Alguersuari: "Senna Fren Noktasını Tamamıyla Kaçırdı"

yazar:

kategori:

Renault’tan Senna, kalkışın hemen ardından La Source’ye gelirken çok geç fren yaptı ve Alguersuari’ye çarptı. Daha sonra Alguersuari de Fernando Alonso’nun Ferrari’sine çarptı ve ön sol süspansiyonunu kırdı.

Yarışa 6. sıradan başlama başarısı gösteren İspanyol pilot, hafta sonundan eli boş ayrıldı.

Alguersuari: “Başka bir pilot hakkında kötü konuşmak istemiyorum, bu benim tarzım değil ama durumun herkes için gayet açık olduğunu düşünüyorum.”

“Kalkışın ardından U viraja gelirken içimde Senna, dışında Alonso vardı ve Senna fren noktasını tamamıyla kaçırdı; bana çarptı ve Ferrari’nin yoluna itti.”

İspanyol pilot, Toro Rosso’nun son yarışlardaki gelişimi ile Belçika’dan puanla ayrılmalarının mümkün olduğunu düşünüyor.

Alguersuari: “Bu hafta sonundan çıkarılacak birçok olumlu şey var. Bugün çok puan alabilecek bir aracımız vardı ve bu, takımın yoğun çalışması sayesinde oldu”

“Çocuklar adına üzgünüm. Çünkü gridde 6. başlamak bizim için her zaman olan bir şey değil. Şimdi Monza’daki gelecek yarışa bakıyoruz. Orada da rekabetçi olup puan almamamız için bir neden yok”

Takım arkadaşı Buemi ise bir başka temasın kurbanıydı. Yarışın ilk yarısında Perez, Buemi’ye arkadan çarptı.

Buemi: “Perez beni geçmeye çalıştı ve öylece gelip arkadan bana vurdu. Arka kanadımı tamamen mahvetti. Aracı pite döndürüp yarış dışı kalmaktan başka seçeneğim yoktu.”

“Ne yaptığını gerçekten anlamadım. Onun açıkça önündeydim. Fren yapmayı unutmuş gibiydi.”


Yorumlar

  1. Senna'ya değil, Alonso'ya diyor.

  2. uygar yalçın avatarı
    uygar yalçın

    Adam kariyerinin en iyi pozisyonundan kalkmış ve şimdi sen adama geriden mi başladı diyorsun?

  3. Bruno'nun yarış içerisinde mutlaka bir hata yapmasını bekliyordum ama bunun daha ilk virajda gerçekleşmesi benim için de süpriz oldu.

    İleriki yarışlarda Genii GP bize çok kaza izletecek.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bunların yüzünden az daha Alonso da yarış dışı kalacaktı.O yüzden sıralamanın önemi büyük.Gerilerde başlayanlar bu tiplerin temaslarına genellikle maruz kalırlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir