aynı arabaya binsin ilerki yıllarda alonso arenada boğayla savaşan matadora dönerrr..ayrıca hamiltoncu felan değilim….sonuna kadar MASSA….

  2.  2011 monza ağlayarak  telsizden rakip pilotu g avatarı
    2011 monza ağlayarak telsizden rakip pilotu g

    webber çok sanşlı ki öyle bir pilot ile böyle bir mücadeleye girdi.

    ikilemeleri şöyle değiştirelim

    Webber vettel

    hamilton webber

    hamilton vettel

    bu 3 de facia olurdu.

  3. sen dua et webber alonso senin gibi davranmadı…ihtimal parçalarınız ağaçlıklardan toplanırdı…Allah korku duygusunu insana kendini korusun diye vermiş…cahil cesareti olan birinin davranışını sergiledin…

  4. Alonso Ferrariye geldiğinden itibaren takdire şayen bi olgunluk sergiliyor.ikili mücadelerde gayet agresif sonuna kadar zorluyor fakat asla rakibinin yarışını tehlikeye atıcak hareketlerde bulunmuyor.

  5. öyle diyorsunda alonso webberi daha fazla geçti bunları bir düşün

  6. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    alonso'nun farkı be panpa 😀

  7. Bence Webber o riskli ataktan temassız kurtulduğuna hala inanamış ve bunun Fernando sayesinde olduğuna kanaat getirmiştir.Fernando'nun güvenli ve temiz sürüşüne güvenmese o atağı yapmazdı.Daha doğrusu orada başka bir pilot olsa Webber bu atağı denemezdi bile.

    ''O dünya sınıfında bir adam''
    Webber binlerce km. öteden aklımdan geçeni okumuş.

  8. Bence Webber oradan nasıl temassız çıktığına bir türlü inanamış ve bunu Fernando'ya borçlu olduğuna kanaat getirmiş.Fernando'nun güvenli sürüşünü bilmese o riskli atağı yapmazdı.Daha doğrusu orada başka bir pilot olsa webber bu atağı denemezdi bile.

    ''O dünya sınıfında bir adam ''
    Webber binlerce km.öteden aklımdan geçeni okumuş.

  9. telsizden rosberg'e fazla gaza basma gibi bir şeyler gevelediler, bunun üzerine serhan acar öyle esprili bir yorum getirdi, tarafsızlıkla alakası yok bence, yerinde bir espriydi, ve bir espriydi yani 🙂

  10. Webber: "Önümüzdeki yarış Vettel'in egemenliği kesin bitecek olmadı birdaha ki yarış mutlaka"…

  11. Ben Hamilton'un olası bir savunma durumuna geçtiği için virajı içeriden almadığını düşünüyorum. Uzantılarımız aynı ama sen savunma değil, ben savunma diyorum. Kobayashi de "Ben onu geçmeyecektim ki neden savundu yerini?" diye sormuş sadece.

  12. Vallahi senin gibi iyi insanlara ihtiyacı var bu sitenin seni tebrikediyorum yorumların tarafsız ve makul ama ben sunu düşündüm bence onlar birbirlerine pek yaklaşamaz kolay kolay

  13. Tamam işte Kamui geçmeye çalışmadığını söylemiş dolayısıyla Hamltonunda savunma yaptığınıda söyleyemeyız.Olağan bir yarış kazasıydı sadece Hamiltonun daha dikkatli olup aynasını daha iyi kontrol etmesi gerekirdi.zaten viraja gelmişlerdi Hamilton virajı biraz içeriden almayı denese temas olmayacaktı.

  14. FAster Inside avatarı

    rahat ol, anlaşıyım kıt biraz, kusuruma bakma çok özür dilerim….

  15. Merhaba Sedat Abi =) Peki Hamilton Kobayashi'ye karşı ne yapıyordu atak mı, savunma mı? Kobayashi'den aldığı yeri geri vermemeye çalışıyordu elbette. O hamlede Hamilton'un suçlu olduğunu düşünüyorum. Kobayashi "Benden hızlıydı. Kendi yarış çizgimde giderken onu geçmeyi düşünmüyordum bu yüzden. Onun hamlesini tahmin etmemiştim." şeklinde değerlendirmiş.

    Düşüncem aynı, 2'si de kendini duvarda bulurdu bence.

  16. Lütfen kıvırmayalım, tam birebir aynı olmasını mı bekliyorsun 🙂

  17. Button önde değildiki,geçmeye çalıştı geçti ve geçildi .nasıl hediye olabilir ki..

  18. Buttonun Hamiltona yaptığı gibi dimi, olabilir.

  19. Belkide Rosbergin Schumiye hediyesidir kim bilir 🙂

  20. Hamilton savunma modunda olsaydı bence her şey normal şekilde ilerlerdi,ama Hamilton atak yapan olsaydı ……!! Nasılsın Vega arkadaşım uzun zaman oldu ..

  21. Rosberg was passed by his Mercedes team-mate Michael Schumacher in the closing stint, having had to back off to save fuel after his earlier efforts.

    "I had to push quite hard at the start and in the middle which cost me a little towards the end, which combined with Michael being on the faster soft tyres, meant that I wasn't able to keep him behind me," Rosberg explained. "Now I'm looking forward to Monza and I'm confident that we can improve further."

    Bu cevap da Serhan Bey'e hediyem olsun.

  22. Alonso ile Webber arasında olan Eau Rouge mücadelesi Hamilton ile Webber arasında olsaydı kesinlikle biri virajın sağında, diğeri de solunda bariyerle yüzleşirdi bence. Ateş, barut…

  23. Bazen Serhanın tarafsızlığından şüphe etmişsem de, hep olur derdim birşey olmaz. Böyle bir yorum ya da diyalog herneyse yapmışsa gözümdeki değerini sıfıra da değil, direk sıfırın altına indirdi. Daha önce de yakıt tasarrufu ile ilgili takım telsizinden konuşmalar duyduk. Serhan Bey'in orları göz ardı edip, bununla ilgili böyle bir yorumda bulunması art niyetten ya da karalamadan başa birşey değil. Oraya çıkan birileri tarafsız olmak zorunda. Hem Serhan'ın hem de diğer konuk yorumcuların yaptıkları profesyonellikten çok ama çok uzakta, amatör kişiler gibi davaranıyorlar.

  24. Böyle bir yorumu oldu Serhan Acarın haliyle diyalog olması için karşısında birisinin olması gerekirdi 🙂

  25. Böyle bir diyalog mu geçti ?

  26. Tokatlamak bizim burda senin düşündüğün manada yüze tokat atmak değil,Alonso ve Webberin yarıştığı bu seneki yarışların özelıkle son bölümlerinde Webber Alonsoyu sürekli geçiyor manasında halk dilinde tokatlamak bu Alonsona hakaret olarak algılıyorsan heralde yazmadıklarımı söylesem savcıya suç duyurusunda bulunursun.

  27. Alonso çok kaliteli bir yarışçı… Ayrıca serhan acar da harika rosberg e yakıtını dikkatli kullan falan derken serhan acar allahtan vitesi boşa al demediler deyince yıkıldım 😀

  28. FAster Inside avatarı

    Alonso Hamiltonun frene basmasıyla öne geçmişti (yoksa alonso da ne gezer o kalibiyet hamiltona geçecek).Webber boyna Alonsoyu tokatlıyor (tokatlamak derken) pistte durmadanda yağ çekiyor tabiki frene asılacak Alonso

    ben yanlış anlamışım özür dilerim senden…..

  29. Alonsoya neden hakaret edeyim,aklıma o yarışdaki kapışma geldi sadece onu yazdım ne yapalım yazmayalımmı.Sen neden tahrik oluyorsun ? Sakin ol biraz.Sevdiğin pilot öyle değilmi sen onun bu özelliklerini taparcasına sevmiyormusun? sakin ol sadece tahriklere kapılma eğer tahrik ettiğimi düşünüyorsan.Günlerdir yazmıyorum şuraya geldik bir cümle ediyoruz tahrikci kronik vaka oluyoruz.sen toplum için çok önemli bir zati muhteremsindir allah bilir.Bana bir şey deme diye söylüyorum zaten seninle bir alıp veremedğim yok ama Alonsoya hakaret etmişim gibi gösterip (etsemde bu senın bana hakaret etmenımı gerektırır) sallıyorsun.yapmayın bunu biraz büyüyün.

  30. FAster Inside avatarı

    yorum filan yazıyorsun aklınca ama tek yaptığın yorum ayağına alonsoya hakaret etmek, 5 kelimenden 4 ü tahrik unsuru, maksadının ne olduğu çok belli ama sana daha fazla dicek seyim yok,,,,

  31. Sen rahatsızmısın? neden bana yazıyorsun amacın ne yani? Git o yarışın startını izle eğer Alonso sadece Hamiltonun önune kapatmak için start almadıysa gel burda bir daha yaz.Yarış Spada ve Eou Rouge virajı,Alonso olunca konu aklıma o yarış geldi ve yazdım yalan bir şey yazmadımki.Alonso rakip takım pilotlarıyla yarışmada nazik evet zaten bunu bende kabul etmiştim daha önceleri.

  32. Serhan Acar'ın cümlesi inanılmazdı''Allahtan temas etmediler yoksa bir faciaya tanıklık edebilirdik'' Bu adamı dinlemek çok güzel ya özlemişim sesini:D

  33. FAster Inside avatarı

    kronik vakasın dostum sen

  34. gerçekten bu sene ikisi bize çok güzel kapışmalar izletti tebrikler ikisinde

  35. yani alonso hamilton gibi deil:)hamilton yanındaki aracı bile göremiyo baksana:)

  36. Alonso 2007 hem startta Hamiltonu kaçış alanına doğru sürmüş hemde Eau Rouge de tıpkı bugun Webberle yan yana geldiği gibi gelmiş ama yeterli bulmamıştı içeride olan Alonso Hamiltonun frene basmasıyla öne geçmişti.Webber boyna Alonsoyu tokatlıyor pistte durmadanda yağ çekiyor tabiki frene asılacak Alonso.

  37. muhtemelen olabilir olasılıkla dahilinde ama ben akıllandıklarını düşünüyorumm

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Webber 2011 SPA

    "Birbirimizi rahat bırakmadım. İyi bir mücadeleydi. (Yaptığımın) işe yaraması sonrası ödülümü aldım. Ama bu, iki adamın doğru şeyi yapması ile oldu. Bunu Fernando ile yapabilirsiniz. O dünya sınıfında bir adam ve ne zaman yeterlinin yeterli olduğunu biliyor"

    Kobayaşi 2010 Valensiya

    Alonso aracının sağında ve solunda neler olup bittiğini çok çok iyi biliyor.Onunla mücadele ederken kaza yapmaktan korktum ama O buna izin vermedi.Teşekkür ederim.
  39. bütün sorunlar sebastian'ı es geçip bu adamı buluyor. sc girdiğinde red bull mark'ın telsizini kapatmış olabilir 😀

  40. Ayni olay vettel ve Webberin arasında olsa ne olurdu acaba bence biri bir tarafinı kirardi

  41. Ayni olay vettel ve Webberin arasında olsa ne olurdu acaba bence biri bir tarafinı kirardi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir