Vettel: "Lastikler Konusunda Endişeliydik"

yazar:

kategori:

Belçika’da etkileyici bir zafere imza atan şampiyona lideri, lastiklerde sıralama sonrasında oluşan kabarcıklanma sorunu nedeniyle yarışta erken pite girmek zorunda kalmıştı.

Vettel: “Sıralamada lastiklerin zarar görmesinin ardından yarışa girerken büyük endişelerimiz vardı ve çok fazla risk aldım. İyi olacağımız konusunda nedenlerimiz vardı ama padokta kimse size garanti vermiyorsa… Kendimizi rahat hissetmedik. Bu yüzden yarışta erken pite girdik”

“Asıl hedef, lastiklerin birkaç turdan sonra nasıl olacağını görüp oradan devam etmekti.”

Vettel ayrıca takımı Red Bull’a da övgülerde bulundu.

Vettel: “Yarıştaki tempo çok iyiydi. Kendimi rahat hissediyordum ve önümdekileri takip etmede çok fazla çaba harcamıyordum. Güvenlik aracı sonrasında Fernando’yu geçip fark yaratmak hayati önemdeydi. Bu işleri daha rahat hale getirdi.”

“Ondan sonra yarış daha çok idare üzerineydi. Aracın mükemmel bir şekilde çalıştığını söylemem gerek. Sonuçtan, yarıştan, yarışı ve lastikleri idare edişimizden gayet memnunum. Gelecek yarış için bundan dersler çıkarmalıyız”


Yorumlar

  1. Haklısın Ferrari'deki gibi pilot kargaşası yok 🙂

  2. warya sadece ferrarideki bu alonso taraftarlarının bir kuyruk acısı var ben normal ferrari taraftarlarının böle konnuştuğunu görmedim arkadaş yeter artık ya seneyede alonso şampiyon olsunda kurtulak sizin bu yok şöyleydi yok böyleydi söylemlerinizden…

  3. arkadaş bu devirde zeki pratik olmak suç olmuş weber 2. pilotta massa 1. pilot sanki

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    3 pitstop stratejisi ve bu pitstopların birini sc ye yükleyerek yarışı kazanmak övülesi bişey olsa gerek.Ne zaman riskli bir strateji yapsanız hemen bir sc giriyor ve işi düzeltiyor.2011 monako da böyle olmuştu.
    Ha bir de tur başına 1 saniye daha hızlı bir şekilde ilerleyen webberin bir anda durulması da güzeldi.Bu yıl her yönüyle sizin yılınız tadını çıkarın.Lastik sizden yana, şans sizden yana, pilot kargaşası yok,Fia egsozunuzu elinizden almadı.Daha ne diyelim.Hayırlı olsun şampiyonluğunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir